От РСМ: Всяка отстъпка на България тук се коментира като триумф

И власт, и опозиция са във война с македонските българи и българската държава
31 мар 2023 13:15, Елка Василева
29
От РСМ: Всяка отстъпка на България тук се коментира като триумф
Снимка: архив, БГНЕС

Заличаването на българските клубове в Северна Македония е послание и към македонските българи, и към България като държава. Това коментира пред БНТ журналистът от Северна Македония и главен редактор на сайта tribuna.mk Атанас Величков след заличаването на българския клуб в Охрид.

Още по темата
"На едните им се казва: "Ако искате да играете, ще играете по нашите правила и ние ще кажем как се казват вашите клубове и ние ще ръководим какво вие правите", а на българската държава се казва: "Каквото и да искате от нас каквито и промени да искате в Конституцията, ние не можем да съберем такива депутати, но можем да съберем 84 депутати, които със задна дата да забранят два клуба, които вече са били регистрирани по законите в македонската правна система", коментира Величков.

В РСМ и партиите на власт, и тези в опозиция, са във война с македонските българи и българската държава.

"Всяка една отстъпка на България тук се коментира като триумф, като някаква невероятна победа на македонската власт. Целта сега е да се влезе в една съдебна сага, в която дружествата, вместо да работят за културното сближаване на хората от двете страни на границата, да започнат да се разправят с жалби, контражалби, дела в Страсбург", каза Величков.

Според него македонските власти са изградили собствена теза пред Брюксел, че "са жертви".

"Всяко нещо, което е свързано с България, с пробуждането на хората тук и с разбирането на историческата истина е пирон в ковчега на македонизма", каза още журналистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
19
 
! Отговори
Морския преди 1 година
Македонската власт и държава са като инатливи деца : ти го ошамарваш или наказваш заради поредна беля, а то вместо да си вземе поука, напук прави следваща и дори по-голяма, вярвайки, че с това може да покаже на себе си и околните, че значи нещо.И също като този тип деца, ще си стои наказа в ъгъла на Европа и историята завинаги, и никога няма да влезе в ЕС, защото лошите деца никой не ги иска в групичката на останалите които се разбират.На нас само ни остава да им гледаме сеира. :)
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що им обръщате внимание? Краставитe мъcтии могат само едно - да лaят.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименМи не може Йовков и Елин Пелин. Първия е писал военни разкази за Македония, втория пък има една статия за Македония, която със сигурност ще обиди идентичността на съвременните македонци. Абе трудна работа е да намериш име да не ги дразни че от всичко се дразнят и лютят, щом ще е име на Български културен клуб. Може би Георги Димитров само биха приели да се казва или Тито.
4
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не му сложихте името "Йордан Йовков" или "Елин Пелин" нали е културен център??? Или те не заслужават? Защото целта ви е да ДРАЗНИТЕ :) Да ама с това си идиотско мислене утежнихте живота на въпросните българи в Македония доколкото въобще са българи. Както се казва ако имаше логика и смисъл нямаше да е "българска работа" :))
3
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Македония.Сериозна държава са.Скоро България ще признае и етническите македонци в България.
2
11
 
1
 
! Отговори
ЕВРЕЙСКИЯТ ГЕНОЦИД преди 1 година
Това бе с рискътда получат някой камшичен удар, че се забавят повече. Биваха удряни безпричина, а просто за удоволствие. Всички Беломорски евреи бяха гладни.Запитвайки ги от колко време са яли, отговаряха различно, средно 36 часа.Също и родилките от два дни. Вероятно са раждали някъде из пътя. Всичкибяха дигнати от къщите им посред нощ. Под ударите на бича ги караха дасе приготвят за 20 минути, като им казваха да вземат със себе си всичконай ценно, което в последствие им бе отнето. Някои от тях бяха облечени664 7. Съдс домашни рокли и чехли, а някои носеха метли. Попитах ги з
1
1
 
20
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Прав е, а какво прави България и Радев? Какво ще стане с къщата на Димитър Талев? Има ли вече жалба до Страсбург? Къде спят нашите евродепутати?