Райна Кабаиванска: Чалгата е музикално порно

Ако това е възпитанието на масите тук, това е гибелно
Обновена: 16 сеп 2012 19:22 | 16 сеп 2012 19:22,
219
Райна Кабаиванска: Чалгата е музикално порно
Райна Кабаиванска. Снимка: Булфото

Великата оперна певица Райна Кабаиванска изказа своята критика и несъгласие с развитието и утвърждаването на попфолк музиката в България в своето гостуване в завърналата се програма „Всяка неделя”.

Една от най-ярките български звезди по света, живееща от дълги години в Италия, избирана пет пъти за най-популярна личност там и два пъти за музикант на годината, отговори на въпросите на Кеворк Кеворкян, като започна с признанието, че до скоро дори не е знаела какво е чалга.

По лицето й обаче се изписа учудване при вида на излъчения за кратко поп-фолк видеоклип и тя не скри своето мнение.

Чалгата е една вулгарност, такава пошлост, която се среща може би само в порнофилмите. Провокирана от водещия тя определи жанра като музикално порно.

Ако това е възпитанието на масите тук, това е гибелно, заяви Кабаиванска.

Въпреки това оперната прима изрази надеждата си, че това не е така.

Кабаиванска сподели още, че е радостна, че е имала възможност да пее на една сцена с едни от най-великите певци. Тя не скри и възхищението си от Лучано Павароти, чийто глас сякаш слизал от небето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
13
 
! Отговори
ES преди 11 години
Nikoi ne e opredelql tolkova to4no 4algata!Bravo!
142
10
 
2
 
! Отговори
СЕЛЯНИНА преди 11 години
До ФАШИСТИ тоа се прави на умен, Ентелектуален. Боже, Боже, пази България от такива ГРАЖДАНЬЕ. Това е българска, а не Италианска, не Турска, не *** култура. ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ Е ЗАРОДИЛ И БЪЛГАРСКИЯТ ФОЛКЛОР БЕ НЕЩАСТЕН ЧУЖДОПОКЛОНИКО. Почти Всички ВИЕ СЕ ПРЕКЛЯНАТЕ ПРЕД ЧУЖДОТО И ОТРИЧАТЕ БЪЛГАРСКОТО. ИДЕТЕ НА СЕЛО И .....УСЕТЕТЕ БЪЛГАРСКОТО. ПСЕВДО-БЪЛГАРИ
141
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много сте невежи бе чалгаджиите бе. То и това е фатката с насилственото разпространение на чалгата чрез медиите. Уж чалгаджия пък смесва чалгата с кючека. Ми те нямат нищо общо бе. То от такива изказвания се разбира какво всъщност "слушат" чалгаджиите. Слушат порно. Мозъчно порно, душевно порно, физическо порно. Нарисувани маймуни облещели оченца ревът кат *** и това се нарича "купон".Медиите са виновни. Нищо че са им заповядали.
140
0
 
5
 
! Отговори
legaladvice преди 11 години
Много точно казано!
139
3
 
0
 
! Отговори
СЕЛЯНИНА преди 11 години
До ПламенПА И ТИ ЛИ СЕ ПРАИШ НА еНТЕЛЕГЕНТ БРЕ........ ЩО НЕ СЛУШАШ ТОГАВА АМЕРИКАНСКИ РАП........ПУСКАТ ГО ПО РАДИЯТА. ОЩЕ ЕДИН ...........ПСЕВДО-еНТЕЛИГЕНТ
138
3
 
1
 
! Отговори
СЕЛЯНИНА преди 11 години
До ДО 105БЕ ТИ СИ ГОЛЕЕЕЕЕЕМ ПАПАГАЛ. МАЙ СИ еНТЕЛЕГЕНТЕН КУЛТУРТРЕГЕР. БАХМААТИ
137
0
 
14
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
До Иван Гъзара,най-първо се научи да пишеш и след това коментирай в нета.А тази 'дъртата' е една от най-големите музикални звезди на БЪЛГАРИЯ!!!
136
29
 
2
 
! Отговори
Baj Shile преди 11 години
Ще ви кажа само едно нещо - човек мрази единствено нещата, които не разбира :) Много жалко такава известна жена да се изказва толкова низко за своите колеги.
135
16
 
2
 
! Отговори
СЕЛЯНИНА преди 11 години
До ПсихологТи ако си Психолог , я съм Селянин.НЕЩАСТНА *** СИ. Абе всеки вика.....чалгато туй-уний.....ОБАЧЕ КАТО СЕ НАПИЯТ....еНТЕЛИГЕНЦИЯТА......скача на масите и кючеци играе. бахмааВи е нещастни ТРАГИКОМИЧНИ КУЛТУРТРЕГЕРИ. Боклучари.
134
0
 
14
 
! Отговори
121 преди 11 години
верно е, че чалгаджиите ходят с криви физиономии. защо е така, незнам, но са много жалки и отдалече ги познавам.жените едни такива нацупени, а мъжете метат тежки погледи налево надесно в стил "язе съм селскио рамбо". от километри си личат.
133
16
 
3
 
! Отговори
КАБАИВАНСКА преди 11 години
КАБАИВАНСКА НА ТУРСКИ ЗНАЧИ НАБЪБНИИВАНСКА,СЕРИОЗНО,БУКВАЛНО ПРЕВЕДЕНО Е ТАКА
132
19
 
3
 
! Отговори
Иван ГЪзара преди 11 години
таа па дъртата ква е че не га знам? аз най-обичам да се събиреми с комшиитида си пусним някой кичек и да туря дъштерята да танцува на масата.ей тва е кеф
131
1
 
8
 
! Отговори
помнещ преди 11 години
Стига сте се прехласвали бе! При комунизма задължително по цял ден по радиото само народна, оперна и класическа музика вместо РОК се слушаше за да се превъзпитава и възвисява по духовно българина, за да не мисли за порно, а за повече деца! Е днес печалните резултати от това възпитание са налице!
130
2
 
8
 
! Отговори
Мима, до Безимения преди 11 години
Не съм на щльоковица, но незнам дали ти знаещ къде е операта в София и дали кракът ти е стъпвал там някога, защото аз съм от старото поколение и по наше време по точно по "Татово" си имаше място и време за всяка музика и всякакви песни и нямаше опулени мъжки очи по всяка силиконка както е сега. Но народа е казал +Очи пълни ръце празни"
129
3
 
29
 
! Отговори
Психолог преди 11 години
Чалгата не е музикално порно. Чалгата е вид заразна болест между най-долните прислойки на обществото-***,необразовани,селендури и бавно развиващи се.
128
1
 
0
 
! Отговори
ДО 105 преди 11 години
9gag/gag/5382471Вече си увековечен, баста! :)
127
2
 
0
 
! Отговори
До 105 преди 11 години
ДО 1059gag/gag/5382471Вече си увековечен, баста :)
126
3
 
27
 
! Отговори
!! преди 11 години
Аз ли съм единствения човек, който дори и пиян, не може да понася тази селяния, наречена чалга?! Предпочитам да си пусна рок, пък бил той български или западен. Чалгата е музика за овце и овчари. Но пък има един плюс в нея - фенките и са много лесни "за една вечер", стига да не решат да си отворят устите, че тогавя губя интерес. :)
125
1
 
12
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
на едни чалгари им предложих да решат уравнение с едно не известно , отговора им беше - "на нас всичко ни е ясно " :)))))))))
124
2
 
31
 
! Отговори
тгж преди 11 години
С цялото ми уважение към г-жа Кабаиванска, не знам какво щеше да каже, ако знаеше че мустакатият господин, които и отправя въпросите е всъщност създател на първото ЧАЛГА радио в България "Сигнал+" и издател на първите ПОРНО вестници в България "Чук-Чук" и "Мираж".