След 10 години: Откриха в Гърция италианец, инсценирал самоубийството си

Оставил бележка до близките и хванал ферибот за Патра
21 сеп 2023 18:12, Стела Стоянова
10
След 10 години: Откриха в Гърция италианец, инсценирал самоубийството си
Снимка БГНЕС, архив

Полицията откри в Гърция италианец 10 години, след като той инсценирал самоубийството си.

Адамо Гуера бил на 45 години, когато на 7 юли 2013 г. оставил в град Имола ”предсмъртни” писма на близките си, пише "24 часа".

Той написал послания до жена си и родителите си, опитвайки се да обясни с финансови проблеми решението да сложи край на живота си. По онова време Адамо имал магазин за домашни потреби и поддържал добри отношения с бившата си съпруга и децата си, които били малолетни.

"Чао, мамо и татко, не бих искал да ви причинявам зло, но за жалост нещата свършиха лошо и сега дойде моментът да сложа край на живота си. Ще се опитам да направя добре поне тази последна крачка, за да ви спестя поне болката от погребение. Моля ви само за нещо много важно – да помагате на Рафаела и на децата. Аз не успях до края и все още остават трудни години", написал мъжът. След това оставил близките си, които никога повече не го видели и го мислели за мъртъв.

Колата му обаче била открита на пристанището на Анкона. Жена му смятала, че той се е хвърлил в морето. През 2015 г. прокуратурата на Болоня архивирала делото по издирването му. Много по-късно станало ясно, че той хванал ферибот за гръцкия град Патра.

Години по-късно бившата му жена се обърнала за помощ до популярното предаване „Кой го е виждал?” на италианската телевизия РАИ, в което се издирват изчезнали хора. Благодарение на програмата той бил открит в Патра.

"Никога не съм се предавала и не съм вярвала, че Адамо е мъртъв.И карабинерите ми казваха, че трябва да продължавам да го търся. Но не мислех, че един баща е в състояние да си отиде”, каза Рафаела, която години след изчезването поискала развод. Делото по развода обаче зациклило. Един ден адвокатът на жената й казал, че открили следа от Адамо в Гърция – той направил искане да се запише в списъка на живеещите там италиански граждани. Затова и бившата му жена се обърнала за съдействие до италианското предаване, което издирило Адамо в Патра.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
нафърфорий преди 2 месеца
Решил човека да започне наново, от чист лист, тъй да се каже и пак не го оставиха на мира!!!! Не е било заради "развода" при инсцинираното самооубийство, по-вероятно за делене на наследство с роднините му!
7
2
 
15
 
! Отговори
дедо от Владая преди 2 месеца
Белия мъж в днешни времена е смачкан и поставен в ъгъла. Затова и вече няма едно здраво семейство. Всички са разведени,а жените само искат и искат...търсят лесния живот и чичкото с дебелия портфейл. Да ама такъв чичко няма и си остават самотни алкохолични истерични,злобни и със една котка или куче!
6
3
 
7
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 2 месеца
Злобната му жена го е осъдила за издръжка и човека е взел най правилното решение.
5
2
 
4
 
! Отговори
Стар Бекяр преди 2 месеца
Точно така се прави...По Мъжки.Авера е сбъркал само в едно нещо.Не е дошъл в България.Никога нямаше да го открият.Ама то за идване ли е тук?Нищо не могат да му направят,а и той вече се е откъснал и отрекъл от жена и деца вече.Той вече не е същият човек.Той е чужд за децата си.
4
0
 
13
 
! Отговори
Как няма да бяга преди 2 месеца
Белият мъж няма живот. Той трябва да бачка, да се връща веднага след работа за да поеме децата и да мисли къде да ги заведе и какво да им купи. Насреща има една неблагодарно мрънкало, което винаги му казва колко е зле и как другите могат повече, а децата към три години започват да го третират и по зле от жената. Това го виждам навсякъде вече около мен. Няма никакви йерархия, в която да има някакви социални роли. Всеки ще прави всичко и накрая глупчото прави всичкото. Но сам се в подредил.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Все пак свободата си е благо нещо .
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изобщо не е чудо. Много мъже биха го направили, ако имат възможност. Влезеш ли веднъж в женската схема с правене на деца и отглеждането им, по някое време осъзнаваш, че лично за теб животът вече няма много смисъл. Превърнал си се в роб, за треперенето над и задоволяването на някакви (в повечето случаи) неблагодарници.
1
6
 
30
 
! Отговори
мъж преди 2 месеца
С каква кобра трябва да е живял човека , за да предприеме такова чудо !!