Гърция засилва контрола на "Промахон" върху стоките от България

Гърците идват у нас за снабдяване със стоки и бензин
21 май 2022 12:44, Елка Василева
21
Гърция засилва контрола на "Промахон" върху стоките от България
Снимка: архив, Гранична полиция

По настояване на търговците от Серес на граничния пункт „Промахон“ започват силен контрол на вноса на стоки от България, предаде БНР.

Гърците не спират да пътуват до България за снабдяване със стоки и бензин.

Нелегалният внос на стоки от България нанася огромни щети на търговците в района на Серес, съобщават от Търговската камера. В сферата на мерки съвместно с Държавната агенция по контрол на стоките на граничния пункт „Промахон“ ще действа постоянен екип по контрол на вносните стоки.

Председателят на Търговската камара в Серес Атанасиос Малиара съобщи, че Съюзът на търговците се опитва от няколко години да води борба с нелегалния внос на стоки, които в повечето случаи са некачествени, но се продават на ниска цена и това привлича клиентите.

И в други погранични райони в близост до българската граница като Драма, Комотини и Ксанти търговците се оплакват, че забелязват рязък спад на оборота, защото гърците си пазаруват в България дори и хранителни стоки.

"Поне един път на седмица пътуваме до България, защото там повечето стоки са на половин цена",съобщават гърците.
 


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
предупреждавам преди 1 месец
те по дале4е
18
0
 
0
 
! Отговори
яко преди 1 месец
клиенти за о4и и органи от медицинския
17
0
 
0
 
! Отговори
а ти преди 1 месец
мрьсник цял живот на 4ужд грьб 6е живее6
16
0
 
2
 
! Отговори
Ъуйф преди 1 месец
Неграмотна дописка сил клозетен епосИзнесеното е лъжа както винаги като дойде време за ГърцияТърговска камЕра....
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гърчулята бедни и идват в Бъългария да има как да хапнат, зъби да пооправят!
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е чекайте бе ,нали сме у Европейски съюз - стоките Не са нелегални ,търговията е Свободна в съюза .,гърците наглеят както им изнася -все най-хитри ! Много продукти В България са по-вкусни ,по-качествени и по-евтини! - кашкавал,домати,агнешко,сирене,кисело мляко, лютеници.....
13
1
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Чак пък всякаква стока да купиш...Пробвай с цигари или алкохол или с бензин. Ще си повисиш в затвора ;)
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свободно движение на хора, стоки и капитали. Тези "гърци" от Серес къде мислят, че се намират?! Искат ли да станат българска земя като им пречи да спазват принципите на ЕС?
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То пък щото тука сигурно мнгоо евтино. Цените са космически.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
. .,защото там повечето стоки са на половин цена! . . . . . . Значи и гърците не ги интересува качеството, а цената! Тези приказки за качеството е само за баламурниците!
9
1
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Стоките са качествени.Нелегален внос няма.Има пренос на стоки от една точка на ЕС към друга.Граничарите могат единствено да контролират вноса на алкохол и цигари.
8
5
 
23
 
! Отговори
Напомняне преди 1 месец
Тези ги е яд, че са се родили- и мързеливи, и нагли! Нали са в ЕС, когато им дават заеми, не реват, но сега - понеже не им върви скапаната търговия, и до папата ще отидат да се жалват. Не се обичат с турците, иначе при цените на стоките там, пътеки да са направили.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо така бе,братя гърци,цяло лято ви пълним джобовете с пари от нашите туристи и пак сте недоволни.Не с рогата,да не ви бойкотираме.
6
1
 
26
 
! Отговори
Док преди 1 месец
Какво значи "внос"? Внос е ако е от трети страни(Турция например). Нали сме в Европейски съюз? Както всеки търговец може да отиде в която и да е държава в съюза и да закупи с надлежно издадена фактура(нищо друго не е необходимо) каквато и да е стока и да я продаде в която и да е държава в съюза(като издаде фактура), така и всеки гражданин може да си купи стока за собствена консумация от където намери за добре. Всичко друго е нарушение на основните ценности на Европейския съюз.
5
3
 
5
 
! Отговори
До До 3 преди 1 месец
Оооо някой май не си ударил сутрешната ножка и е малко раздразнителен...
4
13
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Бегом към Русия тавариш
3
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаете ли че има нещо наречено ЕС. Там имало някакви принципи за свободно движение на хора, стоки и капитали.Ей такива приказки ни говореха преди време. :) Найс а?
2
12
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 месец
Гърция вече дължи над 400 Милиарда Евро, и Все купуват Бракувана Военна техника от САЩ , щяли да Превземат Константинопол, пък Турците все се гаврят с тях, Вчера 2 броя Турски Ф-16 си летяха на територията на Гърция без разрешение. Както са казали мъдрите хора, Господ да им даде Акъл, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък съм пазарувал многократно от Гърция. Хранителните им стоки са по-вкусни и качествени. Обаче откакто въведоха откачените си изисквания за пландемията, рязко ги отсвирих.