Почина бащата на "Тигре, тигре"

Иван Карачоров си отиде в Германия
Обновена: 13 фев 2015 14:20 | 12 фев 2015 08:27, Александър Попов
96
Почина бащата на "Тигре, тигре"
Снимка: YouTube

Един от най-популярните фолк изпълнители от средата на 90-те години - Иван Карачоров, е починал в Германия, съобщи "Телеграф".

Килифаревския поп се прочу с песента "Тигре, тигре" от 1996 година, която се превърна в емблематична за жанра и гангстерските среди. Песента е в тандем с друг популярен от този период изпълнител - Радо Шишарката.

След залеза му като изпълнител, Карачоров се премести да живее в Германия, където живееше от над 10 години. Там той се е занимавал с транспортен бизнес, но от време на време хващаше и микрофона да весели емигранти от Балканите.

В Дюселдорф той създаде и църковен хор, с който има над 400 концерта в католически катедрали и евангелски църкви в Германия, Австрия, Франция и Белгия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Иван Карачоров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От рак на стомаха въпреки лечението проведено в Германия!Лека му пръст!Беше невероятен човек,познавахме се още от живково време!
10
6
 
17
 
! Отговори
mathilda преди 9 години
Този е друг поп - от Килифарево.Другия бе6е Хисарския поп - Димитър Андонов.Но и Карачора пееше хубаво - просто тръгна по грешния път.
9
32
 
2
 
! Отговори
честит преди 9 години
моля по възрастните коментатори да обяснят... това ли е т.нар. "Поп-а" който беше изпял "Ах, дайте ми изпушена цигара", "Дай си сърцето на който искаш ти " и т.н. ? За същия човек ли сттава въпрос ?
8
6
 
53
 
! Отговори
Сп???нс преди 9 години
Тъжното в случая не е толкова,че се е споминал ,а че една част от живота ни си отиде , и се спирам и си давам сметка, че 20години по късно, като чета новините или като прекарам някой ден в България и неволно започвам да си тананикам мелодии като тази, защото все още не ни оставят да пратим 90-те години в историята..
7
3
 
72
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
лека му пръст на човека. в онези времена чалгата беше цинична и груба но обрисуваше съвсем точно действителността. затова беше толкова популярна. а тигре имаш ли пари...и т.н. ще си остане класика дори когато чалгата изчезне.
6
46
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За всяка *** си има Коледа!
5
8
 
62
 
! Отговори
Салахадин преди 9 години
Макари,да имам известни "творчески търкания: с колегата TULSKI не може д ане се съглася с него!!Просто сте забравили,как хорица с честен бизнес им се чупеха краката за една вечер и оставаха без нищо!!!И после тези пари в кръчмата и "Ой тигре,тигре".Тези неща са срамно петно върху България!!!
4
15
 
37
 
! Отговори
Беше ни хубаво 90-те преди 9 години
От Тигре, тигре имаш ли пари? Имаш ли пари стари жигули... Аааааа хопала айде борци дайте ми пари.. стари жигули...
3
5
 
40
 
! Отговори
Халов! преди 9 години
Бели птици, и куршуми!
2
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поклон!
1
3
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Млад бе!От какво си отиде?