Гърция с още финансова подкрепа за потребителите на горива

Субсидията се увеличава от 45 на 80 евро на собственик на МПС
22 юни 2022 02:00, Елка Василева
15
Гърция с още финансова подкрепа за потребителите на горива
Снимка: архив, БГНЕС

Увеличение на финансовата подкрепа на потребителите на горива обяви днес гръцкият премиер Кириакос Мицотакис на заседание на кабинета, съобщи АНА-МПА.

Още по темата
Той обяви, че субсидията, т.нар. „Fuel Pass 2“, се увеличава от 45 на 80 евро на собственик на превозно средство през тримесечието юли-септември, а за мотоциклетите от 35 на 60 евро.

По-голяма ще е субсидията по островите, където традиционно горивата са по-скъпи. Там субсидията се увеличава от 55 на 100 евро за четириколесно превозно средство и от 40 на 70 за двуколесно.

Специални облекчения са предвидени за земеделските стопани, които ще имат право още през август да им бъде възстановен акцизът за закупените горива през първото шестмесечие на годината.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не гледайте Гърция гледайте БГ че потънахме на дъното от простоти с това продажно правителство
12
2
 
7
 
! Отговори
КАКТО ВЪРВИ преди 1 година
ЕС ЩЕ ИЗПУСНАТ ПИТОМНОТО / БГ, ЗА ДА ГОНЯТ ДИВОТО МАКЕ И УК...
11
0
 
8
 
! Отговори
АМИ ПРОСТО преди 1 година
ПРЕПИСВАЙТЕ ОТ ГЪРЦИЯ!!!! И ЗА ТОВА ДАЖЕ НЯМАТ СИВИ КЛЕТКИ НАШИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ГЕНИИ!! Субсидията се дава на СОБСТВЕНИК НА МПС!!! ЛЕСНО, ПРОСТО И ЛЕСНО ЗА КОНТРОЛ!! АСАНЧО ДА ЧЕТЕ!
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди две години исках да купя на комшията джипката - Mercedes ML 2.7 CDI... Първо поколение 2002ра година. Стар ама пазен джип без ръжди, та тогава му давах 4котки от големите... Не ми го даде!!! Сега преди месец ми вика "аре взимай го" викам нямам 4 хилки, а той "давай два бона и да ходим при нотариуса"... Още се чудя.Хем си струва, хрм с тая нафта ще ми седи пред блока като паметник.За 60лв няма и 20кила нафта да сипя. Май ще подкараме колелата.
9
7
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Още един Гербав, който не може да чете... тази реплика беше по повод социалната политика на ГРОБ, която е в стил "да го ду**т бедните". Долна пасмина сте герболята, най-доланата.
8
10
 
10
 
! Отговори
До ПРОСТ-о Киро преди 1 година
Стига лъга! Периода, за който Добрев говореше, при цена на Брент от 68 долара за Барел, цените на безниностанциите са били 2.50. Всички гласоподаватели на ГЕРБ ли сте толкова неуки? Има информация в интернет и лесно могат да се докажат лъжите ви. Само, че повечето от вас не могат да четат и само слушат какво ги лъже вожда им. Да не говорим, че сорт Урал, който се купува от Лукойл на 20 Юни тази година е струвал 88 долара, а на 15 Юни 98. Лъжи, лъжи и пак Лъжи, това е мотото на ГРОБ!
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очакваме и тук по-високи субсидии на литър, от 25 на 26 стотинки... Да покажат колко са загрижени... Няма да споменаваме, че в Гърция ще стартира кампания за субсидиране на домакинствата от 30 - 50% от цената на нов хладилник и климатик висок енергиен клас, за да се намали потребяваното електричество в страната. Това е същата тази Гърция, която ЕС "спасяваше" с близо 600 млрд Евро заеми/траншове, преди няколко години. Сами ние в БГ се хвалим с нисък дълг и бедни хора. Глупав народ сме.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взимат им по-малко ама и това е нещо.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А България е мащеха за българите! Зла мащеха!
4
1
 
17
 
! Отговори
Немедленна оставка преди 1 година
Какво става? Петролът е на предвоенни нива, а у нас литър додеш гони 4 лв?! Това ли е 5% инфлация или математиката куца? От 2 лв няма на 4 са 100%. Тези да си ходят немедленно. Не знам какви санкции са подкрепили, но ще ни изморят.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
браво, така трябва! Държавата да плаща, не кат нас!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Борисов ни плашеше да не вземем да станем зле като гърците,хахахахах,тоя лъжец!
1
8
 
17
 
! Отговори
ПРОСТ-о Киро преди 1 година
Честито харвардски чалгаристанчета !!! Петролът днес е около 115 долара за барел!!! При лошият Бойко и ГЕРБ при цена от 120 долара за барел цената на бензин и дизел бяха ПОД 2 лв !!! Коментарите са излишни !!!