В Сърбия нападнаха с камъни екип на БНТ

Това е станало при снимки за замърсяване на околната среда
15 юни 2022 07:14, Елка Василева
108
В Сърбия нападнаха с камъни екип на БНТ
Кадър: БНТ

Нападнаха екип на БНТ в Босилеград, Сърбия. Той беше посрещнат с агресия по време на снимки за замърсяването на околната среда в пограничните региони.

Агресията е станала във вторник между 14.30 и 15.00 часа на държавния път пред мината "Подвирове" в с. Караманица, Босилеградско. Екипът е имал редовна акредитация от Министерството на културата и информирането на Република Сърбия да снимат за предаването замърсяването на околната среда.

В тв екипа са журналистката Богдана Лазарова, операторите Димитър Славов и Николай Андреев и техникът Роберт Вецов. Присъствали са още екоактивистите от София Димитър Куманов от Риболовен клуб „Балканка" и д-р Валентин Янев, Бранко Митов и Димитър Димитров от Босилеград.

Наближавайки мината на държавния път, на около 50 метра от входа на мината са били спрени от напречно паркиран микробус на пътя. Тв екипът и екоактивистите слизат от колите и тръгват пеша към входа на мината. В този момент са били нападнати с камъни от четирима души - директора на „Босил-метал" Миодраг Вукайлович, шефа на охраната на мината и работници.

С един от камъните е ударена камерата на оператора, хвърляни са големи камъни към хората от тв екипа и екоактивистите, с което са застрашени животът и здравето им. Димитър Куманов е бил ударен с юмрук в гърдите, на Бранко Митов са му скъсали дрехите.

На място в Босилеград е дошъл генералният консул на България в Ниш - Димитър Цанев. С негово съдействие е пусната жалба в полицията в града. Сезирано е посолството на България в Белград и генералния консул.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че той един 18г. *** бие наред цял Перник , и Вие ГЪК НЕ смеете да кажете ! Изсекоха Българските гори и пак НЯАМ ГЪК , а пък сте отишли с ЕКО ГЛУПОСТИТЕ си в Сърбия и очаквате едва ли не да ви разцелуват - Е послешнали са Ви с ПЛЕСКАВИЦИ и според мен съвсем заслужено !
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 57 не руска а американска политика е това. Престанете да обвинявате за всичко Русия смешни и жалки сте.
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еко активистите умело са използвани от запад за прокарване на политически цели на всякъде бой по кратуните им.
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как няма да ги бият те са медиини манипулатори в полза на САЩ.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те без туй искат бити
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия е най-големият враг на България.
73
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Кво се възмущавате от сърбите ве?Тия там са обикновени селски тарикати и биячи, а в България такива са в Парламента и ви управляват.За справка Костадинов! Такива примери много! Сърбите са в класи над подивелите граждани на България!
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е, че се грижат за околната среда в пограничните райони, но далеч не само те и имат нужда от това.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 68 ччебурак, рушофилеле сте мн. пр о сти парчета, предаването е за ПОГРАНИЧНИ райони, ако това нещо говори на чуугунена тиква. Такова замърсяване, все едно е в БГ, толкова ли е трудно на червенушките да го схванат? Или от Гаварит Масква са им наредили да излизат на амбразурата щом има сръпско или мордорска изява? Риторичен въпрос-споко.
70
3
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Браво!Все пак на българите герой им е фашиста Костадинов!Сърбите не обичат нацистите!
69
1
 
1
 
! Отговори
84, преди 1 година
след като даваш такива важни съвети, да не пропуснеш тази година да запишеш журналистика. Така препоръчания от теб кютек, в личен план ще може да го броиш за бонус...
68
2
 
4
 
! Отговори
До 85 преди 1 година
Какъв газ ще им спираш не виждаш ли че Сърбия не е в черния списак на Русия а през последните няколко години Сърбия и Русия са със силни заимношения
67
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ходил съм в Босилеград много пъти и мога да кажа че там са повече българи от нас за това браво бой по журналистите и тука трябва да ги бием журналисчетата
66
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава в която национален герой е Аркан и хората се гордеят че когато е бил на 8 години за първи път е нападнал жена на улицата за да и открадне чантата... какво повече да кажем? Добре че не са ги застреляли
65
2
 
15
 
! Отговори
До 83 преди 1 година
Че Босилеград също е наш.
64
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наредихме я нашата, че хукнахме чуждата да оправяме типично по нашенски.Със всеки изминал ден се озадачавам все повече от това което остана в България като генетичен фонд.
63
11
 
8
 
! Отговори
МММ преди 1 година
До до Юроде - абсолютно вярна констатация. Тук, както и във Факти работи цяла ферма за русофилски ***!
62
9
 
15
 
! Отговори
МММ преди 1 година
До Адмирации - ти си върлия русофил и Путинофил! Е, сега вече си и сърбоман. Има ли поне един исторически враг на България който да не харесваш и адмирираш? Това сет русофилите - национални предатели!
61
2
 
25
 
! Отговори
Дядо Ильо преди 1 година
Сърбите се гордеят с турските си ритми и албанските си носии !
60
33
 
8
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Сърбите са горд народ, нищо общо с ревещяте и оплакващи се, страхливи българи!