Турция привика посланика на САЩ

Позиция за протестите в страната
22 май 2022 20:54, Росен Стойчев
50
Турция привика посланика на САЩ
Снимка: БГНЕС/EPA

Турското външно министерство привика посланика на САЩ, съобщи агенция Анадола.

Решението идва след протест в Истанбул.

Още по темата
Демонстрацията беше в подкрепа на един от ръководителите на опозицията Джанан Кафтанджъоглу.

Тя получи присъда за обида към държавния глава. Американското посолство е пуснало съобщение за възможни полицейски действия при провеждането на протеста.

За това и посланик Джеф Флейк е бил привикан във външното министерство. Там са му обяснили, че подобни твърдения са неоснователни.

Кафтанджъоглу настоява, че обвиненията са неоснователни. Тя е водеща фигура в опозицията. Смятат я за отговорна за победата на изборите в Истанбул преди три години.


50
Още по темата: протестСАЩТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
26
 
! Отговори
До 17 (продължение) преди 1 месец
Имаш статия , чиято тема е съвсем друга , коментирай статията , а не говори алаи - бали. Този сайт трябва да вземе мерки за това и да направи така , че да не може да се изявяват такива, катало теб. Така се омаловажава трудът на този , който я е написал. Става въпрос за протест на опозицията в Истанбул, за привикан посланик на САЩ и тнт. Баташкото клане и априлското въстание са се случили преди около 250г. Тогава ти си бил още в та...ите на прапрадядо си. Сега е 2022 , ако не знаеш.
32
66
 
23
 
! Отговори
До 17 преди 1 месец
Баташкото клане не е мит. Някой от християните в Батак отива в мюсюлманската махала (там са живели помюсюлманчени българи , приели исляма) и изнасилва дъщерята на човек на име Али Ага известен още като Барутенлията. В резултат на това мюсюлманите се вдигат да изколят христяните. Това е баташкото клане. Но по интересното в случая е до кога вие русуфилите ще живеете два века назад и ще ми говорите за Баташки кланета , самарски знамена и ще те търсите фашисти 75г. след края на ВСВ.
31
15
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 1 месец
Разполагат с целия ресурс на Русия , САЩ не им трябва за нищо и турците са толкова доволни , че чак излизат на протест в Истанбул за да подкрепят опозицията. Там така изразяват доволството си. Нали?
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турци, не спирайте опитите!
29
21
 
12
 
! Отговори
Мишоза28 преди 1 месец
Толкова си ***,че ми е жал за теб. Злобата е унищожила ,ако има какво да се унищожава в тиквата ти. САЩ и другите Велики сили ще бъдат и тогава ,когато от теб и помен няма да има. Няма място за безакълни *** на този свят вече. Русия и тя ще е принудена да се промени.Там има интелигентни на световно ниво и те не са между" приятели Путина".
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали сте кординати Откачалки! И вашите кординати са известни.Ха,ха,ха!
27
12
 
42
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 месец
Ердоган е Приятел на Путтин, нито Санкции наложи Нито Нищо , Напротив, Руските Банкови карти *Мир* работят в Турция- както ВизаЕлектрон и МастърКарт, а Целият Руски Аерофлот - лити до Турция - Истанбул, Анталия, Даламан, В Момента Ердоган Разполага с Целия Руски Ресурс:) а Каква Полза от САЩ ???- Никаква ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
26
6
 
16
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Османе, наскоро казахме на Мустафата, че ще и дадем координатите на Путин да и прати ракетка. Не че той не ги знае де :)))
25
3
 
3
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Османе, що не бе ?
24
3
 
41
 
! Отговори
ОСМАН преди 1 месец
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ,БЪЛГАРИЯ ДА ПОИСЩА ОБЯСНЕНИЕ ОТ ЩАТИТЕ?
23
28
 
12
 
! Отговори
Карабатаков преди 1 месец
Нашите русофилчета от всичко разбират,и от финанси макар че ако ги питаш незнаят кой е първият цар на Русия ,бъркат всички защото не познават историята на Русия,пулограмотни са ,техната обич се основава само на хвърчашти ,голословия и на никакви факти ,е някой пияндета дето са работили в Коми в тайгата бращтолевят малко руски
22
19
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 месец
От Русия вчера съобщиха, че ако някой ден Турция се откаже от НАТО , приемат Турция директно в Организацията на Договора за Колективна Сигурност ОДКС, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
21
25
 
19
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Голям страхливец тоя ердоганя бе
20
20
 
21
 
! Отговори
до 7 преди 1 месец
До комунистите в този форум, ако Русия нападне България, как ще ги посрещнете,с хляб и сол или за по-евтино ще им се наведете.
19
14
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 1 месец
Явно 45 години са ви дошли в повече, доста сте заблудени, самарското знаме е ушито от българската общност в Самара. И ми е интересно защо смесваш баташкото клане и руската инвазия на балканите, случили са се по различно време.
18
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ердоганчо мисли да мъти НАТО, ама големия брат май ще го измъти него първи :))
17
4
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 1 месец
Айдее, ***, започнаха да ми щракат минусите.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 17. Той си е ... по рождение.
15
19
 
10
 
! Отговори
Бейхан преди 1 месец
Още малко му остана на ерПосран, съсипа държавата, хората търсят работа в България и други съседни държави. Никой не го понася вече, никой вече не помага на Турция, по зле е от Русия, инвеститорите бягат, при следващите избори може да има гражданска война, върна Турция 100 години назад..... аман...
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 15. Как ще тръгне ?