Буяр Османи: Чакаме решението на България и ЕС

Настоява, че страната му е изпълнила условията
Обновена: 3 май 2022 18:10 | 3 май 2022 18:10, Росен Стойчев
47
Буяр Османи: Чакаме решението на България и ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи повтори, че не е убеден, че през юни неговата страна ще започне преговори за присъединяване към ЕС, съобщи Нова Македония.

Дипломатът обяви, че всичко нужно е направено. В момента решението е на България и ЕС.

"Няма как да говорим за срокове. Не ние взимаме това решение, но бяхме отговорни за спазването на всички срокове", обяви Османи.

Според него македонците трябва да се обединят около продължаването на реформите.

Още по темата
Дипломатът настоява, че Северна Македония е пример и е надхвърлил европейските условия.

Според него обаче обществената енергия намалява. За това и е важно решението да бъде взето много бързо. Продължава да липсва договорен двустранен документ с България, който да бъде представен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Каракольо преди 1 година
Чакайте,чакайте
36
0
 
3
 
! Отговори
коко преди 1 година
айде нов путин се извъди
35
2
 
3
 
! Отговори
-_- преди 1 година
Тотално вето , След това - анексиране и демакедонизация !
34
6
 
2
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Единствено решение на ЕС е да стави вето на ветото.
33
1
 
6
 
! Отговори
Един нормален човек преди 1 година
Европа вето вето вето вето вето вето за с македония вето да се научат да си изпълняват договора с България да не изопачават историята да не тормозят хората с българско съзнание и т н когато се научат то тогава вето няма да има но както се вижда те не искат а само поставят условия на българия че и НАГЛИ НАГЛИ какъв ЕС за такива ВЕТО вето вето вето вето вето вето вето вето
32
2
 
7
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Не българия ви е виновна не брюксел вие от с македония сами сте си виновни за европейското ви членство вие *** ли сте че продължавате да лъжете целия свят и да обвинявате българия стига сте крадели историята ни да вие не сте като нас българите защото българите са почтен народ а вие само лъжете и изопачаване всичко пък и най елементарното НАГЛИ СТЕ НАГЛИ оревахте целия свят няма у вас нищо което да прилича на нормалното крадливи и НАГЛИ какво искате целия свят ли да ви падне на колене е
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не си изтеглите апликацията и не спрете да ни досаждате? Пуснете Албания да продължи сама и се върнете в изолация.
30
1
 
11
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 1 година
Еее македонци.Гърците казват, че сте гърци.Сърбите казват, че сте сърби.Българите казват, че сте българи.А албанците казват, че не ги интересува какви сте защото накрая ще станете албанци.УЧЕТЕ АЛБАНСКИ ЕЗИК!РСМ е на практика почти превзета от албанците територия и е въпрос на малко време за да се превърне в Северно Косово.В РСМ отдавна минаретата са повече от тези в Албания ,а след като допуснахте втори официален език албански,се сещаме какво ви чака! А и то си е напълно заслужено!
29
1
 
6
 
! Отговори
проф.БожидарДимитров преди 1 година
Представителят на България от трибуната на ООН: Мога ли да започна отдалече? Може само че кратко. Когато българския цар Самуил с цялата войска се върна в Охрид след битката с византийците край Скопие през 1004 г.ние си свалихме дрехите и се хвърлихме във водата за да отмием натрупалия се прах от дългия поход. Когато излязохме от водата видяхме че македонците са ни свили дрехи!Скача представителят на Македония:Протестирам! Нас тогава изобщо ни е нямало там!Благодаря ето това исках да чуя!
28
2
 
6
 
! Отговори
Ванче Михайлов преди 1 година
до Анонимен -32......."Со кротце, со благо и со малко кютек."Вечно вето за юголюбовниците!
27
2
 
13
 
! Отговори
български избирател преди 1 година
Всичко ще си дойде на мястото, но трябва време и натиск. В РСМ много добре знаят какво се очаква от тях. Когато престанат да пишат в учебниците си че българите са татари и фашисти и престанат да крадат от общата ни история тогава могат да очакват от нас подкрепа за ЕС. Не може хора, които преживе са казвали и са писали че са българи те след смъртта им да ги наричат македонци защото така им изнася. А в комисията отказват да подписват документи, които са на "официалните езици на двете страни".
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ванче МихайловНие не сме "славяни" определено, това е измислено от немкинята Екатерина през 18 век, ама не сме и агресори :))) България никога не си е сменяла името, да се замислят макетата над това :))) Сърбежите ако са им на присърце, да ходят там и да не ни занимават с глупостите си :))))
25
1
 
8
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 1 година
Звездите/или ПОЛУМЕСЕЦА/ му говорят на Османи...ВЕТОТО ПРОДЪЛЖАВА!!!!
24
1
 
8
 
! Отговори
Радев към Османи преди 1 година
Удивих се, че Скопие ПОСТАВЯ все по-къси срокове на България! И пак - Скопие ПОСТАВЯ ултиматуми... на България! Не е възможна по-голяма степен на наглост и безочие!А БЕ Я ЪРььь У ЛЕВО !!!! ВЕТОТО ПРОДЪЛЖАВА!!!
23
1
 
8
 
! Отговори
От бореца преди 1 година
Бунак сосмани - древни антички мАкидон, правнук на Филип ll хасани.!.
22
1
 
8
 
! Отговори
Ванче Михайлов преди 1 година
Кражба на история и култура,език на омразата,горене на български нац. знамена, незачитане на подписания договор между РСМ и БЪЛГАРИЯ,квалификацията,че РБ е фашистка страна,а българите необразовани и диви татарски племена-това са само част от причините да не се дава право на РСМ за начало на преговори за членство в ЕС.Де факто,според тях,ние сме врагове и членството им в ЕС е недопустимо.То може да стане факт само,когато всичко гореизложено трайно и необратимо се промени.ВЕТОТО ПРОДЪЛЖАВА!!!!
21
1
 
6
 
! Отговори
мдаааа.. преди 1 година
Май трябва България да предложи да се разделят Македония и Албания в преговорния процес. Има шанс това да вразуми малко северомакедонците.Ако ли не , остават си там, а Албанците влизат в ЕС.
20
1
 
6
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 1 година
РСМ няма много време да се мотка. Ако Албания влезе преди нея,след това и тя може да поставя условия за влизане на античните Скопски историчари в Еуропската уния.
19
2
 
6
 
! Отговори
български избирател преди 1 година
РСМ и Албания вървят в пакет,но това не е справедливо и не е продуктивно.ЕС да започне да преговаря с Албания и толкова. Защо Албания да плаща сметката на едни хора,които удивиха света с невероятни и извънмерни лъжи и фалшификации? Зер ЕС не си спомня "античното минало" на Скопие?Как да им имаш доверие на тези хора,които най-сериозно твърдяха,че Ал. Македонски им е бил баща?Как да не се усъмниш в менталното здраве на нацията???
18
1
 
11
 
! Отговори
уфььь-пак ултиматуми преди 1 година
Абе,докога ще ни занимавате с тези психопати от Скопския Дисниленд?Да си се затворят в резервата и да не ни занимават с глупости.ВЕТО и да пасат...Учудващо е, как не са поискали до сега излаз на Църно море?