Турция привика посланика на САЩ

Позиция за протестите в страната
22 май 2022 20:54, Росен Стойчев
50
Турция привика посланика на САЩ
Снимка: БГНЕС/EPA

Турското външно министерство привика посланика на САЩ, съобщи агенция Анадола.

Решението идва след протест в Истанбул.

Още по темата
Демонстрацията беше в подкрепа на един от ръководителите на опозицията Джанан Кафтанджъоглу.

Тя получи присъда за обида към държавния глава. Американското посолство е пуснало съобщение за възможни полицейски действия при провеждането на протеста.

За това и посланик Джеф Флейк е бил привикан във външното министерство. Там са му обяснили, че подобни твърдения са неоснователни.

Кафтанджъоглу настоява, че обвиненията са неоснователни. Тя е водеща фигура в опозицията. Смятат я за отговорна за победата на изборите в Истанбул преди три години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: протестСАЩТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
26
 
! Отговори
До 17 (продължение) преди 1 година
Имаш статия , чиято тема е съвсем друга , коментирай статията , а не говори алаи - бали. Този сайт трябва да вземе мерки за това и да направи така , че да не може да се изявяват такива, катало теб. Така се омаловажава трудът на този , който я е написал. Става въпрос за протест на опозицията в Истанбул, за привикан посланик на САЩ и тнт. Баташкото клане и априлското въстание са се случили преди около 250г. Тогава ти си бил още в та...ите на прапрадядо си. Сега е 2022 , ако не знаеш.
22
66
 
23
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Баташкото клане не е мит. Някой от християните в Батак отива в мюсюлманската махала (там са живели помюсюлманчени българи , приели исляма) и изнасилва дъщерята на човек на име Али Ага известен още като Барутенлията. В резултат на това мюсюлманите се вдигат да изколят христяните. Това е баташкото клане. Но по интересното в случая е до кога вие русуфилите ще живеете два века назад и ще ми говорите за Баташки кланета , самарски знамена и ще те търсите фашисти 75г. след края на ВСВ.
21
15
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Разполагат с целия ресурс на Русия , САЩ не им трябва за нищо и турците са толкова доволни , че чак излизат на протест в Истанбул за да подкрепят опозицията. Там така изразяват доволството си. Нали?
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турци, не спирайте опитите!
19
21
 
12
 
! Отговори
Мишоза28 преди 1 година
Толкова си ***,че ми е жал за теб. Злобата е унищожила ,ако има какво да се унищожава в тиквата ти. САЩ и другите Велики сили ще бъдат и тогава ,когато от теб и помен няма да има. Няма място за безакълни *** на този свят вече. Русия и тя ще е принудена да се промени.Там има интелигентни на световно ниво и те не са между" приятели Путина".
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали сте кординати Откачалки! И вашите кординати са известни.Ха,ха,ха!
17
6
 
16
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Османе, наскоро казахме на Мустафата, че ще и дадем координатите на Путин да и прати ракетка. Не че той не ги знае де :)))
16
3
 
3
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Османе, що не бе ?
15
3
 
41
 
! Отговори
ОСМАН преди 1 година
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ,БЪЛГАРИЯ ДА ПОИСЩА ОБЯСНЕНИЕ ОТ ЩАТИТЕ?
14
28
 
12
 
! Отговори
Карабатаков преди 1 година
Нашите русофилчета от всичко разбират,и от финанси макар че ако ги питаш незнаят кой е първият цар на Русия ,бъркат всички защото не познават историята на Русия,пулограмотни са ,техната обич се основава само на хвърчашти ,голословия и на никакви факти ,е някой пияндета дето са работили в Коми в тайгата бращтолевят малко руски
13
25
 
19
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Голям страхливец тоя ердоганя бе
12
20
 
21
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
До комунистите в този форум, ако Русия нападне България, как ще ги посрещнете,с хляб и сол или за по-евтино ще им се наведете.
11
14
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Явно 45 години са ви дошли в повече, доста сте заблудени, самарското знаме е ушито от българската общност в Самара. И ми е интересно защо смесваш баташкото клане и руската инвазия на балканите, случили са се по различно време.
10
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоганчо мисли да мъти НАТО, ама големия брат май ще го измъти него първи :))
9
4
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Айдее, ***, започнаха да ми щракат минусите.
8
19
 
10
 
! Отговори
Бейхан преди 1 година
Още малко му остана на ерПосран, съсипа държавата, хората търсят работа в България и други съседни държави. Никой не го понася вече, никой вече не помага на Турция, по зле е от Русия, инвеститорите бягат, при следващите избори може да има гражданска война, върна Турция 100 години назад..... аман...
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оо, САЩ искат да правят преврат в Турция?... Ето от къде ще тръгне Третата световна война...
6
0
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Брей чук било забранена дума.
5
16
 
8
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Русия никога не е планувала да освобождава България, тя е водила война с Турция за да добие контрол над Босфора, но не им се е получило защото великите сили са ги спряли. Българите са попаднали между *** и наковалнята. Русия би трябвало да е благодарна на българския народ за неоценимата помощ която и е дал, и така и е спестил много жертви.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нео, излез от филма и грантовете и ще разбереш че точно теб те е страх. Защото си поръчков анархист, чупиш и цапаш публична собственост платена от гражданите с данъци, за да угодиш на американското посолство. Такива като теб по света и е затвора ги вкарват и ги трепят съвсем заслужено. На твоите задокеански кравари не им дреме че си бройка статист в грантов флашмоб който ще бъде в затвора, за това че нарушава законите на дадена страна, те точно това целят, промити дрогирани малооуми да сеят хаос