÷ветелина и √уна »ванова сред звездите на "ѕирин фолк"

«везди от различни поколени€ и държави на фестивала
11
÷ветелина и √уна »ванова сред звездите на "ѕирин фолк"
—нимка: ѕирин фолк

XXIX-то издание на "ѕирин ‘олк" в —андански тази година ще зарадва почитателите на македонската музика с истинска пле€да звезди, които ще озар€т сцената на 27, 28 и 29 август.

ќрганизаторите от ‘ен ‘олк “¬ залагат на попул€рни и обичани изпълнители, които ще направ€т още по-неверо€тно изжив€ването в трите фестивални вечери в Ћетен театър - —андански.

Ћюбимите изпълнители ÷ветелина, …ордан ћитев, √уна »ванова, ћ‘√ √одлевски ¬еликден и ¬асилиа ѕетрова ще допринесат ‘естивалът да се превърне в истински празник на македонската музика.

Ќа 27-ми август, петък, ще се състои V-то издание на ƒетски ѕирин ‘олк – конкурсната вечер за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години. —лед приключване на конкурсната програма по традици€ ще бъдат връчени и наградите. √ост-изпълнители ще бъдат √уна »ванова и самобитната мъжка фолклорна група √одлевски ¬еликден.

Ќа 28 август, събота ще има новост. ¬ъв втората фестивална вечер ще се проведе  онкурса за изпълнителско изкуство, а в кра€ на вечерта ще се об€в€т наградените.  расивите изпълнени€ на сцената ще продължат със специалното участие на звездата от —еверна ћакедони€ …ордан ћитев, който за първи път се из€в€ва на гол€ма сцена в Ѕългари€ и ¬асилиа ѕетрова – гол€мата победителка от миналогодишното издание на ‘естивала, спечелила цели пет отличи€ и носителка на призове от ƒетски ѕирин ‘олк.

Ќа 29 август, недел€, зрителите ще се наслад€т на най-вълнуващата част от фестивала - конкурса за авторска македонска песен. —лед финала на конкурсната програма ще бъдат връчени наградите. — изпълнени€ на сцената ще се из€в€т победител€т в ƒетски ѕирин ‘олк и отличени€т с I-ва награда от ‘естивалното жури в  онкурса за изпълнителско изкуство. √ост-изпълнител във финалната вечер ще бъде лъчезарната изпълнителка ÷ветелина, ко€то ще зарадва всички със специална програма.

ќт 29 юли билетите за "ѕирин ‘олк" са в продажба в мрежата на Eventim и “уристически информационен център - —андански.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


11
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
8
1
 
3
 
! ќтговори
 ало€н преди 2 години
Ќикога не съм обичал чалга, но ÷ветелина май е една от 2-3 певици в тази музика, които не са ми паднали в очите с просташко поведение.¬место √уна »ванова, можеше да покан€т за рецитал Ќелина.“€ е друга много-добра изпълнителка в тези среди.Ќе е важно, дали са актуални сред подрастващите, а да имат нещо след себе си, което да са оставили.
7
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
≈ хубу де, как може да си кръстиш детето √уна?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
6
2
 
4
 
! ќтговори
јра преди 2 години
√анъо си иска народното и тва е. ћен ти€ народните ритми адски ме дразн€т, да не говорим за чалгисаните от ѕј…Ќ≈–-Ќедостижим връх и олицетворение на родната простоти€
5
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ƒо ƒедо ѕенс. ѕодсетиме за онези понички които ги продаваха по онова недо.осено време които имаха пълнеж от пухкав б€л крем и поръсени с пудра захар. “акива понички никога н€ма да видиме по магазините. —тарите майстори които ги правеха си отидоха от този св€т а младите незна€т как да ги прав€т. ј поничката на ÷ветелина също е сладка. ѕоръсена с пудра захар.
4
5
 
7
 
! ќтговори
уф€€ преди 2 години
“а€ √уна с то€ монотонен дразнещ глас докога ще € пробутват? »змислена певица, ц€ла кариера изкара от нищото. » внучките си уреди да "пе€т".
3
4
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
≈вала на ÷ветелина. Ќ€ма силикони н€ма миликони. ќстар€ва  расиво. » гласа и още го има. ƒа започне да пее народни песни и да зареже пайнера. ўе стане милионерка само от един албум с народни песни. 2 милиона пенсионери които обичат народната музика ще и изкуп€т албума.
2
5
 
8
 
! ќтговори
—лавуца преди 2 години
“а€ съм € *** в един офис на мтел
1
4
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
 ато взех да чета заглавието си помислих че ще са министри на —лавуца