Президентът на Косово обвини Вучич, че къса от Косово по модела "Крим"

Какво печели Сърбия от това, пита той
29 сеп 2023 14:10, Петър Бойчев
19
Президентът на Косово обвини Вучич, че къса от Косово по модела "Крим"
Снимка БГНЕС

Президентът на Косово Вьоса Османи обвини президента на Сърбия Александър Вучич, че се опитва да откъсне част от територията на Косово по модела "Крим".

В интервю за агенция Ройтерс Османи се обърна задочно към Вучич да спре да се меси в Косово, защото държавата и ще брани свободата и независимостта си на всяка цена, предаде БНР. Османи е категорична, че Вучич води стои зад въоръжената група, според Прищина от 30 души, която уби от засада косовски полицаи миналата неделя и повече от 12 часа води престрелки с органите на реда в село Банска и в манастира в Северно Косово.

В интервю за Ройтерс и Александър Вучич отхвърли обвиненията на Османи. Какво би спечелила Сърбия от това, пита той и декларира, че Белград не иска война. Пред агенцията сръбският президент за пореден път осъжда убийството на косовския полицаи, етнически албанец. И допълват, че Белград ще проведе собствено разследване на участниците във въоръжения сблъсък, както и произхода на уникалните оръжия, които косовската полиция твърди, че открила в Банска.

Вучич обвини полицаите, че са екзекутирали един от тримата нападатели, който бил застрелян в главата от разстояние 1 метър, след като се е предал. Косовската полиция отхвърля това обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: косовокримвучичОсмани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Свобода за Западните покрайнини, а после и за Буяновац, Прешево и Медведжа! Санджак и Войводина с Нови Сад остават за накрая! За десерт.
16
3
 
5
 
! Отговори
Ген. Анте Готовина преди 6 месеца
Ще има май отново Операция "Буря", този път по Обединеното командване, и всички српски тероряги ще бъдат наритани яко!
15
4
 
2
 
! Отговори
Сърбия на световното преди 6 месеца
мислеше че ще е новия световен шампион , постоянен . Гола вода . Хърватска 4 място . Сърбите не са умни - СВО и загуба на Територия . Е всичко приключи . 3 убити и 1 косовар също . Сините каски отидоха с косоварите да разделят сръбските селяни от къщите им .
14
5
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
а кои къса сев кипър и сега нагорни карабах косово е сръбска провинция
13
4
 
10
 
! Отговори
Бико преди 6 месеца
А откъсването на Македония от майка България по кой руски модел беше.
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
всъщност Косово къса от Сърбия по модела Крим.
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НАТО ще увеличи контингента си в Косово, според информация на Ройтерс! Сърбята ако продължават много да знаят, скоро ще изядат шамарите!
10
4
 
8
 
! Отговори
смях преди 6 месеца
Косово отдавна е анклав на САЩ да държат Сърбия под контрол след като съседите се обявиха за най-големия поддръжник на Русия на Балканите.
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Подкрепа за Косово и автономия за Покрайнините!
8
11
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
НАТО НЯМА НИКАКВА РАБОТА В КОСОВО! КОСОВО ОТДАВНА НЕ Е ПОД ЗАКРИЛАТА НА ООН И НАТО! А РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ПРЕДАТЕЛ! ЗАЩО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕ Е БЛОКИРАЛА РЕШЕНИЕТО НА ООН ДА ЗАЩИТИ КОСОВО? НАЛИ ТОЧНО РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ИМА ПРАВО НА ВЕТО НА РЕШЕНИЯТА В ООН! РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ПРЕДАТЕЛ НА КОЙТО НЕМОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА!
7
7
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 месеца
КОСОВО НЕ Е В НАТО ТЪЙ, ЧЕ СЪРБИЯ Е НАПЪЛНО В ПРАВОТО СИ ДА ЗАГРАБИ ПАРЧЕ ОТ НЕЯ ! АЗ ОБИЧАМ ВОЙНИТЕ ЗА ТЕРИТОРИЯ ТАКА Е БИЛО В МИНАЛОТО! НЕОБИЧАМ КОГАТО НЯМА ВОЙНА А НЯКОЙ С ИЗМИСЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ИСКА ДА ОТКЪСНЕ ПАРЧЕ ОТ ЧУЖДА ДЪРЖАВА!
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Македония е България, а Косово е Сърбия рано или късно нещата ще си дойдат по местата.
5
8
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 6 месеца
Какво печели? Ами печели земя! Както ми каза Зоран един журналист от Белград през 2001 година. Цитирам: "Косово ще си го върнем". Те сърбите смятат Косово за люлката на сръбската държава и никога няма да се откажат да си го върнат. В мига в който янките позаслабнат малко а то не е далеч момента и ще си го върнат.
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия са се заразили от наглостта на господарите им. Косово как беше скъсано, даже без референдум.
3
0
 
2
 
! Отговори
в бг като преди 6 месеца
искат да тормозят малцинствата ги газят , стрелят , а и чуждите българи патриоти . макединците и бесарабските булгарчета . Майка българия и бла бла бла ...
2
3
 
3
 
! Отговори
едно говори преди 6 месеца
друго прави . различната вяра и миналото ги кара да се обвиняват вечно . вучич като харесва косово да ходи там да си живее .
1
14
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 6 месеца
Нищо не може откъсне.А е посегнал,НАТО са му счупили ръчичките.Вече ядоха тоягата.