Взрив на газопровод в Египет

Държавната телевизия заяви, че това е дело на терористи
Обновена: 5 фев 2011 21:36 | 5 фев 2011 10:12,
64
Взрив на газопровод в Египет
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Газопровод, преминаващ през северната част на Синай на територията на Египет, е бил взривен, съобщава Ройтерс.

Египетската държавна телевизия цитира официален източник, според когото „ситуацията е изключително опасна, а експлозиите продължават от място на място“ по протежение на тръбата.

„Саботьори се възползваха от несигурността в страната и взривиха газопровода“, заяви кореспондент на телевизията, който съобщава за голяма експлозия в района.

Той също заяви, че взривът е дело на терористи.

Газопроводът доставя природен газ на Израел. Все още не е ясно доколко ще бъдат засегнати доставките.

Египетските власти са спрели основния източник, който зарежда тръбата и се опитват да овладеят пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Египет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бе туй *** са странни (хора),защото когато тяхната колония сащ бомбандираше Сърбия и пускаше бомби върху православните храмове мошенцата постоянно ни уверяваха колко бил(лош диктатора) Милошевич и колко (хубави и демократични държави) щели да бъдат КОосово и Босна и виждаме ,че днес там си е откровен ислиям,подплатен с повсеместна престъпност,днес пак ни заливат с кашерната си словестна помия колко щяло да е лошо ,ако си идел Мубарак и дойдели ислямистите на власт,ей това си е юдейщината.
42
4
 
1
 
! Отговори
До mango от Долу Муб преди 13 години
Та не знам кой по скоро говори за атоми и тем подобни идиотщини и дивотии, способни да се родят в извратени съзнания като вашите.Май си нямаш друга работа. И май си нямаш куража като на Египтяните, да скочиш срещу една утвърдила се 30 г. диктатура, и сега завиждаш, че в Египет хората са единни и са отхвърлили страха и тиранията, и най-важното е, че не са роби като теб например. Но за да не си покажеш недъга че си страхливец, предпочиташ да коментираш на хората действията, само и само твойте бездействия да останат на заден план. Като видиш че си неспособен да отхвърлиш тиранията която 65 г. те задушава теб, и такива като теб, предпочиташ да вземеш страната на подтисналите те. Ами това ти поведение те прави крайно безполезен хуманоид, на който не можеш да му имаш доверие. То и за това сред свой сте чужди, че едни друго се прецаквате, а за чуждите сте нежелани, защото сте като ветропоказателите.Така че УСПЕХ на Египетският народ му пожелавам, за да победи 30 г. тиранично зло, което го е задушавало в ционистката си прегръдка. А на вас ви пожелавам 30 г. тирания като на Мубарак, за да видим тогава! кон боб ядели, и вярващ в църква пърди ли.
41
3
 
6
 
! Отговори
Mango преди 13 години
До 40 и 41 Долу Мубарак: "Ама били щели да дойдат Имамите на власт. Пак го казвам! По добре Имамите, поне ще се знаят кой са и що са, от колктоо сега." По добре,по добре,всички в един кюп да се превъзпитате,веднъж за винаги.Аркадаш,ако си толкова голям ербап революционер, яхай камилата си и марш с твоите пишман мисилман братя да сваляте Мубарак!Че и по чукарите на Кюрдистан, имате много бунтовници да преследвате!
40
4
 
2
 
! Отговори
Долу Мубарак преди 13 години
***, гледай те теб да не те превъзпитат, защото такива като теб лайци, много добре ги знаем. Тук в интернет са големите бабайти, а в реалноста сте големи мишки, който пищят че ги бият и тероризират, но инак сте ербаплии големи, когато сте скрити.Защото Египтяните показаха какво е това Гражданско общество и солидарност, за сравнение от вас интАлАгентите. Общество извоювано с кръв и жертви, а не като подобни на вас пищялници, чакате друг да ви поднесе всичко на готово. Жалки профани.
39
4
 
2
 
! Отговори
Долу Мубарак преди 13 години
Аз като разправях преди два дни че Мубарак не се ли махне, и че ще направи адски много лошо на държавата си и на света който все още подкрепят Мубарак във власта, като за започне със стихиен тероризъм, на някой хора изобщо не им се вярваше, а дори се опитаха да ме изкарат едва ли не привърженик на тероризма. На някой хора им се струваше шега работа. Ама то е вътрешна работа, и поради тази причина няма да има тероризъм извън границите на Египет, и какви ли не още приказки изсмукани от пръстите ми се приказваха, само и само да си покажат някой хора невежеството си относно по Египетският проблем, който проблем задълбочили се, ще надхвърли границите на Египет.Хайде сега да ги видя всезнайковците какво ще кажат, относно този терористичен акт. Колкото повече седи Мубарак на власт, толкова повече ще се напичат нещата. Ама били щели да дойдат Имамите на власт. Пак го казвам! По добре Имамите, поне ще се знаят кой са и що са, от колктоо сега. Сега в момента се предоставя идеалната възможност на радикалните групировки да жънат богата човешка реколта.До сега въпросните групировки благодарение на Мубарак бяха се маргинализирали, но сега пак благодарение на Мубарак, същите тези маргинални групировки ще си увеличат влиянието над Египетското общество, и никой, запомнете, ама абсолютно никой няма д аможе да ги спре. Защото когато се приказва, някой хора си клатят краката и разправят това е невъзможно, ама се доказва че всичко на този свят е възможноТака че страхотно неоценима услуга прави Мубарак сега, инатейки се като магаре на мост, да седи на власт, като прави услуга на въпросните радикални групировки с неговият биволски инат.Ако Мубарак беше един нормален човек, което адски много ме съмнява че е нормален. Цял свят да му казва да се отегли, и той пак да си знае неговата, значи нещо психически не е добре. Ако беше поне малко нормален индивид, щеше да си вдигне чукалата, и щеше все някаде да намери подслон. Защото всяка една държава ще го приеме с неговите 60 милярда, макар и заграбени по нечестен начин долари и злато. Но сега е тотално бита карта. Никой никаде няма да го иска. Никой за нищо няма да го бръсне. Тотално се самодискредитира пред световната общественост и мнение, така че честито му, и на вас неговите привърженици ви честито.Започнаха сега да гърмят газопроводи. Утре това нещо ще премине през границите на Египет, и да не съм чул тогава някой да се оплаква от тероризмът им на недоволните и смазани хора, а да си подсилват задниците си с допълнителна броня.
38
2
 
7
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Ако продължават със зулумите се опасявам, че ще бъдат ядрено превъзпитани.Тогава вместо тефтера, ще се научат да цитират Менделеевата таблица наизуст и да си тръшкат главите в горещия пясък на Сахара!
37
0
 
3
 
! Отговори
turbosmile преди 13 години
До 13. Абе ! Не те ли заболя ръката да пействаш тая олигофрения цял ден по всички форуми?
36
0
 
3
 
! Отговори
turbosmile преди 13 години
До 9. Аре стига драска едно и също навсякъде цял ден бе, ***! Кой ти плаща за тия простотии? Позитано ли?
35
0
 
3
 
! Отговори
turbosmile преди 13 години
До 7. Аре стига си пействал тая простотия по всички форуми бе, ***!
34
4
 
1
 
! Отговори
наблюдател - 31 преди 13 години
Стига плещи глупости! Разцвета на Египет е през трите стари царства, като залеза на Великия Египет е след Рамзес , като удадъка започва при ХХ династия, което е периода 13-12 в. пр.н.е. Мюсолманството е само 10 века по-късно, а в Египет е наложено след падането от Асирия едва 7 в. от н.е. А какво точно разбираш от прогрес не ми е ясно. Мога да ти кажа, че доста неща, като образование, здравеопазване, инфраструктура и др. са на значително по-добро ниво от БГ-то дето няма ислям, който да и спъва развитието.
33
0
 
4
 
! Отговори
steps преди 13 години
Мирният атом ще ги успокои!!
32
0
 
2
 
! Отговори
77789 преди 13 години
abe...samo da ne vzriviat mavzoleia che...
31
1
 
2
 
! Отговори
sik преди 13 години
Nai mrusnoto pokolenie proizliza ot tam...
30
0
 
6
 
! Отговори
до Наблюдател преди 13 години
И какъв прогрес е имало в Египет, откакто е дошъл исляма ?
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 26a be - ako go nyama ISLYAMA - nyama da go ima sveta , deto da mogat da jiveyat amsalatsi kato teb!!!
28
4
 
1
 
! Отговори
greg преди 13 години
Samo im vijte licata...kolko strashno gledat na Egyptqni terroristi :S
27
2
 
6
 
! Отговори
26 преди 13 години
За мира и просперитета в света не е виновен исляма, а хора като теб, които се изживяват и мислят за абсолютно прави и знаещи и отричащи всичко останало извън собственото си ограничено поле. Да не говорим, че ако изобщо имаш ценностна система далеч не съм убеден, че тя е правилната :). Странно кое толкова харесваш в нашата т.н. американизирана култура - масовото затъпяване, масовото убиване на ценности и безумния стремеж да доминираш на всяка цена над другите? Ето го резултата - чалгадийница.
26
2
 
1
 
! Отговори
наблюдател - 16 преди 13 години
Абе ти от история нещо изобщо отбираш ли? Къде намеси разцвета на Египет и исляма бе :))). Разликата между двете е има няма 10-15 века.
25
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато ислямът изчезне от света, ще настане мир и просперитет в света.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тук е като в цяла България - чалгаджийска култура, хора с промити мозъци на ниво ***