Комисията на РМС за общата ни история работила под политически диктат

Македонците учат децата си на омраза към България
38
Комисията на РМС за общата ни история работила под политически диктат
Снимка: БГНЕС

"Българо-македонската комисия по въпросите на общата история имаше една дълга пауза в работата заради избори в Република Северна Македония. Тогава те заявиха, че има прекъсване заради изборите. Това беше ясна индикация, че тази комисия работи под политически диктат и управление", коментира проф. Кирил Топалов – член на тази комисия, пред bTV

По думите му това доказва, че от страна на Скопие работят в синхрон с политическата ситуация.  

"Ние сме учени и експерти, задачата на тази комисия не е само историческа, а е предимно по образователни въпроси – трябва да решим как да се променят учебниците, защото в това обществото учат децата от малки на омраза към България, както и да уточним онези дати, които е възможно да бъдат чествани съвместно", обясни проф. Топалов.

"Балканският интерес диктува всички да бъдем в ЕС и да бъдем едно семейство, но когато едно общество изгражда своята идентичност въз основа на омразата, ние имаме право да реагираме", коментира той по повод решението на България да да гласува „против“ начало на преговори на Северна Македония с ЕС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кром кои е тоя цар борис дето е изобразен отляво на охридската църква и дето в туристическите книжки вообще не го споменавате , е борис 1 покръсител минете само по църките където не сте заличили още бълг надписи и ще разберете какви сте печенези
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да признаят, че днешните северомакедонци произлизат от българския народ. Откъснати от Сърбия, след това от Кралството на сърби, хървати и словенци, от социалистическа Югославия, те са превърнати в еничари срещу собствения си произход и род. Северна Македония е еничарска държава..................Днешните северомакедонци трябва да мразят сърбите, които ги окупираха, биха и убиваха заради българския произход.
33
3
 
17
 
! Отговори
Колкото преди 2 години
по-бързо албанците ги претопят, толкова по-добре! Да изчезват!!! Какъв ЕС? Те макетата ментално са в Средновековието.
32
18
 
2
 
! Отговори
До krom преди 2 години
Те погодиа моите зборови , ***. Едно кажуване на вампирон горе побудува омраза што за 50 години божем Тито е крив. Ама,На ваша жалост , Тито го немаше ни у Грциа , ни у Албаниа ни каи вас , ни у емиграциата што 150 години иде по сите страни на Светот , а лугито се иавуваа за Македонци.
31
3
 
23
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Така, да припомним. Макетата си припознаха Александър Македонски като техен. Гърците им триха главата 25г. и накрая признаха че не бил съвсем техен. Сега май ще събарят паметника в Скопие. Сега колко години ще им трябват за да разберат че "историята им" започва след 1945г.
30
0
 
0
 
! Отговори
Я дай линк преди 2 години
До Анонимен ///// където това се казва - за фолклора.
29
2
 
17
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 29 - Отдавна сте познали вие рога на Тито! Нема "потреба" да виснеш по български форуми. За разлика от теб ние си имаме история - не крадем чужда, не чакаме сръбски главорези да ни напишат "великата" история и нямаме "потреба" от твоята или на македонските деца "обич". Такава не е имало и няма нужда нас за това да обвиняваш. Заври си "лиубов"-та където не те огрява.
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно! Кирчо е обещал до 6 месеца да махне ветото на България срещу РСМ. Още малко остана и ще клекнем. Щото те за 36 месеца не си мръднаха от позицията и ни горяха флаговете, как мислите че за 6 месеца ще излязат с позиция, която да ни удовлетворява? Ами - никак. Значи Кирчо ще ни продаде. Ей, трябваше да дойде някой от Харвард, за да реши проблема висящ от почти 140 години, хахаха. И то ще го реши ей така - с един подпис.
27
7
 
6
 
! Отговори
Руси преди 2 години
Какво получи Гърция в 27-годишния спор:1. Бивша югославска република Македония - Република Северна Македония;2. Македонци - македонци (по споразумение от Преспа)3. Македонски език - македонски език ООН (по Споразумението от Преспа) е това, което Гърция спечели в 27 години спорове и това е факт, спорот со нас е нешто друго
26
3
 
14
 
! Отговори
Щапаров Младши преди 2 години
Вярно е,че ние не искаме Македония,която е малка гръцка област на югозапад от Солун- ние си искаме Кутмичевица (Вардарска България)!!!
25
1
 
22
 
! Отговори
Щапаров Младши преди 2 години
Каква "Гърция" и "Македония" е имало по времето на Самуил,Кирил и Методий??? Каква "Гърция" и "Македония" е имало в Солун 1893 г. ??? НИКАКВА!!!
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А КАК ЩЕ КОМЕНТИРА ТОЗИ ПРОФЕСОР,ЧЕ ПО НАЦИОНАЛНАТА ГРЪЦКА ТЕЛЕВИЗИЯ ФОЛКЛОРЪТ ОТ ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ Е ПРЕДСТАВЕН КАТО МАКЕДОНСКИ ОТ ГЪРЦИЯ...ЧАКАМ ОТГОВОР!!!
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНИКОЙ НЕ ТЕ И КАРА ДА ИМАШ НЕЩО ОБЩО С МАКЕДОНЦИТЕ...ВЪПРОСЪТ Е,ЧЕ СКОРО ЩЕ СИ ИМАШ МНОГО ОБЩО С ЮГОИЗТОЧНАТА СИ СЪСЕДКА И ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО...
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди повече от век пустата Македония ни изяде главата. Няма да имаме бъдеще щом постоянно гледаме в миналото и се подчиняваме на емоциите, вместо на разума. Гърците ни дадоха нагледен пример как се действа, но през 2017 г. двама шкембелии подписаха договор на юнашко доверие, а единият се изцепи - Историците да се разберат! Както виждаме те не са се разбрали, но клетият договор е подписан и все ще ни го навиран под носа. Сами се прецакахме, а сега търсим как да излезем от блатото.
21
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЛКО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА МИНЕ,ЗА ДА РАЗБЕРЕ ТОЗИ НА СНИМКАТА,ЧЕ ВСЪЩНОСТ ТЕЗИ ДВЕ КОМИСИИ СПОРЯТ ЗА НЕЩО,КОЕТО ПРИНАДЛЕЖИ НА ГЪРЦИЯ;И ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И ВМРО (ОСНОВАНО В СОЛУН),И МАКЕДОНСКИЯТ ЕЗИК ПРИЗНАТ КАТО ТАКЪВ ОТ АТИНА,И ЦАР САМУИЛ И КИРИЛ И МЕТОДИЙ...
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 12 Ти ако се чувстваш едно с македонците си е твоя работа. Аз обаче ни искам да имам нищо общо с тия същества!!! Те не разбират от добро отношение! За тях само мачкане.
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАЙ-СТРАШНИ СА ИМЕННО ОТРОДЕНИТЕ МАКЕДОНЦИ КАТО ТОЗИ НА СНИМКАТА С КОРЕНИ НЯКЪДЕ В Р.МАКЕДОНИЯ.АЗ ИМАМ КОЛЕГИ И ОТ ПЕТРИЧ И ОТ ДОБРИЧ(ТАКИВА,КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С МАКЕДОНИЯ).КОГАТО СПОРИМ ЗА ТОВА ДАЛИ ИМА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК,КОЛЕГАТА ОТ ПЕТРИЧ СКАЧА ДВА МЕТРА НАД ЗЕМЯТА И ТВЪРДО ЗАЯВЯВА:МАКЕДОНСКИ ЕЗИК НЯМА,ДОКАТО КОЛЕГИТЕ ОТ ДОБРИЧ И СИЛИСТРА КАЗВАТ:ДА РАЗБИРА СЕ, МАКЕДОНСКИ ЕЗИК ИМА...
18
2
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Не случайно е професор господин Топалов...Притежава необходимата логика,яснота на изказа, и..убеден съм,необходимото количество знания и опит...
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България трябва да приветства нашите братя македонците, че са признали нашият цар Самуил за техен цар и нашия просветител Климент Охридски за техен просветител. Остава само да ги накараме да признаят и паметниците на съветския окупатор за тяхни...можеме веднага да им подарим всичките !!!
16
2
 
4
 
! Отговори
Щ. Младши преди 2 години
Във всяка една страна историците служат на този който им плаща,а борбата за истината е само параван. Не служеха ли на политическата конюнктура и "нашите" казионни историци,когато обявиха "пра"-Нългарите за тюрки и татари,а народа ни за "македонци"? Точно на нея служеха,така че не се учудвайте!