В РСМ се обещава българите никога да не бъдат вписани в Конституцията

Перев: Македония е любезна само към сърбите
29 яну 2024 15:25, Елка Василева
101

В Република Северна Македония предстоят избори и от вчера страната е с избрано от парламента техническо правителство начело с досегашния председател на Народното събрание Талат Джафери.

Още по темата
"Няма стресови ситуации, които да не сме ги виждали. Вече трети-четвърти път се избира техническо правителство. Това е обичайна практика в Македония, за която повечето хора говорят, че е обикновена глупост - трябва да си остане старото правителство и да продължи до избори. Това правителство е временно и то ще трае 100 дни - до 8 май, когато са насрочени изборите в Македония. Новото правителство задържа почти всички кадри от старото правителство. Нов е министърът на вътрешните работи, нов е и министърът за труд и социални грижи", коментира журналистът Владимир Перев, който се включи онлайн от Скопие в ефира на "България сутрин".

Той посочи, че ВМРО-ДПМНЕ води с две към едно срещу Социалдемократическия съюз, но това не значи със сигурност, че тази партия ще формира новото правителство.

"Албанските гласове решават за ситуацията в държавата и пътя, по който ще ходи Македония. Досега се слушаха само антиевропейски гласове", изтъкна Перев за Bulgaria ON AIR.

По думите му се чуват и "шовинистични тонове" по отношение на България.

"Дават се обещания от типа, че никога няма да впишем българите в Конституцията. В Македония една част от политиците не искат да разберат, че пътят на Македония минава през София. Онези, които говорят за патриотизъм и демокрация, главната реплика им е, че вписването на българите в Конституцията ще наруши етническата хармония. Очаква се София да бъде притисната и да отстъпи", каза Перев.

Той е на мнение, че Македония има "неразположение към албанците и българите", а е любезна само към сърбите.

"Това е стокхолмският синдром на един народ, който иска да е приятел с поробителите", заяви журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До toti. А кой ти каза, че там не им е добре ?
17
5
 
11
 
! Отговори
toti преди 3 месеца
АКО СА БЪЛГАРИ И МРАЗЯТ МАКЕДОНЦИТЕ,ДА СИ СТЯГАТ КУФАРИТЕ И ДА СЕ ПРЕБИРАТ...ПОДОБИЕ НА ТУРЦИТЕ ПРЕЗ 84/5Г И БЕЗ ТУЙ СЕ МЪЧИТЕ,ПОНЕ ДЕЦАТА ВИ ДА СА ЩАСТЛИВИ!! ТАЯ ПРОВИНЦИЯ НИКОГА НЯМА ДА И ДАДЕМ ДА ВЛЕЗЕ В ЕВРОПА !!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е щом е пък Столкохлмски синдром нека си е така нали си живеят там...
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 1, Дано да си прав, но имам съмнения. И те са, че САЩ искат Албания и СРМакедония в ЕС. Не че им пука за тях, а за да се изолира Сърбия, която все още е с Русия. В този ред на мисли ние нямаме думата. Ако се нареди на сглобката, тя ще направи всичко, което поискат от САЩ. Всяко решение е добре да се разглежда от позицията на конфликта САЩ-Русия. Всички останали са дребни риби.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Очаквам да видя как албанците ще ги претопят и тогава ще се чудят на кой свят са.
13
4
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 3 месеца
Да уточним - кръстоска между коня на Ал Македонски и балканец се получава македонец!
12
11
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 месеца
Сърбите пак ви се подиграха, като поставиха албанец да носи отговорност за безобразията на Скопие спрямо вас! Сега кого ще критикувате там - Талат Джафери, македонец? - Ха - ха - ха!
11
4
 
21
 
! Отговори
Ончо преди 3 месеца
Нищо ново под слънцето, омразата към българите продължава с пълно темпо. Да мразиш майка си и баща си е нещо против природата, сиреч що за индивид си, или си болен от неизлечима болест или си за трепане.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е най-калпавата част от българското население.Да се пишат каквито си искат,но да не очакват подкрепа от нас.
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да се отнемат българските паспорти на 120 000 македонци,които изчезнаха на изборите като бройка и етнос.
8
4
 
25
 
! Отговори
А бе преди 3 месеца
няма ли най-накрая нашите управляващи да покажат, че имат топки? Тоя биологичен вид разбира само от реципрочност. Всйка добрина от наша страна там се възприема като слабост и глупост!
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тогава ще видите ЕС през крив макарон.
6
5
 
26
 
! Отговори
Ами просто е! преди 3 месеца
Няма да впишете Българите в Конституцията - няма да мръднете и на милиметър към реално членство в ЕС! Пък и за какво Вие, нали Сърбия трябва да е преди Вас, а Вие като Сръбски копои ще чакате да влезе първо Господаря, пък за Вас ако остане време и място!
5
12
 
4
 
! Отговори
бла,бла преди 3 месеца
А ние тука като македонци можем ли да се впишем? Не, че ми е важно... Не, че и другото е важно, то е за дивиденти, на никой не му пука иначе.
4
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никой не иска да е българин естествено поданик на лаянар дерибеевски и мутрата сикджия велики българи няма що лаянарска смрадливата република от полидиоти
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То тези са си станали отдавна албанци.
2
5
 
5
 
! Отговори
make преди 3 месеца
Ами ако се впишат българите в конституцията *** РСМ ,то македонците трябва да не се впишат. Щото са едно и също нещо. Нека са си макета, тъй искат. Насила хубост не става, а и да става не бива. Както са казали турците...
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи никога няма да влязат в ЕС.