Отложиха делото в Охрид срещу обвинен за побоя над Пендиков

Защитата поиска това, не разполагала с всички събрани доказателства
28 фев 2023 11:51, Елка Василева
15
Отложиха делото в Охрид срещу обвинен за побоя над Пендиков
Един от нападателите на Пендиков – Илия Спасески. Снимка: БГНЕС

Основният съд в Охрид отложи делото срещу Илия Спасески, единия от участниците в побоя срещу секретаря на сдружението "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков, предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

Още по темата
Защитата на Спасески поиска отлагането на делото с твърдението, че не разполага с всички събрани доказателства, от които зависи изграждането на защитата.

Част от свидетелите не присъстваха в залата, а в отговор на въпрос на съдията Боян Мартиноски адвокатът на Пендиков отговори, че на този етап не може да предостави адреса му, че той все още се лекува и не е ясно кога ще бъде в състояние да присъства на делото.

Спасески е обвинен в нанасяне на тежка телесна повреда от омраза поради национална и етническа принадлежност и беше арестуван няколко дни след нападението срещу Пендиков на 19 януари, но на 22 февруари беше освободен от ареста.

Същия ден беше арестуван и вторият нападател на Пендиков - Б.А. от Битоля. Охридската прокуратура поиска от съда временно отнемане на паспорта му, за да не може да напуска страната, и поиска от българските власти адреса, на който Християн Пендиков пребивава в момента, за да го разпита като свидетел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Това дело никога няма и да започне. Със сигурност ще го провалят българите при това.
12
1
 
7
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 1 година
Тези чичаци, които изглеждат като продавачи от квартален магазин, би трябвало да са адвокатите? :)) Нашите съседи са някъде в 80-те или началото на 90-те по развитие ...
11
3
 
8
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
"Това, ако е съдебна зала, аз съм потресен. Единственият, облечен пдобаващо е седящата на заден план жена, която не злгежда, да има някакво отношение по делото ..." - гледай ги тези паалячовци от РСМ, и си мисли за България през 90-те. Същата работа. Това го казвам за тези, които твърдят, че трябва да излезнем от ЕС и НАТО. Въпреки големия процент цъървули в България, все пак дръпнахме значително благодарение на ЕС. Това е истината.
10
1
 
3
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Хахахах е.ахти и смешниците аз ....
9
0
 
6
 
! Отговори
Птолемейче од Битола преди 1 година
Северномакедонският вицепремиер със звучното северномакедонско фамилно име Маринчич вече реши делото в полза на бияча на Пендиков. Поиска прокуратурата да се сезира срещу него за обида на северномакедонската чест. Татарите в Северна Македония нямат право да се обаждат след като ядат бой, а само да стискат зъби и да търпят.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, ако е съдебна зала, аз съм потресен. Единственият, облечен пдобаващо е седящата на заден план жена, която не злгежда, да има някакво отношение по делото ...
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До татар-шегаджия - Услуга им правим!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви са тея на масата? Прилича ми на неква дър гамен, млад гамен и некъф чичак, дето се прави на умен.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредно доказателство че не искат в ЕС. Защо ги караме насила? Да си изгният в тяхната мини-Югославия! Няма нужда да им обръщаме внимание повече.
4
1
 
11
 
! Отговори
татар-шегаджия преди 1 година
Тия ще видят ЕС през крив северомакедонски макарон...!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ни го пратете този хубавец в България - само за малко
2
1
 
14
 
! Отговори
мдааа... преди 1 година
Типични северомакедонски шмекерии...
1
1
 
11
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
И започна яко тупане на топката...