Комисията на РМС за общата ни история работила под политически диктат

Македонците учат децата си на омраза към България
38
Комисията на РМС за общата ни история работила под политически диктат
Снимка: БГНЕС

"Българо-македонската комисия по въпросите на общата история имаше една дълга пауза в работата заради избори в Република Северна Македония. Тогава те заявиха, че има прекъсване заради изборите. Това беше ясна индикация, че тази комисия работи под политически диктат и управление", коментира проф. Кирил Топалов – член на тази комисия, пред bTV

По думите му това доказва, че от страна на Скопие работят в синхрон с политическата ситуация.  

"Ние сме учени и експерти, задачата на тази комисия не е само историческа, а е предимно по образователни въпроси – трябва да решим как да се променят учебниците, защото в това обществото учат децата от малки на омраза към България, както и да уточним онези дати, които е възможно да бъдат чествани съвместно", обясни проф. Топалов.

"Балканският интерес диктува всички да бъдем в ЕС и да бъдем едно семейство, но когато едно общество изгражда своята идентичност въз основа на омразата, ние имаме право да реагираме", коментира той по повод решението на България да да гласува „против“ начало на преговори на Северна Македония с ЕС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
7
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
Македонците да кандидатстват за зелена карта ,за български паспорт!
14
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРЕДИ ВРЕМЕ В ЕДНА ОТ НАЦИОНАЛНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ В ГЪРЦИЯ ИМАШЕ ПРЕДАВАНЕ ЗА ФОЛКЛОРА НА МАКЕДОНЦИТЕ ОТ СЕВЕРНАТА ЧАСТ НА СТРАНАТА...В САМОТО ШОУ УЧАСТВАШЕ ГРУПА ОТ МЛАДИ МАКЕДОНЦИ ОТ ПТОЛЕМАЙДА,КОИТО ИЗПЪЛНИХА АВТЕНТИЧЕН МАКЕДОНСКИ ФОЛКЛОР ОТ ,ЗАБЕЛЕЖЕТЕ,ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ.ПЕСЕН ЗА ЯНЕ САНДАНСКИ,ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И Т.Н.НА ВЪПРОС КЪМ ЕДИН ВЪЗРАСТЕН МЪЖ КАКВИ СА ТЕЗИ ПЕСНИ,ТОЙ ОТГОВОРИ-МАКЕДОНСКИ,НО ПРИНАДЛЕЖАТ НА ГЪРЦИЯ...ТКА ЧЕ ТАЗИ КОМИСИЯ СПОРИ ЗА НЕЩО,КОЕТО ПРИНАДЛЕЖИ НА ГЪРЦИЯ(ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ).
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Общо взето взе да им харесва да си имат вето.
12
8
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ние сме едно. Трябват политици, които имат кураж. Много е глупаво македонци и българи да се делят. Малко повече от 70 години това деление се толерира, защото нито едно правителство не е знаело как да действа.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФСБ може да значи както легендарна български рок група, така и Федеральная служба безопасности, но никой не прави проблем за право на ползване, нали?
10
1
 
6
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Браво! Точно и на място! Сега същите думи и у бруссел
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблем с ползването на съкращението РМС.
8
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПО-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ Е,ЧЕ САМИТЕ ТАКАНАРЕЧЕНИ БЪЛГАРИ НЕ ПОЗНАВАТ И НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ИСТОРИЯ А ПЪК НИЕ ОЧАКВАМЕ УВАЖЕНИЕ ОТ СЪСЕДИТЕ НИ...НЯМА КАК ДА СТАНЕ И С ТАЗИ ГОЛА ПРОПАГАНДА ЗАТЪВАМЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ...
7
1
 
11
 
! Отговори
Гешев спиш преди 2 години
РМС-Работническият младежки съюз, е младежка комунистическа организация от първата половина на XX век. Членовете ѝ се наричат ремсисти. Работническият младежки съюз е създаден на учредителна конференция на 24 май 1928 г. по инициатива на БКП като легална форма на Българския комунистически младежки съюз.ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ ПРЕГОВАРЯ С ТЯХ!
6
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАЗИ КОМИСИЯ НЕ МОЖЕ ДА РЕШИ АБСОЛЮТНО НИЩО,ЗАЩОТО НЕЩАТА,ЗА КОИТО СПОРЯТ ДВЕТЕ СТРАНИ ИСТОРИЧЕСКИ ПРИНАДЛЕЖАТ НА ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ(ГЪРЦИЯ)...АКО НЯКОГА Е "СЪЗДАВАН"МАКЕДОНСКИ ЕЗИК ТО ТОВА СЕ Е СЛУЧИЛО В ДНЕШНА ГЪРЦИЯ.ТОЗИ ЕЗИК Е ПРИЗНАТ ОТ АТИНА КАТО МАКЕДОНСКИ.НАД 70-80 % ОТ ИЗВОРНИЯ И АВТЕНТИЧЕН МАКЕДОНСКИ ФОЛКЛОР ПРОИЗЛИЗА ИМЕННО ОТ ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ.КОСТИТЕ НА МАЙКАТА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ СЪЩО СЕ НАМИРАТ В ГЪРЦИЯ...
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тука ги учат на любов към РСМ.Ама на много,много.
4
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ДЕСЕТКИТЕ ДОРИ ХИЛЯДИ ИСТОРИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ ОТ 19 ВЕК И ПРЕДИ,КЪДЕТО ЯСНО ПИШЕ МАКЕДОНЦИ,МАКЕДОНСКИ ЕЗИК И Т.Н.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РМС??????? Ей, ще направите международен скандал, бре!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата тази тънганица с Македония идва още от миналите времена, когато марксистът акад. Тодор Павлов, който беше с македонски корен, чертаеше идеологическия път на БКП, нещо като втори Тодор Живков, през 50-та година помогна на македонци да узаконят езика си. Даде им от нашата история, те си я запечатаха. Фактически оттогава е пусната искрата.
1
3
 
25
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Прекалено ни е мека позицията към РСМ, че и не е достатъчно добре обяснена на ЕС и ЕК !!!