Османи: Блокадата на ВМРО-ДПМНЕ ни струва 1 млрд. годишно

Толкова е финансовата подкепа от ЕС
25 авг 2023 22:30, Стела Стоянова
12
Османи: Блокадата на ВМРО-ДПМНЕ ни струва 1 млрд. годишно
Снимка БГНЕС, архив

Министърът на външните работи на РС Македония Буяр Османи се срещна с Габриел Ескобар, заместник-помощник държавен секретар по европейските и евразийските въпроси и специален представител на САЩ за Западните Балкани, който е на посещение в страната.

Събеседниците обмениха мнения относно актуалните политически събития, с акцент върху европейското досие на Северна Македония, както и необходимостта от продължаване на процеса на преговори с ЕС чрез гласуване на конституционни промени.

„САЩ имат ключова роля във всички най-важни вътрешно- и външнополитически моменти от най-новата история на Северна Македония, осигурявайки твърда подкрепа за нашето успешно установяване като независима държава, дълбоко интегрирана в трансатлантическото семейство на модерни и функциониращи демокрации“, посочи Османи като добави, че блокадата на процеса на европейска интеграция струва един милиард евро годишно финансова подкрепа от ЕС.

Още по темата

Османи изрази благодарност и за дългосрочната подкрепа от страна на САЩ за цялостните процеси на реформи, като подчерта, че правителството и другите институции продължават да работят със силен ангажимент за осъществяване на реформи в областта на доброто управление, върховенството на правото и борбата с корупцията.

На срещата беше направен преглед на сътрудничеството между двете страни, в рамките на Стратегическия диалог, като беше обсъдено и сътрудничеството в рамките на НАТО, с акцент върху подкрепата за Украйна, както и председателството на Северна Македония на ОССЕ, САЩ - Адриатическата харта и Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: ВМРО-ДПМНЕОсмани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
американците като ги искат толкова античните маймуни, да им организират едни избори и да им закарат нашите машини, ще си решат веднага всички проблеми
8
3
 
9
 
! Отговори
ББ преди 7 месеца
руските зависимости са...не човешки,само ЕС и сВОБОДНИЯТ ОТКАЗВАТ ДА ГО ВИДЯТ!това са деца на коминтерна...на комунизма...на ссср!за тях е важно да няма Свободен Свят...искат си руският...искат си ссср...и ЕСССР финансира и обслужва тази лудост от над 30 г.?уау,само защото путин плаща на шрьодер...юнкер...държат меркел..и очаквате САЩ да продължи да ви влачи и подкрепя???учете руски!!!Бог да пази САЩ и Свободният!!!
7
1
 
1
 
! Отговори
Гадна Твар преди 7 месеца
До всички Маймунодонци: Единственият Ви шанс за ЕС е доброволно да се признаете за България и т.нар. Ви държава да си се върне като част от България!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не искат сички да влезнат в ЕС. Трябва да разделат РСМ на 2 както Косово се отдели от Сърбия и Косово влиза а Сърбия не. Албански Охрит ще влезне.
5
2
 
8
 
! Отговори
Екскюзми,сър! преди 7 месеца
"... най-новата история на Северна Македония..."А какво се случи с най-древната история н БЮРМ???
4
5
 
5
 
! Отговори
Диана преди 7 месеца
Добре де, ако положението е толкова сериозно защо не се предприемат адекватни мерки - да се потърси съдебно разрешение на спора, да се иска наказние в съда за нанесените ни щети и тем подобни...Само си седят и си говорят - то така и баба знае, значи...В това превърна народа БСПто! - хора с вързани ръце, усти, души... БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
3
3
 
12
 
! Отговори
Мдааа преди 7 месеца
БЮРМ отпадна от Еуропската униа. За 2080 е планирана следващата дата.
2
1
 
16
 
! Отговори
Уааууу, преди 7 месеца
"...модерна и функционираща демокрация" ??? Тоя сам верва ли си? Целият им "македонизъм" се основава на антибългарска риторика! Да се научат да си спазват договорите които са подписали,а не да се навеждат на американците,а трътките им да са отворени към Белград и Кремъл!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"САЩ имат ключова роля във всички най-важни вътрешно- и външнополитически моменти от най-новата история на Северна Македония, осигурявайки твърда подкрепа за нашето успешно установяване като независима държава, дълбоко интегрирана в трансатлантическото семейство на модерни и функциониращи демокрации, посочи Османи"..........................Чак да ти се доповръща от този публичен акт на френска любов, която Османи върти на американеца.