Расте броят на жертвите на труса в Турция, вече са над 5400

20 000 са ранените, а още десетки хиляди са останали без дом
111
Расте броят на жертвите на труса в Турция, вече са над 5400
Снимка: БГНЕС

Расте броят на жертвите на земетресението в Турция - по последни данни те са повече от 5400. 20 000 са ранените, а още десетки хиляди са останали без дом, съобщава БНР като се позова на Ройтерс.

Още по темата

Бедствено положение е в сила в 10 области в югоизточната част на страната. Огромният пожар, който обхвана стотици контейнери в пристанището Искендерун, бе потушен едва тази вечер.

Турската държава впрегна в спасителните операции 12 000 спасители и 9000 войници. Помощ във вид на специалисти, оборудване, облекло и други стоки от първа необходимост дойде от 70 държави, включително от България.

Двама наши сънародници се издирват след бедствието. Първоначално бе съобщено за българин с двойно гражданство, изчезнал в град Искендерун. Вторият сигнал, подаден до ситуационния център на външното ни министерство, е за българин, който по време на труса се е намирал в Антакия.

В съседните на Турция области на Сирия броят на загиналите надхвърли 1800, по-голямата част от тях в контролираните от бунтовници северозападни части на страната.

Притокът на хуманитарна помощ за над 4 милиона бежанци в областта Идлиб бе прекъснат.

Министърът на външните работи на Сирия Фейсал Мекдад отправи апел към Европейския съюз да помогне на пострадалите, въпреки санкциите, наложени на сирийската държава заради жестокостите в гражданската война.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: Турцияземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 71. Ами Вова веднага прати помощ. И на Турция, и на Сирия. Информирай се преди да пишеш глупости.
75
3
 
3
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 година
Помните ли Батак? Свалят дрехите на жената оставят настрани по ценните, изнасилват последния реже главата на жената. Макгахан го е описал. Жертвите са колкото сега в Турция.
74
3
 
10
 
! Отговори
НЕудобни въпроси преди 1 година
Демократичните американски щати, защо не пратиха никакви помощи за Турция ? И "Варварска" Русия защо първа изпрати няколко огромни самолета с техника и материали ? А тук не споменавате за тези неща, по поръчка на Козяк. Нали ?
73
1
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 година
Прочетох,че дръндарския философ и хидроинжинер,дарил 1млн.лири/100 хил.лв/,на Турция.Сега питам,дали ДАНС,МВР иНАП ще започнат проверка,откъде този безработен и стар човек има тези пари?
72
2
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
В Сирия положението е по тежко те са под санкции там помагат само Русия и Иран.
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължават да намират тела под развалините. Разчистването продължава. Намират и живи хора. Вече се говори за близо 6000 жертви и близо 35000 ранени.
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно но никой не говори за строителството в Турция с морски пясък и фдлшив цимент ,и тук строежите на хотелчетата е подобно по черноморието ни ,,вдигат един хотел за 1 година )
69
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фейсал що не поиска помощ от Вова, а пак от гадния ЕС?
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До В София ако теглиш 2 милиона $ заем за апартамент и след земетресението остава само заема да връщаш.
67
19
 
5
 
! Отговори
преди 1 година
Помите ли 2010-2012. Първо Турция, стотици загинаха. Скоро след това мина през БГ. В София друсна 4.5 в полунощ. Цяла нощ седяхме в колите. По късно удари Италия, имаше стари сгради рухнали, 15 загинали. Предава се по разлома на плочата. Чакайте го в БГ, а после Италия. Скоро Рихтерчо ще оправи проблема с презастрояването. Аз сега вече съм далеч от земетресения, защото живея в Сидни Ав$тралияя, зимам 5 цифри долари месечно. А вие къде сте още? На заплатка? Не сте мръднали?
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 95. Значи земетресението в Армения, на 7 декември 1988 година, когато умират над 25 000 души, е заради злини на други народи? Земетресението у нас, град Стражица 7 декември 1986 година, когато над 15 000 згради са разрушени е заради злини на други народи? Потопите и нас, е заради злини?
65
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Това е Векове мачкат и избиват кюрди, армени и бг отвличат децата им и жените и сега им се връща.
64
11
 
3
 
! Отговори
Това е преди 1 година
заради злините причинени на други народи. Никой не знае какво ги очаква още.
63
0
 
1
 
! Отговори
До 85 преди 1 година
Че на американофилите им говоря същото и за Русия ахахах. Явно не проумявате, че човек може да не е нито от едните, нито от другите. Тъжно...
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 82 Допреди малко казваш че си готов да станеш фен на краварите, а иначе си американофоб? Шизофренията яко те тресе! Лекувай се!
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 81 Бъркат те бомбардировките над Варна и Балчик с 10 загинали българи? А не те ли бъркат краварските бомбардировки 1943-та над София, където избиха 2200 софиянеца, кравар жалък гнусеннн?
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
79, бъркат ми! В рода имам две жертви от "съюзническите" бомбардировки! Убити са близо до площад Македония.
59
0
 
0
 
! Отговори
До80 преди 1 година
Ако искаш да разбереш позицията и на някои други "русофоби"(не на всички, разбира се, някои са си пронатовци и краварофил), в което се съмнявам, щото ти май си тук да избиваш комплекси и да се заяждаш, ок, твоя работа, но има хора в тази държава, които не виждат приятел или събрат в нито една външна сила. Ние сме русофоби, американофоби, туркофоби, и каквито там фоби ти дойдат наум. Всички, които се дупите на този или онзи, сте предатели т.е. ти си част от тия, по които плюеш.
58
1
 
1
 
! Отговори
До 80 преди 1 година
Бъркат ми, така е. И не само на мен, но и на всички българи. От Райхщадското споразумение там през свалянето на Батенберга, подкрепата за антибългарската пропаганда в Османската империя, организирането на антибългарската коалиция през 1913г, бомбардировките над Варна и Балчик, комунистическите атентати, "народния" съд и лагерите...Все ни бъркат. Ако на теб ти е приятно, радвам се. Не всички сме обърнали резбата, въпреки че е модерно, нали... Ген. Иван Колев чувал ли си? Митрополит Методи Кусев?
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 79 То по тази твоя мааалоумна логика и аз не съм фен на руснаците, ама ще взема да стана русофил, че като гледам как дълбоко ви бъркат изодзадзе руснаците. То бива си прооост, но чак пък толкова...