РСМ вижда смисъл в само един референдум

Това обяви Боян Маричич
13 сеп 2022 15:54, Росен Стойчев
10
РСМ вижда смисъл в само един референдум
Снимка: БГНЕС/EPA

Единственият референдум, който има някакъв смисъл за Северна Македония е този за членството в ЕС. Това обяви македонският вицепремиер по европейските въпроси Боян Маричич пред Телма ТВ.

Опозицията в страната настоява за референдум за изтеглянето на договора за добросъседство с България.

Още по темата
Вицепремиерът смята, че независимо от вота, опозицията няма да подкрепи планираните промени в основния закон.

"Ако опозицията беше против договорът с българите и европейската идея за споразумение, те щяха да гласуват против ратификацията, а реално излязоха от залата за гласуването. Никой не беше доволен от този компромис, но трябваше да се ръководим от държавните интереси", заяви Маричич.

Допълни, че страната му има два интереса. Да запази идентичността на македонския език и да се присъедини към ЕС.

Реално договорът с България не включва конституционни промени. Те бяха договорени през последните месеци.

Реално са необходими, за да започне страната европейски преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
9
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Да се радват че оня президент желев ги призна под натиск иначе щяха още да са хората от пещерите ,не че сега не изглеждат така от тези действия....ама сега няма няма или на нашето или си бъдете инати безмозъчни магарета.Целия ЕС ви гледа и тия си мислят че са центъра на вниманието и не могат без.....запомнете прости пещерни *** като изтървете влака другия може и да трябва на колене да се молите за да дойде!!!
9
3
 
11
 
! Отговори
5-ко преди 1 година
Па тоа е прекрасно . Во паузата помегиу две прождерувана на гастрономски специалитети Маричич се одважи да каже нешто. Но не иа пренесувате веста дека сеуште незнаат како да се произнесат дефинитивно . Ако беа мажи (као што не се ) ке речеа нема проблем идеме на референдум и ЕУ опциата ке победи. Ама цврц ....
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин Името България е на България и на българите. Точка по въпроса. Ако не ти харесва може да се оплачеш на арменския поп.
7
4
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Макетата ще ги приемат в ЕС само след Турция и Сърбия :)))))))))))))))))))))))))))
6
22
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 година
До: номер 4 Умнико! Името България и названието на българския език наши ли са бе? Или са на Кубрат и синовете му?Ако познаваше историята щеше да знаеш, че когато обявяват за пръв път официален език от Първото Българско Царство, го наричат "язик словенски".Едва по-късно въвеждат названието "блъгарски".
5
34
 
4
 
! Отговори
радомир преди 1 година
Македония си е Македония, не е България. Като пуснат по новините някой македонец да говори нещо и определено не се разбира. Сърбин да беше по-щеше да се разбира. Стига с тази изкривена БГ пропаганда за Македония, с която се опитват да скрият истинските проблеми у нас.
4
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонски език не може да съществува, защото името Македония не е тяхно, нито областта е тяхна. Каква идентичност какви пет лева. Кражбата не е идентичност. Искат да имат собствена държава а едно име нямат, щом нямат име значи нямат нито държава нито идентичност нито език. Крадат от тук от там и искат идентичност ми няма как да стане.
3
57
 
4
 
! Отговори
Благоевград преди 1 година
България да признае Македонците в България и българският съд да регистрира ОМО Илинден и другите Македонски Сдружения в България.
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези пак се правят на луди и се чудят как да се изнижат от любезната покана за членство. Действията им са напълно разбираеми, като се има предвид в какво се превърна ЕС.
1
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И езика Ви е диалект на българският...не го забравяте нали.....стари българе....