Вучич ядосан напуснал събрание на СНС, бил готов да подава оставка

Той ще се обърне към гражданите в 20 часа
23 яну 2023 15:15, Нели Христова
31
Вучич ядосан напуснал събрание на СНС, бил готов да подава оставка
Снимка: БГНЕС

Председателят на Изпълнителния комитет на Сръбската прогресивна партия (СНС) Дарко Глишич каза вчера, че ако президентът на Сърбия Александър Вучич остане на позицията си да подаде оставка, това ще бъде краят на СНС.

"Това ще бъде краят на СНС на сръбската политическа сцена", предаде Бета.

Медиите в Сърбия по-рано съобщиха, че на срещата в централата на СНС е имало разногласия и призиви за отказ от преговорите със САЩ и ЕС за Косово. Според информацията Вучич е реагирал на тези разногласия и е казал, че ако някой смята, че може да ръководи страната по-добре от него, е готов да я остави на тях и след това е напуснал срещата.

Глишич смята, че тогава ще последва нещо, което, както каза той, е "най-черният и най-лошият сценарий за Сърбия", който той дори не може да си представи. Въпреки че не обясни дали Вучич е казал като какъв ще се оттегли – като председател на партията или на държавата, той повтори, че „ако подаде оставка и ако се придържа към това, то ще бъде най-лошото нещо, което ще се случи със Сърбия", съобщава от своя страна РТС.

Както беше обявено по-рано, Вучич ще присъства на заседание на правителството на Сърбия днес, което започва в 11:00 часа, а ще се обърне към гражданите в 20:00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
22
 
16
 
! Отговори
първо преди 1 година
Всички чакат Путин ада подаде оставка или да напусне този свят.
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този въжеиграч от два стола - руския и европейския, накрая ще изпадне на земята.
1
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучката и той набързо промени позицията и Крим стана украйнски .Какви политици в днешно време малко кинти и продава рода жена деца всичко в името на охолния живот