Български туристи напълниха Одрин след новината, че се влиза с лична карта

Автобуси и коли се наредиха на опашка на границата
40
Български туристи напълниха Одрин след новината, че се влиза с лична карта
Снимка: БГНЕС

Поток от туристи изпълни турския град Одрин днес след съобщението, че българските граждани ще могат да влизат вече без паспорти в Турция, съобщава турската телевизия НТВ.

Български граждани, научили за решението, съдържащо се в указ на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който бе публикуван в турския държавен вестник, се насочиха към Одрин с автобуси и частни автомобили, за да напазаруват, което доведе до образуването на опашка на границата, отбелязва телевизионният канал.

Търговците, които поради липса на клиенти, стояха без работа през изминалите седмици, започнаха да си спомнят старите времена благодарение на активизирането на туристите след решението, посочва НТВ. Телевизионният канал отбелязва още, че по улиците на Одрин буквално "няма къде да се стъпи" от хора, които покриват много от нуждите си в града - от храни до облекло, от домашни потреби до препарати за почистване.

Туристи от България споделят пред телевизията, че са много доволни от решението за пътувания без паспорти, а местни търговци изразяват задоволство от създалото се оживление. Очаква се през следващите дни интензивността на посещенията от България да се засили още повече, посочва телевизията.

С декрет на президента на Турция Реджеп Ердоган, обнародван вчера, бе въведена възможността граждани, които притежават лични карти, издадени от България, да пътуват безвизово до Турция 90 дни в рамките на всеки 180-дневен период, с цел туризъм или транзит. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: одрин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ето това е човека които мисли за народа си евала ердо да има алиш вериш
32
4
 
6
 
! Отговори
До Бацето преди 1 година
Баце, сега е момента да се пренася дрога и злато и тн.
31
4
 
16
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 1 година
Инфлацията е проблем за държави като България, дето всичко идва внос и освен т. хартия друго не се провежда. За Турция не им е пречка защото имат какво да изнасят и с вътрешната инфлация са все по-търсени. Те и руснаците щяха да ходят чувал рубли за хляб, ама гледам от 100 вече е 60р за долар
30
9
 
5
 
! Отговори
БМДТ преди 1 година
Абе "Обективен", кой, КОЙ е виновен, че Путин е на власт? Аз ли? Ердоган не е по - различен, само пропагандата му е по - добра. В момента Турция води няколко войни. Цялото турско население ги плаща с високата инфлация. Нали декември обеща, че лирата ще остане 17 стотинки? Днес е 10,8, и то при падналото ?. В $ лъжата му е още по - голяма. Измамените лековерници, обърнали си спестяванията в TRY, трябва да го...., а те го славят сякаш е новия Месия.
29
8
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ ДПС преди 1 година
Долу ДПС ГЕРБ да живее България.
28
2
 
27
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Ердоган е мъдър политик в много отношения . А наш Кире Простото направи всичко възможно да изгони руските туристи от нашето черноморие,въпреки,че нито те,нито българските хотелиери са виновни за политиката,водена от Путин.
27
17
 
7
 
! Отговори
БМДТ преди 1 година
ВЕрно сте големи абдали!Всеки ден на границата се връщат тонове храни. Какво мислите, че ги правят турците? Унищожават ги?Не разбира се, ПРОДАВАТ ГИ НА ПО - НИСКИ ЦЕНИ и баламурниците се радват на "успешната сделка"
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога чуха,кога "напълниха пазарите"?! Който ходи там за зехтин и прах за пране си има паспорт и не плаче от радост,че може да влиза само с лична карта.
25
1
 
14
 
! Отговори
Ася преди 1 година
От 27.07.2022 г. се влиза в Турция и с лична карта.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25 Без да познаваш нещата недей да коментираш защото ставаш смешен.
23
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не дава ГОСПОД да изпаднеш толкова че да ходиш на пазар в дивaшка туркия
22
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво. На нас от София ни е малко далечко но се радвам за тези които са по наблизко. Ще могат често да я посещават и да пазаруват качествено сирене кашкавал истнско кисело мляко телешко месце. А пък какви сладкиши имат бедна вие фантазията. Браво на комшиите така се развиват приятелски отношения.
21
4
 
28
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Несамо в Турция пазаруват хората. В Сърбия също цените са по нормални, а всичко което се предлага е в пъти по вкусно от нашето.
20
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на комшиите,който го може,го може,сега ще има бум на търговията там!
19
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От дека пари?
18
3
 
10
 
! Отговори
БСП..ППО преди 1 година
Супер си е за нас......
17
1
 
24
 
! Отговори
БСП В ТИХ УЖАС преди 1 година
И нии ша тичаме при комшиите за евтините стоки....и кво стана...пет века под робство и пак натам ходим...
16
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците хитри. Усетиха, че им въртим оборот на тяхна територия и си знаят интереса. А нашите събират бедни евро алкохолици по бетоно-***.
15
7
 
35
 
! Отговори
хъхъ преди 1 година
До един месец цените в Бг ще се нормализират, на бас? Машалла на Ердоган!
14
6
 
35
 
! Отговори
ПРОСТ-о Киро преди 1 година
При всички комшии цените на всичко са по-ниски от българските. това е ефекта от рекламираната промяна на харвардджендърите, дугарите и пишман демократите.