Мост се срути в Гърция, уби един и рани други осем

Още не са ясни причините
23 юли 2023 23:00, Нели Христова
14
Мост се срути в Гърция, уби един и рани други осем
Снимка: БГНЕС

Срутването на мост в ремонт уби един човек и рани други осем, съобщиха гръцките власти. Пожарната каза, че е била извикана малко след обяд местно време, когато част от мост се срути в Патра, в района на Проастио по пътя за столицата Атина. Осем ранени са изпратени в болници, а един човек е загинал при срутването, съобщиха от противопожарната служба.

Около 35 пожарникари с 12 коли , както и дронове и специални спасителни автомобили бяха изпратени на мястото на инцидента. Говорителят на противопожарната служба Василис Ватракоянис каза, че движението по моста е затворено от 20 юли "поради разрушенията на долния прелез" от съоръжението.

Причините за срутването на моста, който свързва пристанище Патра на полуостров Пелопонес в югозападна Гърция с Атина, не са ясни. Ефтимиос Лекас, президент на Организацията за защита от земетресения, каза пред телевизия ERT, че мостът е имал проблеми със стабилността, които са били известни на властите. Реставрационните работи започнаха през 2021 г. на стойност над шест милиона евро, твърди телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Всичко виждаме преди 9 месеца
Истинските трудолюбиви българи с "много пот на чело" едва изкарват прехранатаси, докато останалите крадци от еврофондове и обществени поръчки за милиарди,се чудят как "да изкарат" парите си от страната, за да са по-сигурни че след време,няма кай да им потърси отговорност и ще успеят да прикрият следите си.Но нейсе, всичко се знае и помни у нас и ще дойде време, ако не те,...то наследниците им да страдат !
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
E как не е ясно - това е от СО2 и клематичне промени
8
4
 
1
 
! Отговори
Вероятно е преди 9 месеца
Правен от българи!Мароумите немогат един мост да направят като хората слагат някакви *** от които кората подскача.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега ще го джиросат на Путин.
6
3
 
17
 
! Отговори
До АнонимеН преди 9 месеца
Пич, не знам колко се краде в Гърция, но по гръцките магистрали пътувам спокойно, без напрежение и дълго време без да спирам. Причината е че са 10пъти по-добри и по-добре подържани от нашите. Простата логика води до извода че у нас се краде 10 пъти повече.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ремонта на моста да не би да го прави някоя фирма на ГЕРБ?Сега следва ремонт на ремонта...
4
4
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ПРЕДПРИЕМАЧ! ТЕ МИ ДАДОХА 6 МИЛИОНА ЕВРО ДА ПОДСИЛЯ КОНСТРУКЦИЯТА Я ОТКРАДНАЛ 5.4 МИЛИОНА ЕВРО, ДАЛ 500 000 ЕВРО РУШВЕТ , ЧЕ СА МИ ДАЛИ ПОРЪЧКАТА И С ОСТАНАЛИТЕ 100 000 ЕВРО ЗАПЪЛНИЛ ПЛОЧИТЕ С ЧАКЪЛ :D
3
3
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ГЪРЦИЯ Е СИНОНИМ НА КРАДЕНЕТО ТОЕСТ ОЩЕТЯВАНЕТО!! ВЕЧЕ ОБЯВИХА, ЧЕ БИЛИ СПЕСТИЛИ ОТ СТОМАНАТА И БЕТОНА ЗА ПЛОЧАТА КОЯТО СЕ РАЗПАДНАЛА! СИГУРНО СА БЕТЕР ТУРЦИТЕ В СТРОИТЕЛСТВОТО - КРАДЕНЕ И СПЕСТЯВАНЕ НА МАТЕРИАЛИ :D ПЛОЧАТА НЯМАШЕ ДА СЕ РАЗПАДНЕ АКО НЕ БЯХА СПЕСТИЛИ ОТ ЦИМЕНТА И ЖЕЛЯЗОТО В НЕЯ! И ОТ СНИМКАТА СЕ ВИЖДА, ЧЕ ПЛОЧАТА ОТВЪТРЕ Е КУХА ЗАПЪЛНЕНА С ЧАКЪЛ , ЧЕ ДА ЛЪЖЕ, ЧЕ ИМА НЕЩО!! ДА АМА НАПРАВИЛИЯ МОСТА СИ Е НАПЪЛНИЛ ГУШАТА!
2
2
 
4
 
! Отговори
:D преди 9 месеца
E бате к'во не са ясни причините. Не виждате ли на снимката каква е причината. Очевадна направо.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Що така бе, нали там всичко беше прекрасно и чудесно?