В РСМ се обещава българите никога да не бъдат вписани в Конституцията

Перев: Македония е любезна само към сърбите
29 яну 2024 15:25, Елка Василева
101

В Република Северна Македония предстоят избори и от вчера страната е с избрано от парламента техническо правителство начело с досегашния председател на Народното събрание Талат Джафери.

Още по темата
"Няма стресови ситуации, които да не сме ги виждали. Вече трети-четвърти път се избира техническо правителство. Това е обичайна практика в Македония, за която повечето хора говорят, че е обикновена глупост - трябва да си остане старото правителство и да продължи до избори. Това правителство е временно и то ще трае 100 дни - до 8 май, когато са насрочени изборите в Македония. Новото правителство задържа почти всички кадри от старото правителство. Нов е министърът на вътрешните работи, нов е и министърът за труд и социални грижи", коментира журналистът Владимир Перев, който се включи онлайн от Скопие в ефира на "България сутрин".

Той посочи, че ВМРО-ДПМНЕ води с две към едно срещу Социалдемократическия съюз, но това не значи със сигурност, че тази партия ще формира новото правителство.

"Албанските гласове решават за ситуацията в държавата и пътя, по който ще ходи Македония. Досега се слушаха само антиевропейски гласове", изтъкна Перев за Bulgaria ON AIR.

По думите му се чуват и "шовинистични тонове" по отношение на България.

"Дават се обещания от типа, че никога няма да впишем българите в Конституцията. В Македония една част от политиците не искат да разберат, че пътят на Македония минава през София. Онези, които говорят за патриотизъм и демокрация, главната реплика им е, че вписването на българите в Конституцията ще наруши етническата хармония. Очаква се София да бъде притисната и да отстъпи", каза Перев.

Той е на мнение, че Македония има "неразположение към албанците и българите", а е любезна само към сърбите.

"Това е стокхолмският синдром на един народ, който иска да е приятел с поробителите", заяви журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Помнете как сме свалили ветото срещу обещания, защото ЕС ще изчака още малко да забравим и ще ги пусне. Накрая ние ще сме пак най-големите балъци.
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не иска да е българин естествено поданик на лаянар дерибеевски и мутрата сикджия ----////------ Това е истината. Македония е много по-държава от Фашистка България. Целият български политически истаблишмънт пьрди в едно гърне. Опитват се да играят старата сакс-кобургска игра - да са едновременно със всички, като имитират някаква демокрация и вътрешни борби. А реално само крадат и мъчат народа и при всяко развитие на нещата, ще сме губещи.
36
5
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
Политиката на България към Македония е погрешна и глуппава. Така я поставиха Путин ските лакеи Румен Радев и Боко Борисов. Никога няма да има успех по този начин - без уважение и от позиция на силата.
35
2
 
16
 
! Отговори
Watch преди 2 месеца
ми ние също трябва да изгоним тая смр'ад македонска от българия ! що им се дава да живеят тук?
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С Македония е колкото една София, но сърбите така са ги нахъсали, че вече от злоба пяна им излиза. Реално те са се измъкнали от Югославия и са станали Македония през 1991 г., но мозъците им вече са увредени. Български учители са създали езика им, който много прилича на български диалект.
33
3
 
21
 
! Отговори
Киро преди 2 месеца
Да се върне ветото за макетата......
32
4
 
9
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Започваме ли нашата СВО към рсм, а? Или още ще се подбъзичкваме. Я що българи изнемогват там!
31
2
 
26
 
! Отговори
Споко преди 2 месеца
В Албанската конституция българите са вписани още преди 5 години....Така че , какъв е проблема ? Такива набързо създадени и краткотрайни "нации" като северномъкидонската ... няма да изкарат дълго. Управляващите им вече почти изцяло са подменени с албанци ... До десетина години вече няма да има значение че българите не били вписани в конституциуята на някаква си несъществуваща държава... Важното е че нямаме проблеми с Албания и там признават малцинствата ни.
30
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като българин не искам такава бета версия на държава в ЕС!
29
10
 
8
 
! Отговори
На учете се !!! преди 2 месеца
Русия имаше интерес да освободи Румъния и Сърбия от Турската окупация.Защо след толкова много години реши и да ги изгони от балканския полуостров и да основе държава България.Защо не е натиснала и да вземе и Босфора ..Все загадки ? Македония Русия е предаде на Сърбия като съюзник в втората световна война .И при ново пре разпределение пак там ще я дадът при условна капитулация на Украйна.Тогава Унгария,Полша , Румъния и Росия ще си я поделят .
28
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
И в Турция опитите продължават :))))))))))))))) - за членство в ЕС :)))))))))))))))))))))))
27
21
 
23
 
! Отговори
Няма да влязат преди 2 месеца
Споко е хора.То до няколко години ще се чудим как да избягаме от ЕС ,ако още го има а какво искат американците няма да е важно понеже никой няма да ги бръсне за слива.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До мдамм. С тая мантра живеете в 17-ти век.
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За шенген тесла, за еврото пак тесла, сега остана една тесла и за интересите ни в Македония! Добре, че сърбите се заиграват с руснаците, инак запада веднага ще прегърне тяхната кауза, а ние ще подсмърчаме.
24
5
 
24
 
! Отговори
мдамм преди 2 месеца
Скоро ставате Велика албания, даже и граница със сърбия няма да имате вече.
23
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Намерете си по-силен враг бе какво сте се захванали с македонците дето всички общо са 2 милиона.
22
3
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Ами те си решават. Като не искат .... Ето Турция е кандидат от 60 години :))))))))))))))))))) Ама не ми се вярва СК да просъществува толкова без ЕС. Споко, те албанците ще ги оправят :))))))))))))))))))))))))
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Македонците очевидно не искат да са в ЕС.Те знаят,че ако ги приемат,кьорав македонец няма да остане на тая територия.Ще се юрнат към Европа и тогава ще им гледаме сеира.Ние сме им живия пример за това.
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вписването в Конституцията на българите е една формалност, която ми се струваше глупава и евтина, като начин да ни финтират и нищо друго да не свършат по фалшивата си история. Но сега македонистите решиха точно тук да дадат основната битка! Много глупаво от тяхна страна щото това пък вече стана европейско изискване и сега трудно ЕС ще даде назад! Освен ако пак кикиту не дойде на власт и лично отиде да предаде каузата като пишман канадец, което за него е никакъв проблем!
19
6
 
36
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Няма проблем, албанците обаче няма да имат нищо против да впишат македонците като малцинство, скоро, много скоро.