Цветелина и Гуна Иванова сред звездите на "Пирин фолк"

Звезди от различни поколения и държави на фестивала
11
Цветелина и Гуна Иванова сред звездите на "Пирин фолк"
Снимка: Пирин фолк

XXIX-то издание на "Пирин Фолк" в Сандански тази година ще зарадва почитателите на македонската музика с истинска плеяда звезди, които ще озарят сцената на 27, 28 и 29 август.

Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни и обичани изпълнители, които ще направят още по-невероятно изживяването в трите фестивални вечери в Летен театър - Сандански.

Любимите изпълнители Цветелина, Йордан Митев, Гуна Иванова, МФГ Годлевски Великден и Василиа Петрова ще допринесат Фестивалът да се превърне в истински празник на македонската музика.

На 27-ми август, петък, ще се състои V-то издание на Детски Пирин Фолк – конкурсната вечер за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години. След приключване на конкурсната програма по традиция ще бъдат връчени и наградите. Гост-изпълнители ще бъдат Гуна Иванова и самобитната мъжка фолклорна група Годлевски Великден.

На 28 август, събота ще има новост. Във втората фестивална вечер ще се проведе Конкурса за изпълнителско изкуство, а в края на вечерта ще се обявят наградените. Красивите изпълнения на сцената ще продължат със специалното участие на звездата от Северна Македония Йордан Митев, който за първи път се изявява на голяма сцена в България и Василиа Петрова – голямата победителка от миналогодишното издание на Фестивала, спечелила цели пет отличия и носителка на призове от Детски Пирин Фолк.

На 29 август, неделя, зрителите ще се насладят на най-вълнуващата част от фестивала - конкурса за авторска македонска песен. След финала на конкурсната програма ще бъдат връчени наградите. С изпълнения на сцената ще се изявят победителят в Детски Пирин Фолк и отличеният с I-ва награда от Фестивалното жури в Конкурса за изпълнителско изкуство. Гост-изпълнител във финалната вечер ще бъде лъчезарната изпълнителка Цветелина, която ще зарадва всички със специална програма.

От 29 юли билетите за "Пирин Фолк" са в продажба в мрежата на Eventim и Туристически информационен център - Сандански.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Името Гуна звучи много европейско.
9
0
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 1 месец
Никога не съм обичал чалга, но Цветелина май е една от 2-3 певици в тази музика, които не са ми паднали в очите с просташко поведение.Вместо Гуна Иванова, можеше да поканят за рецитал Нелина.Тя е друга много-добра изпълнителка в тези среди.Не е важно, дали са актуални сред подрастващите, а да имат нещо след себе си, което да са оставили.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е хубу де, как може да си кръстиш детето Гуна?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
7
2
 
3
 
! Отговори
Ара преди 1 месец
Ганъо си иска народното и тва е. Мен тия народните ритми адски ме дразнят, да не говорим за чалгисаните от ПАЙНЕР-Недостижим връх и олицетворение на родната простотия
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най ми харесват "обработките" на народни песни. Там дето има един с детско барабанче и независимо от мелодията дъни едно и също дразнещо на него. Народна песен или музика без тъ(не знам дали е забранена думичка)ан въобще не е народна песен или музика.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Дедо Пенс. Подсетиме за онези понички които ги продаваха по онова недо.осено време които имаха пълнеж от пухкав бял крем и поръсени с пудра захар. Такива понички никога няма да видиме по магазините. Старите майстори които ги правеха си отидоха от този свят а младите незнаят как да ги правят. А поничката на Цветелина също е сладка. Поръсена с пудра захар.
4
4
 
7
 
! Отговори
уфяя преди 1 месец
Тая Гуна с тоя монотонен дразнещ глас докога ще я пробутват? Измислена певица, цяла кариера изкара от нищото. И внучките си уреди да "пеят".
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евала на Цветелина. Няма силикони няма миликони. Остарява Красиво. И гласа и още го има. Да започне да пее народни песни и да зареже пайнера. Ще стане милионерка само от един албум с народни песни. 2 милиона пенсионери които обичат народната музика ще и изкупят албума.
2
5
 
8
 
! Отговори
Славуца преди 1 месец
Тая съм я еВал в един офис на мтел
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като взех да чета заглавието си помислих че ще са министри на Славуца