МС: България не е променяла позицията си за Сребреница

Темата се употребява политически
Обновена: 30 май 2024 17:14 | 30 май 2024 17:10, Стела Стоянова
27
МС: България не е променяла позицията си за Сребреница
Снимка БГНЕС, архив

България има последователна и непроменена позиция в признаването на жертвите от Сребреница и е участвала във всички инициативи, свързани с тяхното възпоменаване. Това съобщи Министерския съвет във връзка с участието на страната в гласуването на резолюцията за отбелязване на 30-годишнината от геноцида в Сребреница.

Динамиката при осъществяване на дипломатическата служба и формирането на позиция е свързана с множество „работни" варианти, които непрекъснато еволюират в процеса на формиране на националната позиция на страната ни. Важна е официалната позиция, а до нея се стига след становища на експерти от ресорните структурни звена на Министерството на външните работи, които включват различни комуникационни канали, пише в позицията.

"Разпространената грама до Постоянното представителство на България към ООН в Ню Йорк не съдържа окончателните указания към посланик Лъчезара Стоева".

"Документите, изтекли в интернет, са само част от процеса на взимане на решение и те не представят неговата цялост. Това само създава почва за спекулации, интерпретации и манипулации по темата".

"Изтичането на служебна кореспонденция и безогледното й разпространение в публичното пространство може да се окачестви само като елемент на хибридна атака", пишат от правителствената информационна служба.

"Темата се употребява политически в условията на предизборна кампания и това вреди на интересите на България".

"Служебното правителство се разграничава категорично от всякакви опити за внушения, свързани с промяна на геополитическата ориентация на България. С действията си правителството доказва всекидневно, че страната ни следва неотклонно европейския си път и перспектива", допълват от службата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: МССребреница
Още от Русия
От Косово: Нова война на Балканите ще е добре дошла за Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Слабо преди 2 седмици
До Анонимен 19В Батак българи мюсюлмани са клали българи християни. В Магдебург, Германия германци католици са клали германци протестанти. Средновековие сър. Злоупотреба с религия сър. Не съм им фен на сърбите. Ама в Сребреница не е трябвало да има босненска армия. Тази армия е правила по Коледа "батаци"в съседните на анклава сръбски християнски села. Отговора на сърбите, щом нарушавате спогодбите и вършите военни престъпления, всичко годно да носи оръжие под ножа, виновно или невинно.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
България не е променяла позицията, ама Боко и Вучич за малко да го направят.
23
8
 
4
 
! Отговори
фен преди 2 седмици
Само на цецка фенките си имат приятели от сръбско. Сите сърбе на върбе!
22
0
 
6
 
! Отговори
А КОГА В ООН преди 2 седмици
ЩЕ СЕ ГЛАСУВА РЕЗОЛЮЦИЯ ЗА 2-ТА МИЛИОНА ИРАКСКИ ХРИСТИЯНИ, ОБЕЗГЛАВЕНИ ЗВЕРСКИ ОТ ИСЛЯМИСТИТЕ
21
5
 
7
 
! Отговори
Прожектор преди 2 седмици
Не е сериозно МС да твърди, че Главчев и неговите действия са "независими" от ГЕРБ и неговия лидер. А опитите на служебния премиер за "услуги" към режима на Вучич са позорни за Българската държава. Първо, защото е политически безпринципно и самоубийствено да гласуваш с "въздържал се" за резолюция, на която си съавтор и съвносител. Второ, защото е нравствено безпринципно, да не кажем извратено, да прикриваш антихуманни актове на геноцид, чиито и да са те. И трето, защото е безсрамно и позорно да превиваш гръб пред същата тази югокомунистическа идеология, която денационализира, отроди, възпита в
20
3
 
7
 
! Отговори
от северозападО преди 2 седмици
До Анонимен17: Каква демокрация у Косове, бе?! Ти виждал ли си жив косоварин?! Най-0твратителните хора в цяла Европа, като характер!
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
6000 заклани в Сребреница, 5000 заклани в Батак. Яко, а?
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поради липса на аргументи против ГЕРБ, Киро просто хвърли поредния кьор фишек.
17
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сърбия отдавна играе с тази карта, дайте ни пари, европейски пазари, подкрепете Вучич, или ще запалим отново Балканите. Само за Косово няма как да шм се удаде, то е признато от най-развитиге демокрации.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
14 Оо, не, Сърбия потроши сума ти пари, молби, заплахи и обещания, дори към най-малките и бедни страни в Африка, да се откажат от признаването на Косово, вярвам, че и за Сребреница сърбите са постъпили по същия начин. За тях всеки глас е важен.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
бг и позиция аахаахаах
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
никой ки пита та п ата колония бг
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЧИ КОЙ ПИТА БЪЛГАРИЯ КО.МИСЛИ ЗАДАВА КОЗЯК
12
1
 
5
 
! Отговори
Хюго капет преди 2 седмици
Главчев умни беше гласувал за частна детска болница и после пак се оказа, че позицията му била обратната. Просто нямам думи за какви хора иде реч.
11
2
 
3
 
! Отговори
Само да вметна преди 2 седмици
България точно в него момент тогава.Не биваше да се Меси!! Това беше Грешка! И след като казахме това което " мислеха" тогавашните " управлявали" Днес не може да ни се пречупи "Езика" и кажем,какво мислим реално днес!!-:) Или по скоро " друг" тогава се " изрази" Неправилно и от свое " име"!
10
11
 
7
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 2 седмици
Историческата истина е, че в Сребреница нямаше никакво клане. Разследващи компетентни криминални полицаи от Германия няколкократно заявиха, че труповете в Сребреница са докарани от други места, и че жертвите са били убити по различно време. Но западняците, мразещи славяните и източно-провославната църква, сглобиха поредната невярна пропагандна фабрикация.
9
2
 
4
 
! Отговори
Хо хо преди 2 седмици
Казуса не беше ли за дата на която се почитат жертвите в Серебреница? Буря в чаша вода, от която се извежда внушението за оставка на Главчев. И кво, ще правим служебно правителство на служебнотото на Главчев. То хубаво ама мераклии има ли? Недомислията в КРБ вече придобиват абсурдни висоти, като, Нар. събрание да гласува оставка на служебно правителство.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
темата е сериозна, И защото води след себе ци възможности за финансови облаги на запада. Защото може да се искат репарации. Ответният ход за Сърбия ще е да иска репарации от фашистите на германия и Хърватия. Обвинение за проява на геноцид подготвя и Русия с мотивация обсадата на Ленинград. Това, че е било чист геноцид, си е абсолютна истина. И не само там. За което младите въобще даже не учат в училище. Т.е. са неуки и с мъгляво съзнание.
7
3
 
5
 
! Отговори
САЙМЪН ЦИПИС преди 2 седмици
СЛАВА НА СЕРВИЯ...БРАВО ЗА БОСНА 1995..Гърция е вас , Християнски Братя Серви ....ГЛАВОНЧЕВ ПАК СЕ ИЗВЪРТЯ, УЖ ЩЕШЕ ДА ГЛАСУВА НЕУТРАЛЛОС = А ТОЙ ДАЛ ГАЗ (ЗА) В ООН ??..СРААААММ, ТИКВЕШКИ ПУДЕЛ НА БОКО БУЦИ .
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Киро легна на Македония и им пусна, това е факт а това тука е димка която точно той пуска обаче на него никой вече не му вярва, само Лена!