ВМРО-ДПМНЕ: Над 80 на сто от хората са против промени под български диктат

Те реагираха на интервю на Стево Пендаровски
18 авг 2023 23:40, Стела Стоянова
37
ВМРО-ДПМНЕ: Над 80 на сто от хората са против промени под български диктат
Снимка БГНЕС, архив

От ВМРО-ДПМНЕ реагираха на интервюто на президента на Северна Македония Стево Пендаровски.

В него той заяви, че с днешното си гласуване „против” за дневния ред на заседанието на парламента, което имаше една единствена точка-необходимостта от конституционни промени в страната, опозицията е показала, че европейската концепция в Северна Македония се е провалила, а ВМРО-ДПМНЕ няма посочена алтернатива.

„Вместо да се тресе от нерви и да лъже в интервюта, Пендаровски трябва да приеме с факта, че над 80% от хората са против конституционни промени под български диктат. Народът не му плаща да се държи арогантно, а да защитава националните и държавни интереси”, се казва в съобщението на опозиционната партия.

Според ВМРО-ДПМНЕ Пендаровски се опитва да "измами" СДСМ и ДСИ, за да го номинират отново за президент, затова използва този вид реторика.

Още по темата

„Ако беше способен, нямаше да допусне (Северна) Македония да влезе в капана на България, в който или ще се преговаряме до безкрай, или ще бъдем асимилирани”, заявяват от ВМРО-ДПМНЕ.

Днешното парламентарно заседание не завърши с гласуване, а от парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ се изказа единствено депутатът и бивш опонент на Пендаровски на предишните президентски изори Гордана Силяновска-Давкова, която не е член на опозиционната партия, предаде БТА.

Редовните президентски избори в Северна Македония трябва да се проведат през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: ВМРО-ДПМНЕРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
българия преди 8 месеца
какво може да се очаква ВМРО-УДБА Скопие. радвайте се северомакедонци вече сте в Сърбославия. но най- вероятно без албанската част на Северна Македония, които в близко бъдеще ще се разделят с психиатричнните проблеми на сърбополитичарите в Скопие.
29
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 8 месеца
До Александър МакетоДа само така тази територия ще е част от Евросъюза.Влиза автоматично.
28
0
 
1
 
! Отговори
Александър Макето преди 8 месеца
Има Македония има проблем ,няма Македония няма проблем. Да си я разделим с гърците и албанците и въпросът преключва.
27
2
 
4
 
! Отговори
Всичко е по план преди 8 месеца
Браво на ВМРО-ДПМНЕ и дръжте здраво фронта !Тези татаро-печенеги не заслужават да ги впишете в Конституцията.Сега вече има основание да се мисли че тук на Балканите /под егидата на Вашингтон/ ще се оформи другата "гореща точка"в Европа, след тази в Украйна !
26
1
 
3
 
! Отговори
Право на мнение преди 8 месеца
Позволиха ли си макетата този тон, когато Гърция 20 години ги държа НА КОЛЕНЕ пред НАТО и ЕС????И накрая какво стана, приеха ВСИЧКИТЕ гръцки условия!!!! Всичките!!!! Само инатът им 20 години беше излишен. И сега пак същото ги чака, още 20 години ще дращят по вратата на ЕС, докато се смени още едно поколение заблудени от сръбско-руска пропаганда .
25
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Поп преди 8 месеца
Реално, мъкидонците не са способни да изпълнят НИТО ЕДНО изискване на Европейския съюз от условията за присъединяване и създават и използват този измислен конфликт с България с надеждата да се изкарат жертви и някой да им позволи да влязат в Евросъюза БЕЗ да изпълняват никакви условия... Антички тарикатлъци.Дори и да бъдат игнорирани исканията на България за историята Изискванията за промени в съдебната власт... образованието...намаляване на корупцията... свобода на медиите... СТОЯТ НЕИЗПЪЛНЕНИ.
24
1
 
7
 
! Отговори
Тотал Щета преди 8 месеца
Пълни смешници. Ще си останат да влизат в Европската униа си Република Српска и Косово след 30-40 годин. И без това мозъците им са промити от тях, чудничко си пасват, да се оправят както могат.
23
4
 
11
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 месеца
Промени под гръцки диктат може, а под български не??? Улици, табели, паметници, античкото минало отиде, станахте като румънците като паднали от Луната, ама иначе сега стана проблема??? Колко трябва да си улав да говориш изкуствено латинизиран език на Балканите като румънците и "небългарски" български диалект на сръбска пишеща машина като вас, "македонците"?
22
1
 
9
 
! Отговори
Иванов преди 8 месеца
Ами да си седят извън ЕС тогава!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има все пак и 20 на сто които са за. Ще ги трепат ли.
20
7
 
4
 
! Отговори
К. Ва преди 8 месеца
БГ се продаде на масоните , не им пука за макетата като народ , а само като территория за нато
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако не ги асимилиараме те ще асмилират нас. Ще излезне че бг език е маке, азбука и т.н.
18
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това че сме в ЕС, не ни дава право да поставяме станали част от националното самосъзнание на македонците. Никой няма патент над истината и тя винаги е някъде там. Горките македонци майка им ги отритна по лошо от непослушни деца!
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сръбскитее мекеретаа правят всичко възможно да дестабилизират региона 30г вече. Македонските грсждсни стават жертва на тези сили , без дори да се замислят ,че проблема им НЕ е България, а сърбия. България им е майка и прародина.
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не са прави нацитата и от двете страни! Някои българи постоянно ще ви говорят че идентитетот ви е български, но това не е страшно, тъй като само субективното разбиране на историята дели българи и македонци. Истината е някъде там - по средата.
15
2
 
11
 
! Отговори
до18 преди 8 месеца
Само че ние в Шенген и зоната ще влезем, а тия клетници пак ще гледат, ще цъкат докато ние сме милион години пред тях. С изостаналия селски манталитет на дребни комундрелчета това заслужават.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
блокирайте им сметките и фирмите на тия вмро-менте и толкова. тоалетна хартия да не могат да си купят...
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те извън ЕС, ние извън Шенген.Съдба на балкански субекти!
12
6
 
20
 
! Отговори
Никъв проблем! преди 8 месеца
Стойте си извън ЕС и всичко ще ви е наред. Най-ми е болно обаче, че не сме затворили границите с вас и как ми се ще само и единствено да гледате отвън табелата Schengener Staaten! Никога македония няма се оправи, докато я яхат такива неграмотни неандерталски, терористични, страхливи и паразитни партийки!
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Тетово вече развяват знамена на Велика Албания която включва и територията на БЮРМ!