Зимата в Гърция затвори училища, в Атика работят дистанционно

Глобата за автомобили без вериги са до 80 евро
30 яну 2024 10:29, Анисия Иванова
4
Зимата в Гърция затвори училища, в Атика работят дистанционно
Снимка: БГНЕС/EPA

Гръцката метеорологична служба EMY на Гърция актуализира своя бюлетин за влошаване на времето, което ще донесе дъжд на ниска надморска височина и сняг в планините и полупланинските райони, както и понижение на температурите във вторник, а от сряда явленията ще започнат да затихват.

В най-северните части на област на Атика се препоръчва дистанционна работа. Снеговалежи ще има от Тесалия и на юг, в планините и полупланинските райони, дори и в районите с по-ниска надморска височина.

Явленията ще се засилят в ранните часове на вторник, предимно в Беотия, а после в ранните часове на сряда постепенно ще отслабват. В Атика от ранните часове на вторник ще има снеговалежи.

Сняг ще вали предимно на 300 метра надморска височина в северните райони на гръцката столица, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция - Силвия Станчева.

Заради тежките метеорологични условия, които засягат много райони на страната, "Пътна полиция" въведе извънредни правила за движение. Още от 10:00 часа в понеделник вечерта е в сила мярката за задължително притежаване и използване на вериги за всички превозни средства, които се движат по цялата пътна мрежа на област Атика.

Също така, за безопасност на водачите и за да се избегне трафикът - от понеделник властите продължиха с временно регулиране на движението по националната магистрала Атина-Ламия.

В сила до сряда до 10 ч. е забраната за движение на всички видове тежкотоварни автомобили с разрешена максимална маса над 3,5 тона, независимо от наличието и използването на вериги по двата потока на републиканския път от границите на префектурите Пиерия-Солун до Атина на кръстовището Калифтакис. Глобата за автомобили без вериги са до 80 евро.

А училищата в някои общини на Атика преминаха на дистанционно обучение. Става въпрос за общините Мандра, Идилия, Фили, Ахарнон Кифисия, Оропо, Пентели, Дионисос и Палини. Министърът на гражданската защита Василис Кикилиас призова жителите да ограничат движението навън. Училищата в Евия и Беотия също ще останат затворени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Привет от слънчев Якутск. При нас днес е облачно и тихо. Максималната температура днес е 40 градуса. Под нулата.
3
0
 
2
 
! Отговори
Циганите преди 2 месеца
Само си търсят причина да не пращат малките гюпци на училище! И без това не знаят защо са там! По целия свят са така!
2
1
 
0
 
! Отговори
гръцката зима е преди 2 месеца
най-мека . 30 градуса . по добре снежните преспи сами да се стопят . като ринат правят зулуми тези необразованите . и там могат дистанционно да се учат . 30 процента пробвали херо, кока, трева, амфетамини, ***,халициногенни гъби, крег , а и там не ги тестват . шунката го пушнаха заради петрола на черно и черното тото .
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на зимата :)))