Мицкоски: Няма разнобой във ВМРО-ДПМНЕ, това е сценарий

Искали да отслабят партията
21 сеп 2023 11:34, Стела Стоянова
12
Мицкоски: Няма разнобой във ВМРО-ДПМНЕ, това е сценарий
Снимка БГНЕС

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че е наивно промените в Наказателния кодекс в РСМ да бъдат считани за обикновени промени.

По думите му, това е сценарий, подготвен от "оста и структурите ДСИ-СДСМ и част от бивше ръководство във ВМРО-ДПМНЕ", за да си осигури мнозинство за гласуване на конституционните промени, а след това да намали потенциала на ВМРО-ДПМНЕ. По думите му партията никога не е била по-единна и той е казал на Груевски "да не прави това, което не иска да правят срещу него", предаде БГНЕС.

"Това, което имах да кажа за Никола Груевски, го казах ясно и високо и нямам какво повече да добавя. Това беше сценарий, подготвен от оста и структурите ДСИ-СДСМ и част от бившето ръководство на ВМРО-ДПМНЕ. Това беше измислен сценарий, на първо място, за да се осигури мнозинство, с което да се гласуват конституционните промени под български диктат. След като видяха, че това няма да се случи, защото вотът беше ясен, втората стъпка беше да се намали потенциалът на опозицията", каза той.

Според него СДСМ и ДСИ биха били щастливи, ако ВМРО-ДПМНЕ има 50 депутати на следващите избори, защото сега "те знаят, че сме много близо до мнозинство в парламента".

"И по този начин при съставянето на тяхното правителство да изнудват ВМРО-ДПМНЕ и да приемат българския диктат. Нито сега, нито в бъдеще, докато съм президент на ВМРО-ДПМНЕ, няма да приема българския диктат и тези условия", добави Мицкоски.

По повод информацията в обществото за разцепление в партията, председателят на партията подчерта, че не само няма разцепление във ВМРО-ДПМНЕ, но и че сктруктурата никога не е била по-единна.

"Нека отидем на предсрочни парламентарни избори и нека те използват този момент, ако са толкова силни", каза Мицкоски и добави, че това е единственият начин да се покаже къде има разцепление.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каква "интелигентна" физиономия има господина политик - клоун от Макеленд!
8
2
 
3
 
! Отговори
препоръка преди 7 месеца
УЧИ АЛБАНСКИ. СКОРО МАКЕДОНИСТИТЕ ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА ПРИЗНАВАНЕ СЕВЕРНО МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТСВО
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ВМРО ДПМНЕ в Македония е силна партия за разлика от ВМРО-България която е жалка в момента!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И къде вижда български диктат,като те самите са се вписали в Конституцията как самоопределили се първи сърби,македонци и др. по националности и 2 по народности,защото не са представени държавно,които са още вписани като настоящи,а самоопределилите се българи,черногорци,хървати не са ги вписали как настоящи по националности за население живеещо с тях първите самозаписали се конституционално с основни права съблюдавани кат техни,но за останалите неравноправни конституционално обявени от тях нехаят
5
2
 
9
 
! Отговори
до Мицко преди 7 месеца
Мицко, Мицко, УДБА е ваша судба. Албански треба да се учиш Мицко
4
2
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Мицко, учи албански Мицко!!! Клоун сръбски.
3
1
 
13
 
! Отговори
трезвен преди 7 месеца
ахххх, колко е жалко да си северно македоноид,нямаш история,намаш и бъдеще
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С охкане и пъшкане макетата ще приемат бг-та в конституцията си. Келепир от това за нас не виждам, ама как да е. Финално С.Македония ще влезе в ЕС, а сръбо-руските прошряци ще режат вени.
1
2
 
13
 
! Отговори
Кирил преди 7 месеца
Тоя е пълен ОлигофренСамо Промити болни мозъци гласуват за него