Мицкоски: Глас за Пендаровски е глас, че Гоце Делчев е бил българин

Няма план "Б" за конституционните промени, заяви Пендаровски
13 апр 2024 07:37, Александър Попов
97
Мицкоски: Глас за Пендаровски е глас, че Гоце Делчев е бил българин
Снимка: БГНЕС

"Гласът за Стево Пендаровски е глас за твърдението, че Гоце Делчев е бил българин, глас за приемане на българския диктат и приемане на всички вредни политики за страната", заяви лидерът на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски на предизборен митинг в Тетово.

"Този почтен Стево Пендаровски е добре да каже какво правеше и какви планове кроеше във Вила Водно в присъствието на Артан Груби, Димитър Ковачевски и Али Ахмети преди няколко месеца, свързани с промените в Наказателния кодекс и евентуална амнистия на бивши политици. С каква цел? За да прокараме по контрабанден начин конституционните промени и да приемем българския диктат. В същото време да амнистираме бивши политици, които ще навредят или ще се опитат да навредят на ВМРО-ДПМНЕ и Коалиция „Вашата Македония“. Стево Пендаровски трябва да отговори на това и тогава ще обсъдим дали ще ходим на дебат или не", каза Мицкоски.

Още по темата
Според него всеки един македонски гражданин трябва да знае, че "гласът за Стево е глас за Артан, Али, Талат (Джафери) и Ковачевски".

На митинга кандидатът за президент на РСМ Гордана Силяновска-Давкова посочи, че "преходът в страната е един от най-дългите и представлява маратон без край".

"Докладите показват, че с това правителство можем само да продължим в едно циклично движение в хибриден режим, такава система, в която има избори, има институции, но институциите са слаби, изборите не винаги са честни и демократични, а най-могъщите са твърде силни. Цялата власт заплашва да ви поквари, абсолютната власт е покварила тези на върха на всички институции. Освен това, когато хора без достойнство, без авторитет са се озовали на ключови позиции, логично е да са се обградили със себеподобни. Затова корупцията и престъпността са заразни, станаха системни", каза още тя.
 
"Няма план "Б" за конституционните промени. Те трябва да бъдат приети, за да станем член на ЕС", заяви кандидатът за президент на Северна Македония Стево Пендаровски на предизборен митинг в община Център, Скопие.

Според него "тези избори не са като всички останали, защото страната отново е на кръстопът - ще допусне ли връщането на "Груевизма" или ще се води от хора, които се съобразяват с интересите на гражданите и държавата".

Според Пендаровски "матрицата на автокрация и диктатура във ВМРО-ДПМНЕ не е изчезнала".

"Държавата заслужава да бъде ръководена от отговорни, съвестни и сериозни политици, а не от тези, които искат само власт и пари. Ако ВМРО-ДПМНЕ дойде на власт, Македония отново ще бъде частна държава на няколко души или на едно семейство и през повечето време само на един човек, който ще диктува на всички останали - какво да правят и какво да мислят. Не трябва да допускаме това, ако мислим доброто на бъдещите поколения. Ако искаме достоен живот, трябва да кажем "не, благодаря" на подобни опити за регрес", посочи кандидатът за президент от Социалдемократическия съюз /СДСМ/.

Той обеща, че ще бъде "президент на всички без да задълбочава разделенията, независимо от етноса и политическата им принадлежност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Балкани
МВнР: Недопустима забрана на достъпа до литература в РСМ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хайде стига сте го прекръщавали - не е Гоце , а е Георги Делчев. Така се казва човекът и така е изписван по всички известни и налични официални документи, понеже е кръстен на св.Георги, а св. Гоце няма! Като Георги е изписван и като ученик в българско училище и гимназия, и като учител в българско училище и като български офицер в българската армия. Гоце са му викали разговорно близките!
85
2
 
1
 
! Отговори
Вида ли маке преди 1 седмица
Да посегне на Българин,ще го целуват студен в шекерезада при Мохамед със секира джас гратис.
84
1
 
1
 
! Отговори
Куманският преди 1 седмица
Бановец разбира само от боцове с кубинки в дзурлите синьо лилаво в бурдюра.
83
2
 
2
 
! Отговори
Много здрав преди 1 седмица
Шамар със свити пръсти требва на скопиянски в сурата безродна.
82
0
 
1
 
! Отговори
Надявам се след преди 1 седмица
Украйна да бия шута на монкей Даная в сурата с приклада и 1 пълнител 7,62мм. Да утрепа татара дето тормози Българите в област Македония.
81
1
 
2
 
! Отговори
МакереСТАНеца преди 1 седмица
Да докаже че,Гоце Делчев не е бил Българин с подпис и дата и чак тогава към 5000-тя година ако оцелее ЕС да влязат.Надввам се до 2025г. да се спомине.Честито на опечалените.
80
2
 
2
 
! Отговори
Гоце Делчев сам преди 1 седмица
Се е определил Българин и не е чакал някой *** да казва какъв е?
79
2
 
3
 
! Отговори
Гоце Делчев е преди 1 седмица
Българин.Никога не е бил татарин,монголец и кумански скопиянин.
78
1
 
1
 
! Отговори
Антички преди 1 седмица
Скопияновски Александровски
77
1
 
2
 
! Отговори
Барселона преди 1 седмица
Мицков...да знаете и че няма и план Б за влизане в ЕС...
76
0
 
2
 
! Отговори
Бананови преди 1 седмица
Помаци.
75
0
 
1
 
! Отговори
Дойде време преди 1 седмица
Да сменим името на северджанските еничери на Южен Вардар.
74
2
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 1 седмица
Ами какво да правим като сме си българи....Ами какво да правим като сме си цър вули. Поради що се срамим да се наречем българи,...ами защото се гърчеем,както църквата,така и чорбаджиите.Никога Гоце не е казвал,че е българин. Това е само българска пропаганда и псевдо история.
73
3
 
1
 
! Отговори
Бунгар преди 1 седмица
Стига сме се залъгвали.Никой в България не казва на Георги...Гоце.Само в Македониа се казава на Георги ...Гоце. Само от това трябва да ви стане ясно като какъв се е чувствал Гоце.Едни думи казани иронично,кой какви си са... , ги приемаме за чиста монета и заблуждаваме,че той се самоопределя за българин.
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гоце сам си е казал,че е българин.На него не му трябва Стево Коминтерната или Мицко Кръстич да му казват какъв е.Точка по въпроса Чив е Гоце Делчев?
71
2
 
5
 
! Отговори
Бау преди 2 седмици
Лъже се безобразно! Само преди няма и 150 години, важни летописци, журналисти и пътешественици не разглеждат Македония, като нещо различно от България! Бау гледа македонски филм, те имат повече филми за Илинден, понеже имат нужда от пропаганда и там турският офицер казва за Гоце - ,,Познавам го от военното училище в ...Солун". Е, кой не знае, че Гоце Делчев е бил заедно с Дрангов, Борис Сарафов и други във военното училище, но в София!
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мицко, вземи да я управляваш най-накрая тази македония за да биете шута на жалките бълхари! Македония пак ще е империя и всеки с нея ще се съобразява ама бълхарите са мангу и ще празнуват бангу Васил.
69
4
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Гоце Делчев е българин и без гласа на който и да е северномакедонски дивак.Още говорете срещу България,през това време албанците бавно и полека ще ви оправят.
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Отнасяте се с истинските българи като с кучета, но по форумите давате акъл на македонците и се пишете патриоти. Долни хора живеят по нашата земя България!
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Историяиван георгиев от благоевград се казва журналиста и самите истории бяха измукани от пръстите...и не всички са били писани македонци по време на "македонизацията" на пиринския край-имало е и доста българи при "преброяването".доста лъжи доста измишльотини има и разбира се пропаганда.