Bloomberg: Турция няма да се намеси в конфликта Русия – Украйна

Според източник страната ще брани единствено собствените си интереси
11 дек 2021 09:00, Красимир Ангелов
67
Bloomberg: Турция няма да се намеси в конфликта Русия – Украйна
Снимка: БГНЕС

Турция няма интерес да се намесва в конфликта Русия - Украйна. Анкара категорично няма да застане на страната на Киев и няма да воюва с Москва при евентуален сценарий на война между Русия и Украйна, пише Bloomberg, цитирайки неназован служител.

Турция няма да се намесва в спора заради членството на Анкара в НАТО и засилването на военното сътрудничество с украинската страна под формата на продажба на дронове Bayraktar TB2.

"Турция не координира стъпките си в Украйна с Вашингтон, а действа независимо, за да защити собствените си интереси", обясни източникът.

Източникът подчертава, че нежеланието на Турция да се конфронтира с Русия отразява външната политика на президента Реджеп Тайип Ердоган, която се характеризира с "маневриране".

Русия многократно отрече обвиненията в "агресивни действия" от страна на Запада и Украйна, подчертавайки, че няма да атакува никого. Москва смята, че изявленията за "руска агресия" се използват като извинение за поставяне на повече военна техника на НАТО близо до руските граници, припомня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
9
 
! Отговори
еврогъзар преди 2 години
то и да иска някой да с е намеси ще изяде такъв бахур че не с е знае после какво ще може д а иска
37
2
 
15
 
! Отговори
НЕЩАТА СА ПРОСТИ: преди 2 години
ОТ ВОЙНИ---ПЕЧЕЛЯТ САМО ТЪРГОВЦИТЕ НА ОРЪЖИЯ, СТИГАДА ИМА МЕРАКЛИИ ДА ВОЮВАТ....А, ТОВА ОБИКНОВЕННО СА ПРИМИТИВИТЕ И ХОРАТА В ПОЛИТИЧЕСКА БЕЗИЗХОДИЦА.
36
12
 
8
 
! Отговори
Хохохоооо преди 2 години
.... А и не е нужно, МИГРАНТИТЕ да бъдат в Украйна----достатъчен е само един нов удар върху СИРИЯ, И ПУТИН БЪРЗО. ЩЕ ЗАБРАВИ ЗА УКРАЙНА.. ХАХАХААА.... ТОЗИ ДВОЕН ФРОНТ-----ТОЙ САМ СИ ГО СЪЗДАДЕ...!
35
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда че и Блумбълг се е включил в хибиридната война и успокоява подплашените руснаци че Турция няма да се намеси ако Русия атакува Украйна. А че руснаците са подплашени може да се види от чардаците от арматурно желязо заварени над куполите на руските танкове. Запитаните западни военни експерти дали тези чардаци и беседки над танковете ще ги спасят отговарят че това е повече психологически трик за успокоение на танкистите че са защитени от Байрактарите и Джавелините за да вървят напред.
34
2
 
6
 
! Отговори
Ами така е.... преди 2 години
Бежанците са неограничен резерв ведин конфликт..... А, ВЕЧЕ ИМАТ И ЧУДЕСНА ПОДГОТОВКА ОТ СИРИЯ...!
33
14
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
АМИ ЩОМ ПУТИН ИСКА ВОЙНА В УКРАЙНА..... ТУРЦИЯ ЩЕ ПРАТИ ВСИЧКИ ЕМИГРАНТИ ОТ ИДИЛ НАСТРАНАТА НА УКРАЙНА.... И БЕЗ ТОВА, ЛАГЕРИТЕ ИМ СА ПЪЛНИ СБЕЖАНЦИ ОТ СИРИЯ И ИРАК....!!!3-МИЛ. СА ПО ЛАГЕРИТЕ В АНАДОЛА.... ХАХАХААА.... ЩЕ СА НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНИ!!!!
32
1
 
6
 
! Отговори
Колко добре звучи преди 2 години
"Турция координира стъпките си в Украйна с Вашингтон, а действа независимо, за да защити собствените си интереси"
31
3
 
8
 
! Отговори
shik преди 2 години
До АнонименМного,ама много си про,ст,поинересуваи се какво е състоянието на украинската армия,колко самоубииства и дезертьорства има,колко пилоти напускат и чак тогава можеш да напишеше някоя глупост.
30
3
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ТУРЦИЯ НЯМА ДАСЕ НАМЕСВА В КОНФЛИКТА..... САМО ЩЕ ПРОДАВА ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА И УЧАСТВЩИТЕ В КОНФЛИКТА---СЪЩО КАТО В АЗЕРБАЙДЖАН.... ХАХАХААА
29
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е достатъчно луд за да прати на убой 100 хиляди руснаци и да каже след това като Сталин че женичките ще народят нови солдати. Само че днешните руснаци се позамогнаха покрай дъжда от петродолари и не са въшкари като руснаците на Сталин така че имат какво да губят за да бъда пращани на ненужни войни. Украинската армия не е тази разкапано войска от 2014. Изходът от една военна авантюра на Путин е един, самоубийството на Русия, ако не веднага то до година две след авантюрата.
28
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откога САЩ се загрижиха за цялостността на другите страни? Пропуснал съм го този момент.
27
17
 
4
 
! Отговори
ДжихатЕрдог@н преди 2 години
Кит&й, Ту)ция, Ир***н това са страни на терористи,диктатори и мафиотско-политическа олигархия. Време е България да затегне своята армия, защото е модерния свят, Европа няма да търпи несправедливост. Гражданите на Т^рция, Ки*ай, Ир&н мизерстват в бедност и гладуват. Забранява се на жените да ходят на училище,университ. Забраняват на семействата да имат повече от две деца. Пращат терористи в Европа, висока миграция. Ер÷оган е терорист и заедно с ДогунШишо крадат милярда за бъдещата им свещенна войн
26
3
 
20
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Американците ще се опитат да наемат Бойци за Войната срещу Русия . Вероятно БГ Армията , Румънската Армия и Полша .
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А значи ще участват с байрактари,като в Нагорни Карабах,че тогава Русия ги пропусна за два дни след грандиозни мащабни учения към западните й територии до Украйна да покажат мащабни офанзиви с премествания и стрелби от дълги дистанции,че след такива учения не си преместиха части от ученията участващи в защита на защита на тез дето им се довериха с база в Армения и да ги защитят арменците в района Нагорни Карабах където тяхно население бе се заселило и ги изкараха,че те искали нещо,тръба ли нефт.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провокациите (вкл.медийните), имаха за цел притиснат Байдан, да отмени разговорите с "агресора" Путин. Напаните се оказаха неуспешни, не успяха никаква реакция на руснаците да предизвикат и разговорите във вторник се състояха. Два дена по-късно (чак:)) Байдън звънна и на Зеленски , да не остава с впечатление, че зад гърба на прогресивната и демократична влст в Киев се плетат някакви споразумения с "агресора" ;))
23
6
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Ако Турция се намеси- с нея е свършено. Впрочем, повечето варианти за развитието на евентуална война в Украйна водят към световна ядрена война. Затова и американците току дават заден ход-не са никак сигурни, че ще я спечелят.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 години задаваме въпроса, за какво ни е ОТАН?Добре, че идеята на талмудиста Сюлейман Паси за складирането на ядрено оръжие на наша територия пропадна.
21
1
 
11
 
! Отговори
антиНато преди 2 години
До 25 АнонименДругарю, а защо изибщо трябва да се вързваме към някой ? Ние и сега спе мишена защото сме в нато но вържем ли се към сащ значи сме сто процента изтрити при война. Това ли искаш ?
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вижда се че НАТО не работи. Трябва да имаме едно на ум. Трябва да се вързани с двустранен договор със САЩ отколкто да разчитаме на НАТО. НАТО е просто кекава баба.
19
4
 
17
 
! Отговори
Дърдънели преди 2 години
Няма да се меси, защото ще им разширят проливите набързо. А от родния атлантически клуб, няма ли да се намесят най-после?