Вучич: ЕС ще ни принуди да признаем Косово

Щяло да се случи, ако Сърбия наложи санкции на Русия
24 ное 2022 14:57, Йоана Цонева
27
Вучич: ЕС ще ни принуди да признаем Косово
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент не е приел никаква резолюция, която да призове Сърбия да въведе санкции срещу Русия. Това е само въпрос на препоръки, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич.

„Много по-трудно от санкциите срещу Русия е, че искат да се признаем взаимно с Косово. Сякаш Сърбия я интересува да бъде призната от Прищина“, допълни той.

Още по темата
Според него ако Сърбия наложи санкции на Русия, следващото нещо, което биха поискали от ЕС, е признаването на Косово, предаде „Данас“, цитиран от БГНЕС. „Аз съм политически ветеран. Не бях особено развълнуван от препоръките на ЕП“, заяви президентът на Сърбия.

Вчера Европейският парламент прие резолюция, в която изрично се посочва, че в бъдеще пари от еврофондове трябва да се изпращат на Сърбия само, ако тя наложи санкции на Русия.

Председателят на Хелзинкския комитет за правата на човека Соня Бисерко поясни пред „Данас“, че независимо от факта, че резолюцията не е задължителна, тя със сигурност е отражение на доминиращото отношение към Сърбия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не вземем Западните покрайнини, а Унгария да не вземе Нови Сад, че тогава само Косово ще ви е проблема сърбета...хахахахах :)))
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич знае ли, че срокът му на годност не е удължен от Кремъл? Скоро ще го накарат да разбере, че не е несменяем.
3
13
 
18
 
! Отговори
Само ако преди 1 година
искате в Европа... ако не искате няма защо да признавате. Истината разбира се е че искате в Европа а шовенистката ви про руска психопатия не ви носи нищо хубаво защото от Русия нищо не става...
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите си помислиха, че са "велики" и набързо ги презимиха :))) Косово е българско, айде малко се осъзнайте сърбета :)))
1
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не е ЕС а САЩ, чрез пудела си ЕС и така ще има нова факла готва да пламне след Украина.