Арестуваха началника на гарата в Лариса след влаковия инцидент

Той може да бъде осъден от 10 години до доживотна присъда
Обновена: 1 мар 2023 16:42 | 1 мар 2023 15:17, Елка Василева
12
Арестуваха началника на гарата в Лариса след влаковия инцидент
Снимка: БГНЕС

Началникът на гарата в Лариса е бил арестуван и подведен под отговорност във връзка с трагичния сблъсък на двата влака в Темпи, който отне живота на 40 души, пише в. „Катимерини“.

Още по темата
Началникът на гарата, за когото се смята, че носи решаваща отговорност за инцидента, се извини за станалото в присъствието на прокурор в рамките на предварителното полицейско разследване.

Прокурорът Стаматис Даскалопулос, на когото е възложено разследването на случая, е на мястото на инцидента, за да може прокуратурата да пристъпи към образуване на наказателно дело, когато се съберат доказателствата. Наказанието, което заплашва началника на гарата, може да бъде лишаване от свобода за 10 години до доживотна присъда, пише вестникът.

Обвиненията, които могат да му бъдат повдигнати, са за нарушаване на безопасността на движението, довело до смърт, което представлява тежко умишлено престъпление.

Свидетелските показания на оцелелите и експертизата ще хвърлят повече светлина върху точните причини за произшествието. Показания са дали и двама ръководители на отдели - инженери и диспечери, пише националната телевизия ЕРТ.

Премиерът Кириакос Мицотакис е на мястото на тежкия сблъсък.

„Това, което преживяме днес като страна, е изключително трудно. Става дума за неописуема трагедия“, заяви Мицотакис, цитиран от агенция АНА-МПА. „Нашите мисли днес са преди всичко с близките на жертвите. Нашето задължение е да лекуваме ранените и да идентифицираме телата“, добави той.

Премиерът гарантира, че причините за тази трагедия ще бъдат установени и властите ще направят всичко възможно, за да предотвратят подобни трагедии в бъдеще.
(БТА, Анна Нацариду)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
хвърчат глави преди 1 година
Там сега ще хвърчат глави заради инцидента. А тук? Ако тук стане такова нещо ще се замете под килима, както всяка друга трагедия.
10
0
 
2
 
! Отговори
3 преди 1 година
Ами така е, ще го арестуват, като не живее и работи, тук, в страната НА ВИНАГИ НЕВИННИТЕ.
9
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До 999Двойна е линията и пътническия влак се е движил в посока север в линията ,която е за южно направление...
8
1
 
2
 
! Отговори
ДрОгари по вина преди 1 година
Началникът и да е сгрешил, къде са били машинистите? Да караш повече от 20 километра в "насрещното" и да не се усетиш? Да не спреш? Да не подадеш сигнал?...
7
0
 
15
 
! Отговори
Майна преди 1 година
При тези технологии днес, джипиес и т.н. е Недопоустимо да се случва това!!!
6
0
 
4
 
! Отговори
999 преди 1 година
Някой знае ли двойна ли е линията там?? Защото ако е единична - тогава би трябвало пътническият влак да изчака товарния в гарата на Лариса, за да се разминат.
5
0
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Възможно е да е направено...нарочно и трябва са залови веднага този който е нагласил стрелките на релсите. Влаковете са се движили десетина километра така преди сблъсъка и ако това не е било забелязано от ръководителя на движението на електроно табло,значи...архията е...пълна.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Началник гарата едвали е знаел че стрелочника е преместил стрелката и е пуснал влака срещу другия влак. Поне така беше когато аз бях машинист по бай Тошово време. Кантонерите следяха за безопасноста на междугарието а стрелочника насочваше влаковете в правилните коловози. В Гърция както казват че всичко ръчно се регулира вината е в стрелочника. Жалко за изгубилите живота си толкова нелепо.
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да пратим нашия Гешев. Той е много добър в събирането на доказателства. За има няма 10-15 години ще е събрал всичко необходимо за влизане на делото в съда.
2
1
 
26
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Майко мила какво мазало е станало.. и да е виновен тоя не могат върна отнетите животи,..Жалко за загиналите хорица и семействата им.
1
4
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
тези са по зле и от нас да пуснат два влака на един коловоз един срещу друг с повечеот 100 км в час господ затяга примката около нас внимаваите много какво вършитеи какво приказвате защото виждате какво става около нас