Атина и Скопие се скараха на изложение за "македонско вино"

В Дюселдорф премахнаха рекламата на фирмите от Скопие
Обновена: 17 май 2022 12:36 | 17 май 2022 11:31, Елка Василева
57
Атина и Скопие се скараха на изложение за "македонско вино"
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция и Северна Македония се скараха на световно изложение за марката "македонско вино". Организаторите бяха принудени да премахнат рекламата на изложителите от Скопие, предаде БНР.

Още по темата
На световното изложение на виното в Дюселдорф избухна скандал между гръцките фирми и изложителите от Северна Македония, съобщават кореспонденти на гръцки медии от Германия.

Рекламите на изложителите от Скопие подчертават, че произвеждат "македонско вино", което е запазена марка за гръцките производители от северната част на страната.

От гръцка страна на изложението участват 53 компании, производители на познати на световния пазар вина. Техните собственици се оплакват, че колегите им от Северна Македония объркват търговците и клиентите, като присвояват официална гръцка марка.

Дипломатическата мисия на Гърция поиска от организаторите незабавно да се премахне рекламата на изложителите от Скопие. Това е вторият случай след панаира  в Париж, където отново гръцкото посолство реагира с протестна нота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците в момента се кефят как българите гърчат северняците!
2
4
 
38
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Ами то трябва да е " Северномакедонско вино", защото Облатта Македония СЕ ПРОСТИРА И В ГЪРЦИЯ, И В БЪЛГАРИЯ!!! ТОВА Е МАЛЪК ПРИМЕР КАК " МАКЕДОНЦИТЕ" ИЗЗЕМВАТ ЧИСТО ГРЪЦКИ, А И БЪЛГАРСКИ НЕЩИЦА КАТО ГЕОГРАФСКИ ОБЛАСТИ, НАПРИМЕР! ТАКА В ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА ОСТАВА, ЧЕ МАКЕДОНИЯ Е ЧИСТО И ИЗЦЯЛО / СЕВЕРНО/МАКЕДОНСКА!!!
1
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те северномакедонците така са свиканли да си спазват договорите - игнорират ги и продължават да си крадат.