Радио "Сигнал плюс" замлъква

1 юни 2011 16:24, Екип на Dnes.bg
0
Радио "Сигнал плюс" замлъква
Емилия Стоянова; снимка: архив
Популярното радио "Сигнал плюс" излъчва днес за последно своята програма. На 14 декември 2010 година радиото навърши 17 години, над 100 изпълнители влязоха в ролите на водещи и нищо не предвещаваше, че краят е близо.

За съжаление на слушателите това е факт, като до края на месеца на честотите на медиата ще звучат само песни, свързани с досегашния формат.  

Радио  "Сигнал плюс" започва пробни излъчвания на 14 декември 1993 г. с няколко часа музика дневно, а официалният старт на програмата става на 17 май 1994 г.

Първите рубрики са "Срещи в студиото", "Открит микрофон", "Усмивките на Пацо" - представени от актьора Константин Коцев, "Ненадейности" с писателя Радой Ралин, "Песните на моя народ" и "На чист понеделник" - с писателя Борислав Геронтиев, "Шопите се смеят" и "Казано по габровски" с актьора Никола Анастасов.

В средата на месец август 1994 г. стартира вечерният поздравителен концерт, който предизвика истинска истерия сред слушателите. Още се носят легенди за опашките, които се виеха по Цариградско шосе от желаещи да си заплатят поздравителния блок.

Радиото може би държи и рекорда за най-дълъг поздравителен маратон - цели 27 часа. Емблематичният глас на медиата е Емилия Стоянова, която работи там от самото създаване. Особено популярна бе нейната рубрика "Открит микрофон", в която са гостували всички значими изпълнители, автори, и специалисти свързани с българската фолклорна, етно поп и балканска музика.

Според предварителната информация мястото на Сигнал плюс ще бъде заето от младежка станция „Дарик“, като насочеността на новото радио ще е към тийнейджърите. В своя сегмент то ще се конкурира основно с The Voice и Fresh!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари