Германия иска РСМ в ЕС, канцлерът лично ангажиран с въпроса

Западните Балкани са от стратегическо значение за Берлин
165
Германия иска РСМ в ЕС,  канцлерът лично ангажиран с въпроса
Снимка: БГНЕС

Германия се отнася сериозно към европейската интеграция на страните от Западните Балкани и това с особена сила се отнася до Северна Македония. През 2003 година в Солун ЕС даде обещание на Западните Балкани и трябва да изпълним обещанието си, особено по отношение на Република Северна Македония, която изпълни всички предпоставки за започване на преговорите за присъединяване към ЕС. Западните Балкани са от стратегическо значение за Германия и аз съм ангажиран с присъединяването им към Европейския съюз, каза германският канцлер Олаф Шолц на съвместна пресконференция с премиера Димитър Ковачевски по време на посещението му в Скопие.

Шолц подчерта задоволството си от политическата сила (СДСМ), която е направила възможно постигане на споразумение с Гърция. „За това и останалата част от задачата трябва да бъде успешно изпълнена и това е нещо, за което гражданите на Северна Македония и правителството работиха усилено. Трябва да положим всички усилия страната да започне преговори за присъединяване към ЕС и аз ще се застъпя за това. Насърчавам Северна Македония да продължи да върви по пътя на реформите.”, каза той.

„Подкрепата, която получаваме от Федерална република Германия, е силна и недвусмислена. Тази подкрепа ни насърчава в стремежите да изградим проспериращо общество, основано на европейските ценности, като равноправен партньор на Федерална република Германия и други държави-членки на ЕС, каза премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски на съвместната пресконференция допълвайки, че посещението на Шолц в навечерието на срещата на върха на ЕС е силен знак за подкрепа за изпълнените критерии от страна на Северна Македония.

"Общите цели са страната ни да бъде член на ЕС", каза Ковачевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: ГерманияРМСШулц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
0
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Всичко е ПАРИ!
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да престанат да се опитват да копелдисват и опорочават историята ни и тогава. Ох, то тогава пък ще е ясно, че Вардарска е част от българският географски етно-подрегион Македония и такова признаване няма да е необходимо!
117
2
 
2
 
! Отговори
MAHA преди 1 година
Не знам защо първо не оправим вътрешните проблеми, които имаме, но се занимаваме с Македония.Имаме бедност, корупция, много в провинцията живеят на минимални заплати, пътищата са дупка до дупка, децата ви заминават за ЕС, за да им бъдат слуги...Какъв е този български фетиш, който поставя собствените си изкривени желания пред БЛАГОДОБСТВОТО си?Македонците ви казаха, че не искат да имат нищо общо с нас, но ние продължаваме да упорстваме, че те са наши "братя"???????
116
2
 
2
 
! Отговори
горкият българин преди 1 година
Не знам защо първо не оправим вътрешните проблеми, които имаме, но се занимаваме с Македония.Имаме бедност, корупция, много в провинцията живеят на минимални заплати, пътищата са дупка до дупка, децата ви заминават за ЕС, за да им бъдат слуги...Какъв е този български фетиш, който поставя собствените си изкривени желания пред БЛАГОДОБСТВОТО си?Македонците ви казаха, че не искат да имат нищо общо с нас, но ние продължаваме да упорстваме, че те са наши "братя"
115
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Thinkследващите 10 поколения ще плащат заемите на китайците...кого лъжеш мой???децата ти в сибир ли са???парите ти в юани и рубли ли са?свърши се путин гръмна раша и обслужващите го по Света като ги осветли!
114
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Това,че Шолц се хваща в капана на Троянските конеъ Македония и Албания---на театъра на мафиота рама със западна България,на егото на Макрон как бил вкарал ...троянски коне в ЕС...нелепо е,недалновидно...започнете строежа на СП 3 моля,няма българин който да позволи тази гавра и несправедливост...ще обесим всеки позволил тази несправедливост!!!не съм ***...беден българин съм...няма да позволя да сеете омраза срещу децата ни само защото ви плащат от мАсква и сърбия
113
2
 
0
 
! Отговори
Think преди 1 година
Икономически Македония е по-добре със Сърбия и Черна гора, които си сътрудничат тясно с Русия, получават евтин руски газ и изнасят продуктите си за евро-азиатските страниНе им трябва ЕС, Гърция и България.Те ще надминат Гърция и България със светлинни години, ако подкрепят Русия
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно има нещо сбъркано... Защо България трябва все да влиза в обяснителен режим и нон стоп тук да идват всякакви брюкселски бръмбари и прочие политически калинки да ни притискат...Ние сме член на ЕС и като такъв - поставяме условия...Макетата се натискат за ЕС и те трябва да се обясняват защо не изпълняват условията, а натиска да е спрямо тях!!!
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна Македония първо трябва да излезе от Югославския съюз. Нереформирани титови югославяни с антибългарска политика и вражеска държава не може да влезе в ЕС, защото тогава ще започнат проблемите на България.
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна Македония е като Бавария. Бавария има собствено правителство, парламент, канцлер. Ако Германия признае република Бавария за несвързана с Германия и че баварците говорят на баварски език, ще пуснем макетата след тях. Бавария е била самостоятелна държава и Прусия я завладява през 1871 година и прави Германската империя. Прусия е окупирала Бавария през 1871 година.
109
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония трябва да стане част от северна Африка там ще я приемат с отворени обятия.хайде братя македонци добре дошли в Африка!!!
108
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е важно изобщо какво иска Германия. важно е какво е важно за България Въобще не е нужно да слушаме немците защото вече трябва да сме си научили урока. Три национални катастрофи и съюз с фашистите който ни разказа играта. Доказано немците хич не ги бива в политиката и ако Киро продължава да гледа с погледа на вярно куче скоро България няма да има. Защото ЕС не е една маса хора а съюз на отделни нации чиято история и идентичност трябва да се зачита Киро да не го забравя.
107
1
 
7
 
! Отговори
Bogito преди 1 година
Македония е фалшива държава. Няма място в ЕС. По-добре да бъдат разделени с Албания.
106
0
 
7
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
България вън от ЕС и да си взимат макетата. И без др като претеглим ползите и загубите...май повече са загубите. Всички тия глупости за свободен пазар, свободно придвижване и прочие могат да се постигнат с добра дипломация. Толкова години сме членове на тоя съюз и така не ни пуснах в шенген. Само ни набиват канчето..пари вече все по теудно почват да дават. Британците да не са прости ? Сега им мн по добре...
105
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
и какъв е точно стратегическия интерес на германия за зап балканите защо западътвечно има някакви интереси на км от него защо не си решават техните проблеми свалете санкциите срещу русия довършете сев поток 2 изгонете ам бази 77 годиниокупация на германия тези бази са заплаха за всички нас спрете оръжието и паритеза украина искаме мир а не воини
104
1
 
22
 
! Отговори
Срам преди 1 година
Нито французите, нито германците ни хранят и поят. Нищо хубаво от тях не сме видяли. Само изисквания и ограничения. Меркел напълни Европа с джихадисти, а Макрон се опита да ни навреди с транспортните фирми.
103
0
 
11
 
! Отговори
Съдията Дред преди 1 година
До Анонимен ... Нашия премиер без значение дали се казва Киро или друг може да казва на другите ЕДИНСТВЕНО ако е независим и служи само на България , като Орбан, например .... а ако е зависим и служи на чужди господари, ТЕ му казват какво да прави .... Впрочем да си чувал наш Киро нещо да е казал в интерес на България и българите напоследък ?
102
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редно е нашият премиер без значение дали се казва Киро или друг на такива визити и изказвания да отговаря ясно, категорично и пред тв камерите - какъв е проблема и какво трябва да даправят от бюрм за да си го решат. Като повтори едно и също на 4 посетили го за седмица големци - ще схванат и ще се укротят.
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да има баланс трябва ясно да се каже- Един влиза, друг излиза.
100
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да се напъват проруските партии начело с льотчика РСМ и Албания ще почнат преговори за присъединяване към ЕС жъпреки отказа на псевдо патриотите.