Еди Рама отговори на българското МВнР: Намерете си преводач

Казах същите неща, които казах и през юни, заяви той
31 авг 2022 22:42, Нели Христова
67
Еди Рама отговори на българското МВнР: Намерете си преводач
Снимка: БГНЕС

Албанският премиер Еди Рама препоръча на Външно министерство да си намери преводач, след като по-рано днес от МВнР разкритикуваха изказването му на форума в Блед на 29-30 август, че България е блокирала 8 години началото на преговорите на Албания за членство в ЕС.

МВнР решително отхвърля направените от него внушения като неприемливи и непристойни за поведение на министър-председател на страна-кандидат за членство в ЕС, се казва в изявление на говорителя Министерството на външните работи и заместник-министър Костадин Коджабашев.

Още по темата

МВнР вече е изразявало своята позиция по повод антибългарската риторика на Еди Рама, която се превръща в траен рефрен на неговото политическо говорене, посочва българската дипломация.

Сега тя се съчетава и с антиевропейска насоченост и опит за принизяване на механизмите на европейския процес. Изказванията разкриват превратни разбирания за политическия смисъл на процеса на поставяне на отношенията в региона на европейски релси. Очевидно става въпрос или за липса на умения за европейско общуване или за целенасочено подклаждане на антиевропейски настроения, се казва в изявлението.

България си запазва правото да реагира по подходящ начин на поведението на албанския министър-председател, следвайки принципите на международното и европейското право, се казва още в него.

Реакцията на Еди Рама не закъсня. Той казва, че някой трябва спокойно да преведе изявлението му, което съдържа същите коментари като през юни.

"Може би някой трябва да помогне на нашите приятели от българското външно министерство с гладък превод на изявлението ми в Блед за това как България блокира започването на преговори за членство на Албания и Северна Македония, когато всички останали най-накрая се съгласиха след 8 години! Просто повторих същите неща, които казах през юни", отбелязва Рама в Туитър, съобщава БТА.

По време на участието си в 17-то издание на Стратегическия форум Блед, Словения, в коментар за последиците от войната в Украйна, Еди Рама призова ЕС да не изоставя балканските страни по време на криза, както е направил с ваксините по време на пандемията от КОВИД-19, когато е забравил напълно района.

По думите на Рама, цитирани от албанските медии, ако тогава не е била помощта на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, са щели да загубят още животи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
Цецко преди 1 година
албанеца - това е балкански мохамеданин. или с две думи супер жалко същество.
39
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Само искам да кажа , че ако има по-жалка държава от нашата - това е само Албания , вече и бракята македонци-българи ги настигат по жалкарство.
38
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казвали са ми, че в Гърция има мноооого албанци и гърците са пропищяли от тях. Слушах да дава интервюта на английски въпросния албанец в Брюксел и да се изказва доооста агресивно и непрофесионално албанския п ..... с.
37
4
 
29
 
! Отговори
Ислямски Кон преди 1 година
ЕС прави е основана на християн-демократическите ценности и прави голяма грешка като приема мюсюлманска държава, подставено лице на Турция.
36
3
 
30
 
! Отговори
Рама преди 1 година
младши, който е отроче на бивш висш функционер в областта на културата от времето на диктатора Ходжа, също като един друг подобен лидер, прекалява с употребата на колумбийски витамини. За това често му се случва да говори без да мисли за последствията.
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великоалбанският шовинизъм е много по-опасен от сръбския и един ден американските им Демиурзи ще го разберат.Просто тези,за за разлика от другите,не са били притиснати до стената и на този етап,нищо не им се отказва.Едно разглезено дете като ти се качи на главата...Даже и да е в образа на двуметрова фигурка,арогантността достатъчно показва.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53..Никъде не казват..политиците на БГ..България...усещаш ли разликата този плюе по БГ....
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България,при първа възможност...тактично да ги пореже.....
32
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо зловоните срещу чуждите политици? Те просто си гледат работата! Това, че в България няма политици, а само крадци и лъжци е виновен народа, който ги избира!
31
4
 
25
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Еди Кой си, това не значи, че юни сме били съгласни с твоето изказване, а само, че сега ти даваме жълт картон! Внимавай за червения!
30
3
 
26
 
! Отговори
Емил преди 1 година
На шиптар Албанец магаре и куче да нямаш вяра
29
17
 
2
 
! Отговори
Вакса рамо преди 1 година
Ай , що прайти дискриминация бате, права, свобода, турското културно наследство! Аааа, муууу алах акбар.!.
28
7
 
14
 
! Отговори
Еди Рама преди 1 година
Като му гледам скапаната албанска физиономия,е типичен продукт на кръвосмешение,както и косоварите.Инцеста при тоя е на пиедестал.Както и при нашите ***,за съжаление.
27
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова сме зле, че деаже една Албания ни се подиграва с право... Никой не си върши работата в тая държава..
26
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България в ес това ми звучи като индия в ес
25
10
 
51
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 1 година
Албанския баскетболен Гьобелс. Мисли си че като повтори една лъжа 2 пъти ще я превърне в истина. Истината е че бандитска държава, като Албания няма място в Европа. Като му харесва туркие прав му път.
24
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албанците са най голямите трафиканти и престъпници в Европа. Нямат място в съюза.
23
3
 
25
 
! Отговори
Този преди 1 година
Не му е мястото там !
22
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албания няма място във Европа!!! Съжалявам, но там 90 % от населението е.. същото , което всеки ден изхвърлям във кофите за смет!!
21
8
 
28
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
Утрепан албански чубанин, не ние да си търсим преводач а вие, *** без собствен език и култура, до преди 150 години по вашите земи се е говорило на славянски, и без да съм скромен на българица, просяко прос.