Мицкоски: Глас за Пендаровски е глас, че Гоце Делчев е бил българин

Няма план "Б" за конституционните промени, заяви Пендаровски
13 апр 2024 07:37, Александър Попов
97
Мицкоски: Глас за Пендаровски е глас, че Гоце Делчев е бил българин
Снимка: БГНЕС

"Гласът за Стево Пендаровски е глас за твърдението, че Гоце Делчев е бил българин, глас за приемане на българския диктат и приемане на всички вредни политики за страната", заяви лидерът на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски на предизборен митинг в Тетово.

"Този почтен Стево Пендаровски е добре да каже какво правеше и какви планове кроеше във Вила Водно в присъствието на Артан Груби, Димитър Ковачевски и Али Ахмети преди няколко месеца, свързани с промените в Наказателния кодекс и евентуална амнистия на бивши политици. С каква цел? За да прокараме по контрабанден начин конституционните промени и да приемем българския диктат. В същото време да амнистираме бивши политици, които ще навредят или ще се опитат да навредят на ВМРО-ДПМНЕ и Коалиция „Вашата Македония“. Стево Пендаровски трябва да отговори на това и тогава ще обсъдим дали ще ходим на дебат или не", каза Мицкоски.

Още по темата
Според него всеки един македонски гражданин трябва да знае, че "гласът за Стево е глас за Артан, Али, Талат (Джафери) и Ковачевски".

На митинга кандидатът за президент на РСМ Гордана Силяновска-Давкова посочи, че "преходът в страната е един от най-дългите и представлява маратон без край".

"Докладите показват, че с това правителство можем само да продължим в едно циклично движение в хибриден режим, такава система, в която има избори, има институции, но институциите са слаби, изборите не винаги са честни и демократични, а най-могъщите са твърде силни. Цялата власт заплашва да ви поквари, абсолютната власт е покварила тези на върха на всички институции. Освен това, когато хора без достойнство, без авторитет са се озовали на ключови позиции, логично е да са се обградили със себеподобни. Затова корупцията и престъпността са заразни, станаха системни", каза още тя.
 
"Няма план "Б" за конституционните промени. Те трябва да бъдат приети, за да станем член на ЕС", заяви кандидатът за президент на Северна Македония Стево Пендаровски на предизборен митинг в община Център, Скопие.

Според него "тези избори не са като всички останали, защото страната отново е на кръстопът - ще допусне ли връщането на "Груевизма" или ще се води от хора, които се съобразяват с интересите на гражданите и държавата".

Според Пендаровски "матрицата на автокрация и диктатура във ВМРО-ДПМНЕ не е изчезнала".

"Държавата заслужава да бъде ръководена от отговорни, съвестни и сериозни политици, а не от тези, които искат само власт и пари. Ако ВМРО-ДПМНЕ дойде на власт, Македония отново ще бъде частна държава на няколко души или на едно семейство и през повечето време само на един човек, който ще диктува на всички останали - какво да правят и какво да мислят. Не трябва да допускаме това, ако мислим доброто на бъдещите поколения. Ако искаме достоен живот, трябва да кажем "не, благодаря" на подобни опити за регрес", посочи кандидатът за президент от Социалдемократическия съюз /СДСМ/.

Той обеща, че ще бъде "президент на всички без да задълбочава разделенията, независимо от етноса и политическата им принадлежност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Истинатате я имат географската област македония...егейска македония,нали?сигурен ли си,че нямат роднини от другата страна на границата?егейските македонци имат роднини не само в република македония,но и в българия...това е проблемът.и на мен дядо ми говореше и пишеше перфектно на гръцки,но това прави ли го грък?а аз живея в сандански и има жители на града,които все още имат роднини отатък кулата и дори общуват с тях...ето например дядо има братовчеди в района на серес,градчето нигрита.
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пендеровски прилича досущ като нашия комунистически кон.
64
3
 
5
 
! Отговори
История преди 1 месец
До Анонимен 63...Имаше една поредица на БТВ журналиста е известен но не се сещам за име..Та той вземаше интервюта от македонски българи..двама братя една сутрин се събуждат единият българин а другият македонец...отделно в документите и летописи никъде няма македонска държава навсякъде се казва...българи...сигурно си пишман македонец и браво,чудесно си пишем на македонски...нали така..
63
2
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
До Анонимен 61...Боли ги фара гърците за РСМ...те искат само географската област Македония да се знае чия е..нямат никаква роднинска връзка,докато при нас проблема е друг...Били сме един народ насилствено направен на две държави...нещата са много сложни...но историята и истината са едни...това са стари българи...
62
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Историяа доказателства,че е бил българин-йок!!!едно си знаете едно си баете и постоянно изваждате някакви "документи" са казани от него думи,които са извадени от контекста...
61
3
 
6
 
! Отговори
Барселона преди 1 месец
Смешници...само като се сетиш за предишният им външен министър...Никола Димитров и си казваш...те това е Македонец с македонско име...
60
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонименсамият факт,че на тези панаири присъстват местни и национални политици на гърция е атестат за признаване,нали!!!ама такъв е българският националист-едно си знае баба,едно си бае...даже преди време един депутат от лерин говореше на македонски по гръцката национална телевизия...
59
3
 
9
 
! Отговори
История преди 1 месец
Бил е българин и го е знаел..ами ти бе Мицков..какъв си...лошо е когато си дърво без корен,макар че корена си ще си го намериш в БГ...
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А НОРМАЛНО ЛИ Е НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК 3 МАРТ ДА СЕ РАЗВЯВАТ ЗНАМЕНА НА ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА КАКВАТО СПОРЕД БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ Е РУСИЯ...Я СИ ПРЕДСТАВЕТЕ АКО НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ НЯКОЙ СЕ ОСМЕЛИ ДА ВДИГНЕ ДЪРЖАВНОТО ЗНАМЕ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КАК ЩЕ РАГИРА БЪЛГАРИЯ...
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименКАТО НАЧАЛО ДОСТАТЪЧНИ СА И ПАНАИРИТЕ,НАЛИ...КЪДЕТО МАКЕДОНЦИТЕ В ГЪРЦИЯ МОГАТ ДА ПЕЯТ СВОИТЕ МАКЕДОНСКИ ПЕСНИ И ДА ПАЗЯТ МАКЕДОНСКИТЕ СИ ТРАДИЦИИ...НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЗНАЕШ,НО НА ТЕЗИ ПАНАИРИ ПРИСЪСТВАТ И ВСЕ ПОВЕЧЕ МЕСТНИ ПОЛИТИЦИ И ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА В АТИНА-ТЕОДОРА ЦАКРИ,КМЕТА НА ВОДЕН И ЕНИДЖЕ ВАРДАР,ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И Т.Н.
56
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Клоуни.Стево коминтерната е същия като Мицко Кръстич,само е малко по-перфиден в антибългаризма си.Той се опита да обясни,че Гоце се е декларирал за българин,но това било същото,както сега много македонци взимали български паспорти по икономически причини.Това е нищо друго,а истинска подигравка с българина Георги Делчев.След това полупризнание,Стево уволни съветника си,който му е правил стратегията за речите му.
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, щом панаирите са жалон за признаване - няма какво повече да се добави... Дали Гоце е бил "фен" на панаирите?!И, не е нужно да викаш - тука глухи няма.
54
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОТИДЕТЕ ДА ВИДИТЕ В РАЙОНИТЕ НА ВОДЕН,ЕНИДЖЕ ВАРДАР,ОКОЛО СОЛУН,КОСТУР И ЛЕРИН ЗА КАКВИ МНОГОЛЮДНИ МАКЕДОНСКИ ПАНАИРИ СТАВА НА ВЪПРОС...БУКВАЛНО НЯМА КЪДЕ ИГЛА ДА ПУСНЕШ...ВСИЧКИ СЪСЕДНИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ ПРИЗНАХА МАКЕДОНСКИ ЕЗИК И МАКЕДОНСКА КУЛТУРА-СЪРБИЯ,АЛБАНИЯ,ВЕЧЕ И ГЪРЦИЯ ,А БЪЛГАРИЯ КАКТО ВИНАГИ ПОСЛЕДНА СЕ ВЛАЧИ НА ОПАШКАТА...
53
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПЕНДАРОВСКИ Е ПЪРВИЯТ И ПОСЛЕДНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НА РСМ...СЛЕДВАЩИЯТ ЩЕ Е ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ,КОЕТО Е ИСТИНСКОТО ИМЕ НА СТРАНАТА...А БЪЛГАРИЯ ПО ТРАДИЦИЯ ЩЕ Е ПОСЛЕДНАТА ДЪРЖАВА,КОЯТО ЩЕ ПРИЗНАЕ МАКЕДОНЦИ И МАКЕДОНСКИ ЕЗИК...ОТИДЕТЕ В СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ И ВИЖТЕ КАКВО СТЪЛПОТВОРЕНИЕ ОТ ХОРА Е НА МАКЕДОНСКИТЕ ПАНАИРИ ТАМ-ОТ СОЛУН ПРЕЗ КОСТУР,ЛЕРИН,ВОДЕН,ЕНИДЖЕ ВАРДАР ТА ЧАК ДО СЕРЕС...
52
3
 
8
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Гоце Делчев не просто е бил, но и е българин!;))) Падне ли, македонизма, ще се сбъдне най-кошмарният сън на сърбите, защото и те ще трябва да се нарекат българи;)))
51
4
 
4
 
! Отговори
Ganjo преди 1 месец
Вива Макеониа! Viva Makedonia!
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само като му видиш безумния поглед на тоя уродляк и ти е ясен,не само историята ще изкриви,ами и майка си ще продаде по нареждане на господарите му
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами той Гоце си е българин бе мушморок.Не е важно какви глупости говори някакъв си *** в БЮРМ.
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мицкоски е македонския Копейкин. Платен от Москва да създава напрежение между две европейски държави.
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гоце ако беше жив щеше да ви резне шишарките !