Северна Македония твърда пред България

Страната няма да промени конституцията преди началото на преговорите с ЕС
29 апр 2022 09:30, Росен Стойчев
129
Северна Македония твърда пред България
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Северна Македония няма да включи българите в конституцията на страната преди започването на преговорите за европейско присъединяване.

Още по темата
Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Северна Македония и България продължават разговорите по темата. Македонският външен министър обяви, че се надява преговорите с ЕС скоро да започнат.

Той обаче призна, че не може да даде точна дата за споразумение с българското правителство. Османи добави, че в момента решението е в полето на България.

Очаква се през следващите седмици да се работи интензивно за намирането на решение. Преди дни българският премиер Кирил Петков говори по темата.

Той обясни, че ако правата на българите в Северна Македония са гарантирани в Конституцията, то това означава промяна на Основния закон. Това може да стане с ясно обявени критерии. Двете държави ще продължат преговорите по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
1
 
! Отговори
-_- преди 2 години
Тотално вето , След това - анексиране и демакедонизация !
106
0
 
5
 
! Отговори
* преди 2 години
В македонската конституция вече е споменат почти целият цвят, но за българите забележете няма място.Това е един дребен пример за това че това нещо наречено Северна македония съществува единственно върху един принцип. Това е доктрината да се мрази всичко българско и свързано с България.Тази доктрина е изцяло сръбска.Въведена е с цел тези хора да бъдат всичко друго, но не и българи.Целият политически елит на тази държава е свързан с тази доктрина и са агенти на Сърбия. Тези хора нямат място в ЕС!
105
0
 
1
 
! Отговори
-_- преди 2 години
Dnes.bgТЪРСЕНЕДНЕС | 79Северна Македония твърда пред БългарияКОМЕНТАРИНАПИШИ КОМЕНТАР48Анонименпреди 4 дни 32 1Трябва да се прекъснат всякакви преговори с тези фалшификатори! Веднага! Един файтон хора, а се гаврят с нас.47Анонименпреди 4 дни 11 5Кирчо- Кокорпо- ще им изкомандват и ще клекнат и за макета! Може и проводници от София до Скопие да пуснат.46Анонименпреди 4 дни 32 1Ветото не трябва да отпада докато не се свърши реална работа. Нито обещания нито договори с тези струват нещо, защото те само казват и обещават а реално нищо не изпълняват.45
104
3
 
26
 
! Отговори
akud преди 2 години
България няма да вдигне ветото!!!България 681рсм 1944 г. създадена от кремъл със същите намерения и предназначение като логанск и донецк
103
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи не трябва да има прегивори!За да има такава твърда позиция, то не липсата на време е причината, а сръбския национализъм.
102
2
 
13
 
! Отговори
ВЕТО ВЕТКОСКИ преди 2 години
Тоя е твърд като гол ***.
101
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде се бута този албанец в българо-западнобългарските работи?
100
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, горкия - откак е станал министър все глупости плещи, как сме щели да ги пуснем, само защото "са ни уплашили" с твърдост!? Наистина има нещо твърдо в тях, но това е само дебелия български .. между двата им задни джоба. Пък и мераклии - голямо шаване шават и въртене въртят. Това, ако не е любов здраве му кажи!
99
2
 
25
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Аха... Ти ми дай на мен да те ... един път, пък аз после на теб ще дам два пъти...
98
2
 
30
 
! Отговори
Пройчо преди 2 години
Не знам колко сте твърди, но знайте ,че щом сте се хванали със САЩ и толкова ги боготворите , ще бъдете набирани в ЕС-имам предвид територията ви. Обаче като каква нация незнам. Засега се очертава да станете албанска-много вероятно. А територията ви също е много вероятно да стане албанска и така да влезете в ЕС.Аз като българин нямам нищо против и това ще е единственото деяние на САЩ което подкрепям. Вашата омраза и кражба на българска история и личности ще породи само омраза в българите към вас
97
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
еми значи нищо няма да започне
96
0
 
41
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 2 години
Подобни изявления не способстват за вдигане на ветото, а отдалечават РСМ от заветната дата за започване на преговорите с ЕС! Не са готови - още време им трябва! България бърза работа няма и може да почака!
95
1
 
43
 
! Отговори
Джордже Балашевич преди 2 години
До управляващите Р България ! Не продавайте националния интерес. Кириле, ако ти и твоите специалисти продадете и подложите националния интерес, ще горите в ада! Не може шепа измислени павиани, крякащи нечленоразделно на измисленият си език от измислената си "държава", да прявят на маймуни цяла България и вие да ги подкрепите! Все още, Кириле, има шанс да запишеш срещу името си, нещо добро за България и българите! Бог да пази България!
94
1
 
34
 
! Отговори
Доживяхме преди 2 години
На крачка сме от първата "велика" държава на Балканите - Велика Албания. Всички останали балкански *** им разчистват пътя.
93
3
 
27
 
! Отговори
Един турчин преди 2 години
Османи е прав. Защо трябва да впишат българите, та те утре други ден цела ке си я вземат у Албания.
92
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ***,като Кирчо,да им се връзва на селските номера,затова са такива.
91
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво въртят сучат,че ако правата на българите са гарантирани в Конституцията,то това означава промяна на Основния закон,абе добре ли са,що се правят на ударени сякаш за всяка народност от другите що са вписали при преброяванията досега са променяли Основния закон=Конституция,че да ги впишат в нея/го какво ли,че да образуват македонска нация за съществуване,а българите не само по самоопределяне,а по документи на родители,деди,прародители,прадеди от архиви за 150г. по потекло за народност не може
90
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Албанците ако искат да видят ЕС по-добре да се отделят от тези и да преговарят самостоятелно. Подозирам че Сърбия използва Северна Македония за да спира Албания заради Косово.
89
0
 
37
 
! Отговори
Мугабе преди 2 години
македоносексуалистите обичат твърдите неща от Албания.
88
3
 
8
 
! Отговори
Аман преди 2 години
Македонци да внимават както наще политици да не им се е.емаи...а аман от началници