Македонската "Левица" искат наказание за "неофашиста" Пендиков заради интервю

Според тях той уронва престижа на РСМ и се подиграва с македонския народ
13 апр 2023 17:00, Нели Христова
86
Македонската "Левица" искат наказание за "неофашиста" Пендиков заради интервю
Снимка: БГНЕС

Крайнолявата, проруска и просръбска македонска политическа формация "Левица" подаде сигнал в прокуратурата в Скопие срещу пребития в Охрид Християн Пендиков, предаде репортер на БГНЕС.

В сигнала пише, че "Пендиков в качеството си на генерален секретар на неофашисткото сдружение Цар Борис III е отправил обидни думи спрямо македонския народ и предизвиква омраза и разделение на национална основа".

От "Левица" се позовават на интервюто на Християн Пендиков от 14 февруари тази година.

В него Пендиков каза, че "в Северна Македония е нормално да те бият, да те псуват, да те стрелят, защото си българин, а от полицията нищо да не предприемат“. "За да си македонски българин, просто трябва да се осъзнаеш. В Македония учим изменена, фалшива история, в която българите са фашисти, татари", каза още той.

С това си изявление, според "Левица" Пендиков "уронва престижа на РСМ и се подиграва с македонския народ", съгласно три члена от НПК на страната.

Християн Пендиков бе жестоко пребит в родния му град Охрид на 19-ти януари вечерта. В официалните документи на разследващите в Охрид се казва, че "Пендиков е пребит поради българската етническа принадлежност". Нападателят бе задържан за кратко, а делото бе отложено неотдавна. По време на побоя нападателят е казал на случен минувач: за българин не си струва да се вика полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.. Нито пък Европа и Америка
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 39Преди 3 дена бех в Мелник, какво станало там, че не разбрах ? :))) Да не би група макета аборигени да се са събрали, че не видех нищо такова :))))
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отлична възможност Пендиков да бъде отмъстен в Мелник. На честванията на ОМО обикновено 90 от сто от присъстващите са северджанци.
36
3
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Русия не иска България и Македония да са заедно.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха , силни сте тук и на фейсбук , ама ви е страх да идете в Мелник където омовците си организират събор и развяват македонски знамена.Мелник македонски град ли е ??
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До MалорусьНаистина има много заблудени българи, ама те могат да обичат сърбите, докато сърбите ги мразят неистово :))) Българите не изпитват омраза към никой балкански народ, щото сме ги били всичките на фронта, ама сърбетата като не са били никой, почва злобата :)))
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако наистина имаме държавност този празник на хОМОвците трябва да бъде провален по начина по който властите в РСМ провалиха честването на Гоце Делчев.
32
1
 
2
 
! Отговори
Mалорусь преди 1 година
В една нова песен се пее Кооосово е Сръбия.. във всите други това за Мъкедония и България. Всите сръбомани у Мъкедонско сакат да сме Сръбия.. умрела е тая идея. Дават им ного парета още да скакят као козлета .. али да не падят у клозета?! Говори се и за Фред-Киро Петковски и Барни-Кокорски също де саботироват Булгарската идея у парламента с Буци-200-тата. Дръжтесе за Чистото знаме БЪЛГАРСКО и дайте им въжето по скоро на предателите-въже имаме мноо.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако погледнеш предавания по сръбските ТВ, там избягват темата България, ако не е избягват, говорят само с лошо към нас, явно доста сме ги тормозили навремето :)))
30
14
 
1
 
! Отговори
Мелник преди 1 година
На 23.04.2023 г. ( неделя) от 10.00 часа ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН в град Мелник ще проведе голям Македонски Събор.Ще се прочете Протестна Декларация против България.Ще има естрада и скара.Ще има много безплатни автобуси.Заповядайте.
29
1
 
17
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
Пендиков не "уронва престижа на РСМ и се подиграва с македонския народ", защото няма нито македонски народ, нито македонска култура.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иван Аз съм ходил там, когато още не се взимаха за некакви етнички, може да се каже, че са доброжелателни :))) Те са били част от изкуствено създаден съюз, наречен Югославия, а както знаят повечето българи, сърбите ни мразят много, за тях сме дявола и сме "татари".....:)
27
1
 
10
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Няма ли някой да се сети да постави въпроса защо като няма Българи в македония има толкова много искания за гражданство - като това е документирано и винаги може да се покаже. Така могат да го затапят във всеки един момент.А иначе работя и с македонци - говори се на български без никакъв проблем , и на ниско ниво никой не вярва в супермакедонските теории.
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Петър МладеновДА НО В АЛБАНИЯ ИМА ПРИЗНАТО МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО С ВСИЧКИТЕ ИМ ПРАВА,КОИТО ПРОИЗЛИЗАТ ОТ ТОВА...ДА ЧУВАЛ СЪМ И ОЩЕ ПО-ЕКСТРЕМИСТКИ ИЗКАЗВАНИЯ ОТ СТРАНА НА БЪЛГАРИ КАТО ВИКТОР КАНЗУРОВ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР И НЕ ЗНАМ НА НЕГО НЕЩО ДА МУ СЕ Е СЛУЧИЛО...
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно че про-руските сили стоят зад сърбификацията в Северна Македония.
24
3
 
8
 
! Отговори
Както е казал народа преди 1 година
Има една българска поговорка: Храни куче да те лае.
23
2
 
12
 
! Отговори
Петър Младенов преди 1 година
Като са толкова ербап защо не подадат сигнал в прокуратурата за албанските знамена които се веят на всеки ъгъл в Западна Македония? От кметовете които издигат бюстовете на албанци-балисти от Втората световна война? Наскоро един албански учен каза че са измислена нация от Тито и то в национален ефир. Никой не е чул да се оплакват от него. Така е защото битите кучета не лаят. Още малко им трябва...
22
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И КАКВО СЕ ОКАЗА...ГЪРЦИЯ ТОЛКОВА ГИ БЛОКИРА И НАКРАЯ ПРИЗНА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ,КОЙТО ВЕЧЕ СЕ ИЗУЧАВА...АЛБАНИЯ,ТУРЦИЯ,РУМЪНИЯ И СЪРБИЯ ОТДАВНА СА ПРИЗНАЛИ МАКЕДОНСКИЯ ЕЗИК И ГО ИЗУЧАВАТ В СВОИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ!
21
2
 
9
 
! Отговори
Просто преди 1 година
Просто не ходете във тази албанска провинция(Северна Македония ) не им обръщайте внимание и всичко ще е наред!! Група хора получаващи финансиране от Русия имат интерес да правят тези циркове!! Не им обръщайте внимание!!весели празници на всички!!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв престиж имате па вие бе. Чак пък го уронвал някой.