Ако Сърбия нападне Косово, НАТО ще реагира за часове

Силите на Алианса ще превъзхождат, сръбските генерали знаят това
1 авг 2022 13:55, Елка Василева
142
Ако Сърбия нападне Косово, НАТО ще реагира за часове
Снимка: архив, БГНЕС

Сръбският президент Александър Вучич е получил снощи ясно послание от офицерите от Генералния щаб, според Томас Тайнър, бивш член на италианската армия и експерт по сухопътните сили на НАТО от Студената война и отбранителната стратегия на Алианса, пише белградският вестник "Данас".

Още по темата
"Мисля, че офицерите от Генералния щаб на Сърбия обясниха на президента Вучич снощи, че ако се осмели да нападне Косово, изтребителите на НАТО ще реагират в рамките на няколко часа. В рамките на 48 часа 173-та въздушнодесантна бригада на американската армия ще бъде прехвърлена по въздух на летището в Прищина, а парашутната бригада на италианската армия "Фолгоре" ще бъде транспортирана на летището в Джаковица /построено от италианската армия за тази цел/."

Тайнър пише в Туитър, че ден по-късно механизираната бригада на италианската армия "Пинероло", разположена в Бари и околностите му, ще бъде активирана и ще бъде изпратена от Трета военноморска дивизия на италианския флот с нейните кораби амфибии от Бриндизи до Дуръс в срок от два дни.

От Дуръс до Митровица за бойни коли "Freccia IFVs" и разрушители на танкове Кентавър на бригадата "Пинероло" биха били необходими шест часа, за да пристигнат на място благодарение на магистрала А1, която е съфинансирана от Запада.

Накратко, НАТО има планове и вече 23 години се обучава да защитава Косово, каза експертът.

"Ако сърбите някога тръгнат и нападнат НАТО, силите на Алианса ще ги превъзхождат във въздуха след няколко часа, а на земята след няколко дни. НАТО се погрижи генералите на Сърбия да знаят това", каза Томас Тейлър.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
7
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Коя държава е по голяма либия,сирия,ирак,иемен,виетнам,афганистан,итн. или сащ ? Нямам повече въпроси
120
4
 
6
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
Да ама не рускините само като те видят къв си и ще изповръщат цацата и бирата върху тебе, украинките обаче явно са ти по вкуса.Междо другото русия е една от агракултурните сили в света, малка украйна да се счупи нема да всеме първото място по износ на зърно от руснаците ама живей си в фантазийте.
119
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе щом сте толкова надъхани и толкова много мразите руснаците и сърбите вие вървете и се биите с тях. Нали сте големите ,,истински мъже" и ,,истински родолюбци" Нали разбирате много от история и идеализирате нашите борци за свобода, което впрочем е много глупаво. Да сте чували ,,по добре на не се срещаш със свойте герои"Жалки сте ми вие нищо не знаете по каквата и да е тема а се правите на големи разбирачи.Чиста селения и невежество
118
9
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Ние българите трвбва да се срамуваме че сме в Нато. Криминална организация и нищо повече.
117
6
 
15
 
! Отговори
Ivan преди 1 година
Това което се случва е чист натиск върху Сърбия понеже не иска да застава срещу Русия. Това са мърсотиите на Сащ и Нато които бъзикат Косово и Албания почти повече от 30 години . Всичко е една игра на тези западни ***, с единствена цел да правят щуротии по цялия свят и да се богатят с чуждите нещастия. Гадове мръсни , болни нещастници и *** владеят света.
116
4
 
26
 
! Отговори
*** преди 1 година
най големите терористи е армията на сащ, конфликта Косово и Сърбия е тяхно делодиверсии и провокации резултат от дейността на американските терористи от армията на сащ..
115
1
 
14
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 119 - Те затова западняците, а не Путин ни накараха да опростим на Либия 10-ина милиарда дълг и на Ирак също. И затова Французите доставяха бойни кораби на Либия, а не Русия!
114
5
 
21
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Косово в нато ли е или просто защитават нечий интереси защо не отидат в Украйна нали до час ще се мобилизират значи за едно може за други не или нямат смелост да се изправят пред Русия но срещо Сърбия с 200 са се наежили какъв срам
113
18
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Путин, разбира се, има интерес от нови огнища в Европа. Навремето така подкокоросваха Милошевич и Саддам, после Кадафи и Асад. Сега ако успеят да накарат србите да наступят опять на те же грабли, много ще се смея.
112
21
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Бой по сърбите, 12 години точат зъби за реванш и Путин ги подкокоросва, сега е момента да издът шамарите, а кремльовците шсе напраат, че лапад муххи.
111
10
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Сърбите да върнат Западните покрайнини и Зайчар и след това да очакват съчувствие.
110
5
 
20
 
! Отговори
Хектор преди 1 година
Добре де, НО, ако нато удари кой ще ги спаси тях??? Руснака така ще го ошамари тоя нато че свят ще му се извие, сега да не ти е 1999 година. Всички войни са нещо само на ПРАВОСЛАВНА територия, аре да е време да минат само на католическа и дай Боже протестантска ( а защо не и мюсюлъманска ).А сърбите са си за бой винаги .
109
7
 
26
 
! Отговори
Ясно преди 1 година
А до кога Бог ще търпи НАТО
108
19
 
13
 
! Отговори
? преди 1 година
До Боби, 6 милионна Сърбия ще бъде бомбена до часове по въздух, а след няколко дена прочистена сухопътно от НАТО. Русия няма да си отвори втори фронт. Чисто конвенционално не може да стигне до Сърбия. Остава и ядрено оръжие, но то не може да стигне до САЩ.
107
7
 
7
 
! Отговори
? преди 1 година
До Боби, 6 милионна Сърбия ще бъде бомбени до часове по въздух, а след няколко дена прочистена сухопътно от НАТО. Русия няма да си отвори втори фронт. Чисто конвенционална не може да стигне до Сърбия. Остава и ядрено оръжие, но то не може да стигне до САЩ.
106
10
 
15
 
! Отговори
Дойран преди 1 година
Сърбия е на път да се върне в естествените си граници - Белград, Ниш и няколко санджака около тях.
105
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че сценария ще е друг ,не като този 1998-99г.Русия няма да е базучастна този път.Беларус и Китай също.Нещо да сте чули за китайското посолство в Белград по времето на бомбандировките на американците в Белград.
104
0
 
8
 
! Отговори
Капитан преди 1 година
Берторели ще бъсе назначен за командващ италианския контингент в рамките на операцията!
103
8
 
18
 
! Отговори
? преди 1 година
На Балканите сърбите нямат съюзници, което пък означава, че нямат шанс при една авантюра...
102
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото реагира в Украйна. За минути ще полетят Калибрите и Кинжалите и от натовските бази в Косово няма да остане нищо.