Съветът за сигурност на ООН: Ситуацията в Сирия е ужасяваща

2 000 души са убити при потушаването на антиправителствените демонстрации
Обновена: 11 авг 2011 08:54 | 11 авг 2011 08:54, Елка Василева
13
Съветът за сигурност на ООН: Ситуацията в Сирия е ужасяваща
Снимка: Архив Reuters

Членовете на Съвета за сигурност на ООН заявиха, че са получили "ужасяваща" информация за продължаващото насилие в Сирия, като според тях при потушаването на антиправителствените демонстрации са убити 2000 души и около 3000 са изчезнали, предаде ДПА.

Представителите на Великобритания, Германия, Франция и Португалия казаха, че сирийското правителство не се е вслушало в отправените миналата седмица призиви на ООН за спиране на военните репресии и за започване на демократични реформи.

Британският заместник посланик в ООН Филип Парам каза пред репортери след закритото заседание, че Съветът за сигурност ще обсъди по-нататъшни стъпки, ако Дамаск не спре нарушенията на човешките права и военните репресии.

Сирийският посланик в ООН Башар Джафари определи като "неточни" информациите в медиите за ситуацията в Сирия, посочи ДПА.

Още по темата

Той отхвърли европейските критики срещу потушаването на протестите в Сирия и сравни демонстрациите в своята страна с безредиците във Великобритания, отбеляза Асошиейтед прес.

Парам реагира, като нарече това сравнение "абсурдно" и каза, че британските власти действат "премерено, съразмерно, законно и прозрачно", за да възстановят реда, докато в Сирия "са атакувани и убивани хиляди невъоръжени цивилни", посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какво да я нападат,като там няма петрол?
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повод да нападнат и Сирия!
22
0
 
3
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Сирия е сцена на нещо, за което много наблюдатели вярват, че е чуждестранно изработена политическа дестабилизация от средата на Март т.г., с провеждащи се демонстрации както против, така и в подкрепа на президента Асад.Официалните власти в Дамаск смятат, че вълненията са до голяма степен оркестрирани от елементи, които са добре платени и въоръжени от чужди сили. Стотици хора, включително членове на силите за сигурност бяха убити при безредиците. Това са планове, ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИ, сътворени от хората на Цион ! Което се случва днес в Сирия е Разработен план на шепата безумни банкери, наричащи себе си богоизбран елит на САЩ и Европа.
21
0
 
3
 
! Отговори
Kiril Leskov преди 12 години
Американската "демокрация" се управлява от корпоративни същества, които са нито държавнически, нито хуманни и въобще не им пука за "човешките права". Няма талибани, маниаци и фанатици - има послушни и непослушни на Вашингтон! Ето и Войната, САЩ са пред фалит и пак войната ще отвлече на хората вниманието от истината! Главната цел на Изроденият Еврейски Елит на САЩ е да заграби ресурсите в света и да въвлече РУСИЯ във война. А Либия и Иран са само предястието!!! Крайно време е народа на САЩ да спре тая лудост, ако това не стане в най-скоро време, ще започне Третата Световна Война.........
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ауу, "ужасяваща информация", кой ни ощипа. Търсете организаторите на ужасяващата информация и снабдителите на оръжия. Откъде бунтовниците в Сирия имат ракети. Как стават тия неща. А бе има ли некой да им верва на тия.
19
1
 
4
 
! Отговори
Найденов преди 12 години
И ситуацията в Палестина е ужасяваща повече от 50 години!!!!!! Но Съветът за сигурност не взе решение за военна операция срещу Израел,въпреки брутално погазените от него повече от 40резолюции!!!! Е как да вярвам в почтеността,морала и демократичните ценности на Запада???Където има нефт и газ,задължително има я диктатор,я сатрап,я узурпатор,я оръжия за масово поразяване,а където няма природни ресурси и съответно интереси,затваряме си очите и толкоз!
18
0
 
8
 
! Отговори
kireza преди 12 години
На 14ЦРУ плаща на бандити да провокират "демонстрациите" в Сирия,там те убиват мирни жители и полицаи,за да създадат претекст бандитското НАТО да разгроми още една непокорна държава!Хора,четете за "Златният милиард",четете за "Управляемият хаос" и всичко ще разберете за "демокрациите" които Щатите налагат!!!Безмозъчните Саркози и Камерън не разбират че Щатите искат да накиснат Европа,та мюсюлманите да си отмъстят на нас,защото не могат да прекосят океана и да си го изкарат на АНТИХРИСТА !!!
17
0
 
4
 
! Отговори
kireza преди 12 години
На 16Каква свобода?Ако пишеш за свободата на политбандитите да ни убиват безнаказано,да има я!Кой помни захвърлените отрязани глави по времето на Симончо от преди няколко години?Ето това е нашата "свобода",свободата да ядем ГМО и химикали и да бъдем на първо място в света по рак и политически бандитизъм,свободата бандитите да ни ограбят с 500-700 милиарда лева за 22 години!О да,на първо място сме в галактиката по "свободата"!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свобода, равенство,братство -има ли го някъде.Ние имаме свобода, но равенство /пред закона/ и братство въобще не можем да говорим. Трябва да поработим в тая насока.
15
3
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Не знам дали трябва да се смея или да плача на изказването ти. Великобритания била кастова държава. АЛООО - Фреди Маркюри, Елтън Джон, Леми Килмистър, пичовете от Бийтълс, момчетата от Ролинг Стоунс - все британци (а даже Меркюри е от бившите колонии), тръгнали от НУЛАТА. Какво кастово общество те гони не знам, но ако ТАМ е кастово общество, ТУК не знам какво е...
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи в Либия убиха 4 човека, след като запалиха няколко полицейски участъка и нато се втурна да ги спасява - в Сирия маса и народ бе избит и никой не си мръдва пръста - може би защото Сирия няма петрол?
13
3
 
3
 
! Отговори
rosko77 преди 12 години
Да да даааааа,на 10 убити на ден родени нови *** 1000.Опазил ни господ нас ако те ни нападнат.Глави 6те режат без да се замислят . По мръсно племе няма .Да се заличат от света.Колко невинни хора по света загинаха от тях???
12
3
 
16
 
! Отговори
SS преди 12 години
Хитро! Сега форсират безредиците в Сири, та Съветът да се занимава със Сирия, а не с агресията срещу Либия. Много хитро!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A KOY STOI ZAD TAQ SITUACIQ A????? AMERIKA
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разликата между англия от една страна и либия и сирия от друга, е огромна. В англия арестуват и съдят тези за които имат основани да ги съдят, а либия и сирия без със и присъда стрелят по тези които диктатора не ги харесва.
9
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долу ръцете от Сирия. Стига с тоя внос на измислена демокрация. Откъде на къде въоръжените бандити в Сирия се определят като жертви на режима, а младежите във Великобритания са вандали. Великобритания е една кастова държава и заслужават тия обществени сътресения. Само се месят тук и там, размятат бомби. Баста, каквото повикало, такова се обадило
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой ще посмее да интервенира в Сирия? Недемократично правителство и бунтовници, които в основната си част са ислямски фундаменталисти искащи Сирия да се превърне в държава с религиозно законодателство според Шериата. Затова като, че ли се съгласявам с коментар 6
7
5
 
3
 
! Отговори
REALIST преди 12 години
IDVA RED I NA FRANSETATA DA SE DIGNAT TAM SASHTO IMA MNOGO LIBISKI BUTOVNICI PROTIV REJIMA NA KADAFITO
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оставете ги да се избиват
5
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ситуацията във Великобритания...