Тръгна черна борса за билети за концерта на Слави. Някой да се сезира?

Пропуските бяха изчерпани за 25 минути вчера
26 апр 2017 11:00, Александър Попов
99
Тръгна черна борса за билети за концерта на Слави. Някой да се сезира?
Снимка: Olx.bg

Слави Трифонов разпродаде за 25 минути билетите за предстоящия си концерт на 16 юни.Той ще се проведе в зала Арена Армеец под надслов "Има такъв народ" и в него ще вземат участие ансамбълът по художествена гимнастика, който спечели бронз на Олимпиадата в Рио, ансамбъл "Филип Кутев", хорова формация "Фортисимо", Крисия, Хасан и Ибрахим, Гъмзата Брас Шоу и др.

Бързата разпродажба породи съмнения, че ще се завърти черна борса, които се оправдаха напълно.

Сайтовете за продажби се наводниха с оферти за пропуски за предстоящия концерт, като надценката стига и двойно.

"Три билета по 200 лева за ПЪРВИЯ РЕД на сектора пред сцената за концерта на Слави Трифонов на 16 юни. Билетите са един до друг. Цената е за 1 билет. При покупка на трите накуп цената  ще бъде 600 лв.", гласи една от обявите.

"Зала Арена Армеец, Сектор Е.0.1 (Най-отпред), Място 18, Ред 7. Билетът е поръчан от сайта на Евентим. Когато го получа, ще бъде изпратен по куриерска фирма с опция преглед

(ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!) и наложен платеж. Прилагам снимка от потвърждението по имейл за поръчка. Продавам го, защото тази сутрин го поръчах, но от работа не искат да ме пуснат", пише друг потребител. Само не става ясно защо от редовна цена от 70 лева той го предлага за 110 лева.

Друг черноборсаджия също не се крие, като той иска почти двойна цена: "Продавам билети за концерта на Слави Трифонов в Арена Армеец на 16 юни 2017г. Билетите са закупени на стойност 70 лв./бр., но се продават с надценка, цената е 130 лв./бр. При поръчка на повече от 1 билет, има намаление! Наличност: 4 бр.".

Направо да се разплачеш колко добър е този човек с профил от Пазарджик - намаления предлагал!

Има и "предприемачи", които са си сложили "скромна" надценка от 15 лева и така желаещите могат да се сдобият със 70-левовите билети за 85.

Човек от Русе си е закупил 6 бройки като им търси по 100 лева.

От друга обява става ясно, че билети с номинал 30 лева вече са изчерпани за 70 лв., все още има налични от сектори с цена 60 лева, но за 110. Което показва, че има търсене.

Само не е ясно защо органите, които трябва да пресичат черноборсаджийството не предприемат мерки. Още повече, че всичко става с един клик. Или пък понеже Слави е "чалгар" феновете трябва да се набутват двойно за билети?

Всъщност това е риторичен въпрос. При предишния концерт на Трифонов в "Арена Армеец" ситуацията беше същата, един вид керванът си върви...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: концертСлави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
16
 
! Отговори
. преди 7 години
Не виждам нищо незаконно да препродадеш билета си. Това, дали някой ще го купи на подобна цена е друг въпрос. Но чалгарите дават мило и драго да се снимат на въпросните събития.Да разбирам ли, че пак ще има преброяване на балъците ?
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е при покупка на всеки билет да се регистрира и име. Набвхода се проверява лична карта и билет. А да видиме как ще влезе някой с купен на черно билет!
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е приятно, но не виждам защо да е незаконно. За да е спекула трябва да има цена определена от държавен орган или регулатор. Всеки е свободен да си купи колкото иска билета и да ги продаде на каквато си иска цена.
49
3
 
24
 
! Отговори
Wind преди 7 години
Дреме ми за този клоун Славито...
48
2
 
9
 
! Отговори
Коч преди 7 години
Революция се прави с пари.Никой не пита муя къде са милиардите изкарани без да изпее фалшиво дори и една песен.Окупирал е цялата власти затова сега го стяга чепика.Иска спокойствие,но няма да го има,доката на 10000 овце има поне един овен.
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славуца търси слава, но не става.
46
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не търси билети.И никой не продава билети по 200 лева.Ще е полу- празно , само гледайте ;)
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чалгарите да плащат да случат Славуцата, любител на хомо ласки с представители на етноса в крехка възраст, как грачи и се пени.
44
0
 
10
 
! Отговори
псевдовъзмутен преди 7 години
До Анонимен спекулаНякой да те бие да купуваш скъпи препродадени билети?
43
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е завършил Консерваторията, няма диплома, заради невзети изпити.Стига си лъгалСлавуца е чалгия, нищо повече от червен предател.
42
1
 
10
 
! Отговори
Вождови указания преди 7 години
Бий по "чалгаря",защото може да ме сбута от олтаря.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спекула - Нечестна търговия за бързо забогатяване, основано на препродажба, разлика в цените, дефицит на стоки и др. ЗАКОН ЗА БОРБА СЪС СПЕКУЛАТА ДВ. бр. 30 от 02.04.1999г.Чл. 2. (1) По смисъла на този закон спекулативна стопанска дейност е:1. продаването на стоки и извършването на услуги по цена над определената или преди да е определена или утвърдена по установения ред;Та така казва закона. Който иска ще разбере, който не иска ще се попени за да направим трафик на сайта..
40
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имах пари щях да ги закупя всичките и след това чалгарите ще видят какво е надценка
39
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има почитатели и толкова.Ако ви е яд-близнете се отзад.Чалгар бил, ама е завършил консерватория.По-големи чалгари от някои бг политици не съм виждал.Все пак остана единствен да ръчка статуквото.Воленчо се репчеше като петле,но му подрязаха крилцата и сега слушка и папка.
38
6
 
28
 
! Отговори
Snorky преди 7 години
Лесно обяснимо е защо билетите са били изкупени толкова бързо. Стотици хора са купили по няколко билета. Все пак е учудващ интереса към един чалгар, който определя себе си като патриот, но си държи парите в офшорки. *** народ - слаба държава.
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чалгата умира, не виждате ли колко са зле фолк певиците и ,че вече могат само да мечтаят за големи концерти в зала 1 и по стадионите, пък ако ще и чисто голи да"пеят"! Истерията по Трифонов изобщо не е заради музиката.
36
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега бойкот на Слави и тези черноборсаджии да изгорят:)
35
3
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 7 години
Какви 5 лв бе. Официалните цени на билетите са между 25 и 60 лв, а на черно вече минаха 100 лв.
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България няма икономика.Не произвежда нищо, освен да краде евросредства и те се усвояват от една малка част, нарчена ПГ-ГЕРБ.Медиите са тотално цензурирани по нареждане на Банкянския полуграмотник и представят една изопачена и фалшива картина на страната в живота, доста далече от реалния живот на българите.Платените социологически агенции постоянно ни заливат с фалшиви данни, колко висок ни е стандарта и колко добре живеем, а ние виждаме точно обратното по джоба си.Фалшифицираха и изборите.
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търговийка като всяка друга! И все пак става дума за развлечение, а не за нещо жизнено важно, така че проблем не виждам.