Сърбия е готова да отстъпи за книжките в Косово

Това обяви Александър Вучич
27 авг 2022 17:45, Росен Стойчев
18
Сърбия е готова да отстъпи за книжките в Косово
Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия е готова да направи някои отстъпки в преговорите с Косово.

Още по темата
Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, съобши Данас.

Днес той излезе с публично обръщение. Той е готов да промени изискванията за шофьорските книжки при преминаване между двете държави.

"От практически съображения сме готови да издадем един общ документ. В името на свободата на движение той ще предвижда възможност за използване на книжките, издадени в Косово, но това не означава признаване на страната", обяви Вучич.

Договореност за табелите на автомобилите се обсъжда, но няма съгласие. Сърбия очаква гаранции от ЕС.

Те трябва да предвиждат, че всеки косовски сърбин с издадени в Сърбия документи, ще може свободно да се придвижва в Косово. Предстоят нови разговори.

ЕС следи вариантите за решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
мокра журналистика преди 1 година
Абе авторчето сърби и албанци вече се договориха.Друга бира е колко стоиностни са страните по договорката.Така се решават нещата с топки не с навеждане
16
0
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
ти какво си *** най бедния и най курумпираните в евросъюза в този съюз сте само заради руснаците да не доидат иначе биха ви изхвърлили но малко остана и това ще стане
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин Така беше.И докъде се докараха като се хванаха с Русия?Тито беше мъдър политик и бягаше далече от СССР.
14
0
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
За газта не знам.Обаче на 24 май тази година бях в Сърбия и на една бензиностанция видях колко струва дизеловото гориво-беше 210 динара-тоест 3,5 лева.Толкова струваше и у нас.
13
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 1 година
Аз съм на 59 години.Помня времената на СФРЮ начело с Тито.Сърбите ходеха свободно по целият свят и работеха тогава кой където писка.Вечерно време по техните радиа се обаждаха хора живеещи и работещи в цял свят-от Австрия до Австралия! И всички казваха ,че са добре.Свободата която тогава те имаха и днес ние я нямаме!Но със СФРЮ и Тито приключи и свободата им!
12
4
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Сърбетата е крайно време да осъзнаят,че Югославия приключи съществуването си.
11
5
 
7
 
! Отговори
Сърбия е бедна преди 1 година
Сърбите са бедняците на Европа и така ще бъде докато продължават да се "братушкат" с руснаците и не влезнат в ЕС и НАТО.
10
7
 
5
 
! Отговори
Вучич е пътник преди 1 година
Сръбският народ заслужава по-добра участ. Сръбският народ заслужава демокрация. Русия губи влиянието си в Сърбия предлагайки само оръжия и бедност. Вучич си отива...
9
4
 
11
 
! Отговори
Сърбия-нагла преди 1 година
Започва обратното броене за Сърбия! Нагъл народ, крепящ се на руската политика на Балканите. Разпалил Първата световна война. Винаги играещ срещу нас. Винаги жаден за наша земя. Когато са получили Македония след Лондонския мир, са я кръстили Стара Сърбия, а след това Южна Бановина. След Берлинския конгрес са получили по настояване на Русия бившия Нишки санджак и поречието на река Българска Морава. Като по чудо, заради бъдещия генерал Христо Луков, тогава майор, не са взели и Кюстендил! Факт е , че от векове Сърбия е враждебна на нас държава.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да им спрем газта тръбата си е наша какво се церемоним
7
6
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Не са конкурентни на българските изобщо, защото стоките им не се търгуват на европейския пазар, разбрали бе, мамул! А тези, които се търгуват, се облагат с огромни мита, тъй като не са страна членка, което ги неконкурентноспособни!
6
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
знаете ли Сърбия за колко купува газ от Русия ЗА 360-480$ за 1000 кубически метра,тя употребява почти колкото България за година около 3,2 милиарда куб.м. .Сега кажете ми конкуренцията на всички стоки е на тяхна страна А вие духайте супата
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите отдавна не признават никакви документи издадени от косовската администрация, нито табелите на колите. А в същото време се сърди, че Косово въвежда реципрочни действия.Според тях те били държава, а Косово не, и няма права да издава никакви документи!!!Наглост, а?
4
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите имат много грехове спрямо българия от предателството на видинското въстание през разформироването на първа българска легия под натиска на австроунгария до сръбско българската война заради съединението сърбите трябва да бъдат държани изкъсо и по възможност още да се рацепят
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рано е Сърбия да се бори за справедливост.Сега е време да търси облагане на активни действия. В бъдеще ще има промени на силите и конфликта ще се върне отново на масата.
2
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При сърбите е винаги така. Много музика , много патриотизъм с хвалби. Както се казва "три дни ихоу и после тихо"
1
18
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Скоро време пиндостанците ще ядат голямата балканска хурка ?