Мицкоски: България се отнася към Македония, както Русия към Украйна

Той заяви, че ще анулира Договора
18 окт 2022 08:10, Петя Славова
268
Мицкоски: България се отнася към Македония, както Русия към Украйна
Снимка: БГНЕС

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски сравни политиката на България спрямо РС Македония с тази на Русия спрямо Украйна, предаде БГНЕС.

Изявлението бе направено пред държавната телевизия само няколко часа след като в Народното събрание в Скопие бяха приети с пълно единодушие промени в Закона за сдруженията и фондациите, както и в този за политическите партии. Тази промяна пряко засяга българските сдружения в Битоля и Охрид - "Цар Борис III" и "Иван Михайлов". Съгласно предложения текст, организациите, сдруженията, фондациите, съюзите и другите форми на сдружаване, регистрирани по реда на Закона за сдруженията и фондациите, са длъжни в тримесечен срок от влизане в сила на законовите промени да хармонизират своите име и/или наименование, цели и дейности, съгласно посочените разпоредби.

Още по темата

"Вместо да бъдат наш най-голям приятел и спонсор те се отнасят както Русия в Украйна. Както онези отричат съществуването на украинския език и идентичност, така официалните власти в София днес отричат македонския език и македонската идентичност. Те твърдят, че езикът ни е езикова норма. Има ли по-голяма обида от това от една страна-член на ЕС в 21-ви век, когато говорим за зеления преход, за Европа без граници, за изкуствен интелект! Единственото нещо, което искаме е да ни уважават. Това иска ВМРО-ДПМНЕ", каза Мицкоски.

Според него " грешката, която е била направена от предходното правителство ще бъде коригирана от тях". "Това е задачата на следващото правителство. Това е задачата на ВМРО-ДПМНЕ и с новия кабинет ще коригираме, ще предоговорим нещата. Тук трябва да има сериозна подкрепа и от страна на ЕС. Необходима е подкрепа и от международната общност за да се предоговорят тези позиции, защото тези обстоятелства и позиции, в които се намира Македония не дават европейско бъдеще...Няма френско предложение. Това е българско предложение", каза Мицкоски и добави: Ние имаме готовност да сформираме правителство и да започнем предоговаряне с източния ни съсед за онази част, която смятаме, че не дава бъдеще, интеграция, а напортив, създава напрежение. Тя цели отдалечаването на Македония от ЕС. Ние ще настояваме за преговори. Надявам се, че ще постигнем това нещо с подкрепата на межуднародната общност. Но, ако от другата страна не намерим събеседник, тогава ВМРО-ДПМНЕ ще събере 61 депутати /в НС на РСМ има 120 депутати, бел.ред./ и ще анулираме Договора с източния съсед, защото това не е Договор за приятелство и добросъседство и това ясно се вижда от последните действия на източния съсед", каза още лидерът ана ВМРО-ДПМНЕ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
2
 
! Отговори
А ти Неуважаеми преди 1 година
До Анонимен 219.....Какъв си по народност,че нещо не се разбра.Българин,или "македонец".По-вероятно е второто,а че ние Българите ЗНАЕМ историята си говори и самия факт,че се зъбим както ти се изразяваш на "македонците"!Зъбим се,защото защитаваме нашата собствена история,нашата кръв и нашата родова памет!А ти?Ти си само поредния платен драскач и твоите минуси са само наши ПЛЮСОВЕ!
211
2
 
1
 
! Отговори
факт преди 1 година
от създаден като теб от турски тираджия..какво да очаква човек,освен глупости
210
0
 
1
 
! Отговори
да преди 1 година
хем да сме фашисти и татари..хем да сме им спонсор..че и приятели хахахахахахатоя вече от безсилие дав отклонения
209
0
 
0
 
! Отговори
Ти къде си учил преди 1 година
До Анонимен 227....Бе Аланкоолу?Да не би в някоя школа на КГБ?Или пък си кадър на Магаданския университет по политически науки?Щото ако беше учил в някое НОРМАЛНО училище където си щеш по света щеше да знаешп,че България е много древна държава,единствената опазила името си и дала писменост и култура на тези,дето уж ни били създали!
208
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Спонсорират" се държанките. Да не казвам за какви дейности. Тоя сам да се сеща Македония и македонците български държанки ли са или не. Иначе ще излезе, че на тези им трябваме само за да им даваме пари.
207
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "България е измислена и създадена от Русия"__ НЕ ПОЗНА,РУСКАТА ДЪРЖАВНОСТ Е СЪЗДАДЕНА ОТ БЪЛГАРИЯ!!! ПОНЕЖЕ РУСНАЦИТЕ ГИ Е СРАМ ОТ ТОЗи ФАКТ СА ИЗМИСЛИЛИ ЕВТИН ТРИК - НАРИЧАТ БЪЛГАРИТЕ В РУСИЯ БУЛГАРЫ,А НАС БОЛГАРЫ!!!
206
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е измислена и създадена от Русия.Жалко,че Австроунгария се е намесила и е оставила да съществува самостоятелно.Ако бяхме под шапката на Русия сега нямаше да има проблем с Македония,защото и тя е създадена от Русия.
205
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България се отнася като нео -нацистка и фашистка държава с Македония.
204
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СТРЕПТОКОКАТА И МИЦОКОКАТА? СТРЕПТОКАКАТА МУЖЕ ДА ВИ ПРЕДИЗВИКА ГАНГРЕНА, А МИЦОКОКАТА ГАНГРЕНЯСВА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ !!! УСПЕХ МИЦОКОКА, ПРОДЪЛЖАВАЙ ДАЛЕЧ ОТ ЕВРОПА!!!...
203
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как не ви писна от тези макета! Те не са българи, приемете го! И да бяха...повече ***! Поне да бяха по- добри от нас да има смисъл толкова да ги толерираме и да се пънем!
202
0
 
1
 
! Отговори
Нюанс на мислене преди 1 година
Сръбски писачи пишат:"Мине Василий удари ни един пердах,мине Самуил и той ни удари пердах!Няма война между българи и гърци а всичко това е конспирация срещу сърбите"................................Великия Сръбски Император Стефан Душан но далеч по късен от БЪЛГАРСКИТЕ със подслушването разгадал Боулгръцкоуму народно че били Телериг Християните на Константин V Копроним та от "С Копроним" та Скопие е Българско и затуй го избрал.....ОХРА е КАФЯВ цвят.......Сърбите ЛЮБОПИТНИ за нас ДРЕВНИТЕ
201
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Как може нашите братя българи от македония по времето на Титовска Югославия така да се потдадът на кастрация - семантична дисекция на обезродяване на българите в Македония, обругаващи Родината на дедите си и обричащи се на смърт, режещи корените на пра дедите си.
200
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ле, ле малееее вижте как се е уплашил Мицкоски Москвича на снимката с очилата и маската. Той много добре знае, че сpрaнeтo управлява дyппeтo. Щом сpрaнeтo управлява дyппeтo, това означава, че това що е ял и пил на маса предния ден управлява изказванията днес по медииите. А я си представете, че Мицкоски има зaпппeк и се изказва по медиите след като е карал Москвич.... ко ке праим?
199
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е мъжкарска държава и никога не се е отказвала от своето - МК е българска и това трябва да е ясно. Който не е готов да умре за Б-я трябва веднага да бъде изгонен от тук все пак разни АЙ-ти нeщacтници в живота бай Тошо ги създаде защото той играеше със всички и с изтока и запада.
198
3
 
3
 
! Отговори
ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ преди 1 година
Хахах тия нищо не са видяли ни ако се отнасяхме гpъбиянската с тях нямаше да им даваме паспорти, нямаше да им подарим танкове, нямаше да им дадем евтин ток и нищо. Тия са г-н никoй.
197
3
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Аз съм Мицкоцка, очилата, Маскирана Муцунка и Мяуча Мяу, Мяу, Мицок, Мицок - от север дойде Мечок, Мечок. Мойта Муцунка Мирише на Мастика понеже в област Маке всички Мяучат: "Искаме да пиеме Мастика, понеже сме Маке, Маке, Меки Мекици с изпъкнали Мъжки гърди и пълни с Мляко, Меки МиКиЦи!
196
3
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
С вас вече никой не разговаря и се опрвяйте сами ,както до сега...правете си паметници,кълнете се в вярност на Александър велики...живи здрави да сте.....
195
2
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Мицкованчо лети като Муха над област Северна Македония и си мисли, че е като Мухата Цеце - живееща в Африка и напридошла заедно с Данайците от Етиопия да боцка Бялото население - Белазките - Българите на Балканите, да прави и той колонии и да разединява населението на Балканите!
194
3
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Аз съм Мицко хубавеца, вечния ерген. На Мицковански полуостров нема друг кат мен! Влюбени са в мене всички и Лисици и Мушици, блазе чловеку като мен.
193
3
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Мицкованчо - хитрата лисица се Маскирал с Очила и едвам диша под Маската, докато се изказва на Мицковански език, че Област Македония от утре ще се казва Мицкования!