Дения Пенчева укроти расов кон от рядка арабска порода

Фолклорната певицата е запалена ездачка
26 окт 2017 14:48, Александър Попов
4
Дения Пенчева укроти расов кон от рядка арабска порода
Снимка: FEN FOLK TV

Пред предизвикателството да се справи с буен кон бе изправена фолклорната изпълнителка Дения Пенчева в най-новия си видеоклип "Църни очи микс". Младата изпълнителка от години е запалена ездачка и може да се похвали с добри жокейски умения. Този път обаче ездата била екстремно преживяване.

"Снимахме в частно ранчо в Банско. Конят беше арабска рядка порода. Явно не беше свикнал с мен, защото на няколко пъти бях на косъм от падане!“, разказва Дения. „Въпреки страха ми, си наложих да заснемем кадрите", допълва тя.

"Имам слабост към животните и често ги снимам в клиповете си. Сега взеха участие пет зайчета, три коня и един бял гълъб – символ на мира, чистотата и доброто. Отново показах родова принадлежност с черга от чеиза на прабаба ми, която използвах и при представянето си на "Пирин Фолк" Сандански 2017", споделя изпълнителката.

Въпреки студеното време, Дения сменя цели шест визии. Всички те са нейно дело и в тях присъства фолклорния елемент. В клипа, дело на екипа на Ненчо Касъмов, участие вземат и танцьорите от ТФ "Сая". Самата певица също се включва подобаващо в хореографията на два от танците, като на единия дори е облечена изцяло с народна носия.

"Църни очи микс" включва три песни от различни фолклорни области - "Дали църни очи немам", "Калино Малино", "Руска си вода налива". Аранжиментът е на Светослав Лобошки и продължава тенденцията на Дения Пенчева за модерно поднасяне на фолклора ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Дения Пенчева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква пък е тая ... мисля си че коня е по известен от нея.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коньо си е бил кротък.След като усетил миризмата на чесън и съвсем се успокоил.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тая голяма уста колко конско можа да налапа...
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагам го е укротила като се е навела пред него,и той нали е арабска порода само това е чакал.