Северна Македония наблюдава ставащото у нас

Буяр Османи очаква решение
15 юни 2022 15:04, Росен Стойчев
76
Северна Македония наблюдава ставащото у нас
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството в Северна Македония следи с внимание събитията в България.

Още по темата
Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, съобщи Нова Македония.

Западните Балкани очакват да разберат от София, дали ще продължат действията по разширяването на ЕС. Днес в парламента се проведоха дебати, относно действията на българското правителство в преговорите за старта на македонските преговори с ЕС.

"Въпросът не е дали ние ще започнем преговори. Говорим за това, дали Западните Балкани ще имат европейска перспектива", заяви Османи.

Македонски медии публикуваха и думите на българския премиер Кирил Петков. Той обяви, че темите за Северна Македония ще се решават от парламента.

Днес пред заседателната зала се яви и българския външен министър Теодора Генчовска. Тя твърди, че премиерът е водел паралелни преговори по въпроса.

Настоява, че е имало споразумение за допускането на македонската държава до европейски преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36Ние си поставихме условията на макетата, даже сключихме договор с тех, тоест да не крадът от българската история и да признават тези които се определят за българи в РСМ, ама те нали са сърбежи, правят се на ощипана девойка :))
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето Ви подмяната , много я искахте, получихте я!
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава държава никога не е имало ! За 30 години тия искат да са на върха на пирамидата ! Пълни смешници !
25
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33 Аз какво написах мен, че не ме разбра :)) Нема как да минат без населението ни мен, ние сме ги създали рашките един вид :))
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 в момента ЕС използва България като маша. Те създадоха проблема с макетата. Ние все си намирахме някак приказка с тях, но толкова грозно изостряне не е имало. Когато дойде германката да ни поучава обаче, ни пална фитила. Нас да ни поучават, все едно ние крадем чужда история, ние говорим чужд език и ние тормозим граждани за тяхното самосъзнание. Че и да ни заповядва да сме си"чистели" историята. А Киро със задкулисието си, си подписа оставката.
23
9
 
1
 
! Отговори
Kamenco преди 1 година
До 10.Битно е што е рекол Т.Живков? Ако е точно дека во СРМ живеат блгари с блгарско самочуство,каде е проблемот? Блгари од Блгариа стават вето на блгари од РСМ ?Нешто ми ама логика.
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 30 Болката на Кремъл е, че изгубиха най-верното си другарче от соца, тоест ние :)) Ако си мислиш, че Раша нема интерес към БГ, значи си дълбоко заблуден :)))
21
4
 
7
 
! Отговори
:-) преди 1 година
ПРЕМИЕРЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПОЗДРАВЯВА НАРОДА НА ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ И МУ ЖЕЛАЕ СКОРОШНО ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ЗАБЛУДИТЕ НА СЪРБОТИТОВИЗМА И АГЕНТИТЕ НА УДБА И ОЗНА! Премиерът на Албания, направил изказваните си за Западна България да не си мисли да прилапа албанските краища от Западна България към своята държава жуже!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравяме, че когато Македония се бори с фашисткия режим през 1944 г., с помощта на Съветския съюз и БЪЛГАРИЯ, започва гражданска война в Гърция през 1945 г.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия макета да спрат да се правят на ударени с мокър Пар цал !
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18 твърдиш, че заради Москва е наложено ветото, а не защото макетата тормозят българите, изопачават историята, палят наш културен център, обругават български гробове? Леле, тя Москва била защитника на българщината. Ти да видиш. Не знаех, но благодаря че ме осведоми. Как съм могла да бъда толкова т*па, че да си мисля, че натиска идва от Брюксел и сие!
17
2
 
13
 
! Отговори
Акад. Тодор Павлов преди 1 година
който е родом от Щип, Македония и ярък деец на БКП е казал: "Аз се казвам Тодор Павлов и съм с българско самосъзнание, но аз имах и баща - Димитър Грозданов, също с българско самосъзнание, но и той е имал баща - Гроздан Грозданов - също с българско самосъзнание!"
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те гледат български шоута, български новини, всичко свързано с нас, нормално е да гледат по големия си брат :)) Само дето ни горят знамето и ни плюят постоянно, иначе немат грешка :))
15
1
 
12
 
! Отговори
oFFF преди 1 година
пак ли с тия ни занимавате ?! да наблюдават като си нямат друга работа да ядът да серт каквото искат. обща история до 45 или вето до 21312312 година. аре чао
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно, Тодор Живков беше патриот и се държеше достойно както с Турция, така и с Македония. След като видя, че македонците, освободили сме от фашисткия режим, започват да спекулират с Вековната история на България, той им каза, че България няма да се двоуми да обяви военно положение и да сложи край на фашистките им настроения. А беше близък и със Сюлейман Демирел - премиера на Турция преди 89-та година, но като видя Живков, че турците почнаха атентати, разни претенции...и скъса с Демирел
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имах си хас да не наблюдават макетата, направо са воайори :))) Само чакалят отстрани :))
12
1
 
6
 
! Отговори
L. преди 1 година
Тоз h май почна зор да ни дава!!! Я, обратно!
11
3
 
8
 
! Отговори
Крали Марко преди 1 година
Кажете на Османи да дойде да ми направи една Бибитка.
10
2
 
8
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 1 година
Така, така......да наблюдава какво ги чака во ЕС-от и тех!
9
4
 
15
 
! Отговори
ТОЙ БЕШЕ ПРАВ преди 1 година
Тодор Живков навремето им каза на Мекедонците: "Нямаме териториални претенции към вас, но в Македония няма македонско население, там живеят българи, с българско самосъзнание и българска реч! Точка"