Мицкоски настоя да се срещне "очи в очи" с Груевски

Според него правителството е подготвяло "мръсни сделки" с Груевски
20 сеп 2023 20:15, Нели Христова
14
Мицкоски настоя да се срещне "очи в очи" с Груевски
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски отправи нови обвинения към своя предшественик и бивш министър-председател на РСМ Никола Груевски, предаде БГНЕС.

Мицкоски заяви, че е вероятно провеждането на среща "очи в очи" между двамата.

"Никола, не възнамерявам да участвам в сценария за създаване на разногласия в полза на това правителство с публична кореспонденция. Един ден, когато се срещнем очи в очи, ще ти разкажа подробностите, ако си готов да ги чуеш. Няма да позволя да се забрави какво прави това престъпно правителство, за да остане все по-дълго и по-дълго, създавайки атмосфера, в която надеждата на гражданите за справедливост и правосъдие се губи", написа Мицкоски във Facebook.

Той подчерта, че бившият министър-председател иска да създаде раздор, но също така му е казал, че няма да допусне пазар и споразумения.

По-рано днес избягалият в Унгария бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски призова Мицкоски публично и открито да даде доказателства, че "той лично участва в мръсни сделки с правителството в Скопие", за да прокара конституционните промени.

В интервю за германското издание "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" Мицкоски обяви, че "бившият македонски премиер и бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски поддържа секретна комуникация с правителството".

"Правителството смята, че може да разедини нашата партия. Но, това няма да стане. Ние направихме всичко за нашата европейска перспектива, но на нас ни се поставят непрекъснато нови и нови условия. На това нещо обаче ще се сложи край...Ако не бъдат приети нашите предложения за отложено влизане в сила на промените в Конституцията, тогава няма да променим Конституцията", каза Мицкоски.

Според него правителството е подготвяло "мръсни сделки" с Груевски. Той твърди, че властите в Скопие променят Наказателния кодекс, за да може Груевски да се върне в страната и да разедини партията.

Само няколко часа след публикацията в германското издание укриващият се в Унгария от 2018 г. Груевски призова Мицкоски да даде доказателства за тези свои твърдения. Груевски настоя сегашният лидер на ВМРО-ДПМНЕ лично да даде доказателства за твърденията си, а не да принуждава някой от партията да обяснява пред контролираните от него портали какво е казал.

БГНЕС припомня, че Груевски лично наложи за лидер на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски. Мицоски нито веднъж не е осъдил злоупотребата с власт и едноличния режим на Никола Груевски от 2006 до 2016г.

СДСМ коментира темата и попита лидера на ВМРО-ДПМНЕ дали прикрива исканията за амнистия на свои съпартийци, заради недоволство от него.

"СДСМ е твърдо решена, че няма да има амнистия за Груевски и той ще бъде арестуван в момента, в който влезе в страната. Но няма съмнение, че Груевски все още е истинският лидер на ДПМНЕ и затова Мицкоски е толкова нервен. Блокадната политика на Мицкоски е само копие на оригинала и е очевидно, че в ДПМНЕ има структури, които не са доволни от нея", се казва в партийното съобщение на управляващите.

Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) от своят страна подчерта, че следи отблизо голямата загриженост в редиците на ВМРО-ДПМНЕ и дълбоките разделения, които се появяват в "битката между интеграция и изолация".

"Тази вътрешна битка между силите във ВМРО-ДПМНЕ, които се застъпват за интеграцията на страната в Европейския съюз и тези, които предпочитат изолацията, се води на гърба на държавата и нейните граждани, но и чрез злоупотребата с институциите, процесите в страната, както и политическите партии и партийните лидери", подчертаха от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На Мицкоски в момента му скрояват шапката. Едно разцепление на ВМРО-ДПМНЕ, малко подкрепа трябва за промените в Конституцията и готово.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Нане 4 Няма ли? А Северна и Южна Корея? А Русия и Украйна?
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Както са тръгнали може да се срещнат в една килия в затвора.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимно 7-Ама са те създали
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ЕС - абе да ги приемаме, те българите са алчно, злобно и завистливо племе!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Нане-Видимо не си нормално
4
3
 
2
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
Като ги гледам и слушам тия, съм убеден на 110 процента, че са Българи... Няма в света по разединено Племе от нащо... ===)))
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като си помисля, че синът на убиеца Паница беше в Българското ВНС!
2
4
 
0
 
! Отговори
Мижав интерес... преди 7 месеца
Кажете за любовната драма между зърнените терористи и Шорош Денк0ФФ!
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Македонците" си искат Съветския съюз и Югословения, защо им пречите с тая Еуропа? Като искаат да работят на Запад, взимат си български пасаван срещу някой динар от нашата "вицепрезидентица" и тип-топ, за какво им е Еуропата освен да цицат от нея? А и България им е нужна - да я пЦуват!