ВВС извършиха 5 полета до пострадалите места в Турция

С тях са превозени спасители, доброволци, медици
Обновена: 9 фев 2023 15:00 | 9 фев 2023 15:00, Камелия Цветанова
6
ВВС извършиха 5 полета до пострадалите места в Турция
Снимка: БГНЕС

Военновъздушните сили на България са осигурили пет полета в помощ на спасителните дейности в Турция, а към момента няма заявка за нов полет, обясниха от Министерството на отбраната (МО) за БТА.

Още по темата

От авиобаза „Враждебна“ в София вчера сутринта излетя за Турция самолет „Спартан“ с около 20 спасители на борда, които да помогнат на колегите си в справянето с последиците от земетресенията в южната ни съседка. В понеделник два самолета извършиха четири полета за превозване на спасители, медицински екип от Военномедицинска академия и оборудване за търсене на оцелели.

Нов екип специалисти от Столична община ще замине за Турция в събота, съобщи вчера кметът на София Йорданка Фандъкова. В готовност за заминаване към Турция е и екип от близо 30 доброволци - спешни медици, травматолози и медицински сестри, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Три дни след земетресението в Турция, засегнало тежко и съседна Сирия, общият брой на загиналите нарасна над 16 000 души. /БТА, Николай Трифонов/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Луцифер преди 1 година
А за Сирия КОГА?
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко извършиха над карловските села
4
3
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Заминали са толкова, колкото сме имали подготвени. Никой не чака само на нашите спасители, цял свят прати такива, важното е, че реагирахме бързо и помогнахме.
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше веднага още на 06.02 когато стана земетресението да заминат повече спасители. Сега вече след третият или четвъртият ден е по малка вероятността да намерят оцелели и при тези ниски температури едва ли.
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарност не чакайте. Няма да бъде оценено.
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От това не вярвам някой да се интересува .Хората имат доста проблеми тука та да се занимават и с чужди