Вучич: Сърбия и РСМ са братя

Между Белград и Скопие не трябва да има недоразумения
22 авг 2023 12:49, Стела Стоянова
71
Вучич: Сърбия и РСМ са братя
Снимка БГНЕС, архив

Сърбия и Северна Македония са наистина приятелски страни, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич след разговорите си с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски в Атина.

"Ако питате мен, са братя", написа Вучич в профила си в Instagram.

Той добави, че между Белград и Скопие няма и не трябва да има недоразумения.

Още по темата
"Ние не искаме нищо от нашите братя. Единственото, което предлагаме, е искрено приятелство", каза Вучич.

Президентът на Сърбия и премиерът на Северна Македония разговаряха в Атина, където се проведе неформална вечеря, организирана от гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

Вучич разговаря и с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за отношенията между Сърбия и ЕС, ситуацията в региона и европейски път на страната, след проведе среща и с президента на Украйна Володимир Зеленски, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: СърбиявучичРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
15
 
! Отговори
Умирам преди 9 месеца
си от кеф. Сърбашите и РСМекерета са като комплексирани малки братчета плачещи постоянно за внимание. Не могат да се еманципират от държавата и културата майка България и сега тя им е не трън а направо греда в малките очички. Вярвате на Русия. Но Русия , много бързо ще ви замете под килима заради България. Тъй че по-добре се целувайте с американците, за да имате някакъв шанс за еманципация. Колко са жалки, като малки ***...
40
9
 
3
 
! Отговори
ататюре преди 9 месеца
Браво -ще се оправят с Китай и Руся - а бг заминава ама минаретата ще я оправят после чудно ще стане
39
3
 
11
 
! Отговори
Србослав Роштиль преди 9 месеца
Само слънцето е по-старо от Македония, а бог Македон е по-стар и от него. Пише го в Библията.
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само албанците ще ви разкажат роднинските връзки. Дотук 2/3 от работата е подредена - имаме Албания и Косово. Остава едната трета от РСМ до Велика Албанаия и тогава населението в РСМ ще започне да се чуди дали са македонци (ахейци, гърци), българи, сърби или където решат да се самоопределят.
37
1
 
12
 
! Отговори
то преди 9 месеца
това малко "мъжка любов" вашето ама айде. Сега сме модерни.
36
0
 
9
 
! Отговори
неграмотен преди 9 месеца
сърбия , македония не е ли в женски род ? и ако е в женски род значи са сестри бе :)
35
5
 
5
 
! Отговори
Вели преди 9 месеца
Александър Вучич е кръстен на Александър Македонски. Сърбите са преки наследници на античните македонци, защото като тях са небесен народ на родени победители на бойното поле. За това викат на Македония Стара Сърбия.
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разговарял съм с маке, което твърдеше, че Александър Македонски му е пряк роднина. Тоест падал му се пра пра пра дядо по бащина линия и затова го наричал "Тате, Сашо". Не знам дали осъзнаваме с какви същества си имаме работа. И сърби и макета не са в ред психически.
33
1
 
10
 
! Отговори
Като се преди 9 месеца
Обичат да се вземат. Пък ние ще подкрепим евроинтеграцията на Албанците с артилерийски боеприпаси. Сръбски смешници...Никой който е скъсал пъпната врър с родината(във вашия случай България) не е прокопсал. Пример Сърбия и демаркациионната зонна наречена засега РСМ.
32
13
 
5
 
! Отговори
VladTepes преди 9 месеца
Македонците не са забравили усилията на сърбите да ги спасят от асимилация и да им помогнат да запазят уникалната си култура. Затова разчитат на Сърбия.
31
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кога Вучич беше во Скопие , сам без телохранител , на плоштад се поздравуваше со лугето што поминуваа. Кога Петков беше во Битола , на отварането на ,,клубот,, имаше кордони со полициа да го обезбедуваат и на лугето им беше забрането да си поминуваат.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като са братя що сърбите не им отстъпат южна Сърбия която не е тяхна територия а е окупирана след 1878 г. и 1913 г.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Още малко и на Александър Вучич ще му излезе прякова Александър Македонски. Вие не сте брата, защото нямате общ родоначалник, вие ги създадохте. За съжаление с наш подпис в град Блед 01.08.1947г.
28
3
 
27
 
! Отговори
Стоян преди 9 месеца
Приятелството ви , братството ви, се крепи на : АНтибългаризъм ! От Ниш насам са български земи , с българско население ,което десетки години го асимилирате. Сърбия е най големият враг на България, памперса на насрания г.з на Русия на Балканите
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сърбите са измeкяри още от времето на австроунгарската империя когато са им били васална страна са анти Български настроени без да има причини
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След като изкл аха всичко прогресивно и българско във Вардарска бановина, останаха само еничари на собствения си български род като Ковачев/ски/, които болни от стокхолмски синдром величят насилниците сърби, които са първенци по антибългаризъм. Но истината и справедливостта рано или късно побеждават, така че и северномакедонците ще я разберат и кой им е истински брат.
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сърбия и РСМ са в хомосексуална връзка. Гейове, които си бъркат по дулпките. Но като се обичат, да се вземат. Кои сме ние, че да спираме любовта.
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зимат се тогава и ни остават на мира. Но ще имат война с Албания защото РСМ албанците едва ли ще искат да са в Сърбия.
23
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сърбите и макетата мразят най-много България. Нямаме по-големи врагове от тях от съседите. С турците, румънците и дори с гърците се разбираме. Но сърбите са адски неприятни същества. Супер шовинисти, злобни и агресивни. С такива не може да има диалог.
22
2
 
13
 
! Отговори
па тогава вуче земай преди 9 месеца
си ги макетата при вас да правите велика сърбия то ес не им требе като и на вас щото сте горделиви воеводи