Турският премиер очаква реформи в Сирия до 15 дни

Танковете и войниците напускат обсадения досега град Хама
10 авг 2011 17:56, Елка Василева
184
Турският премиер очаква реформи в Сирия до 15 дни
Град Хама, Сирия. Снимка: Reuters

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган изрази надежда днес, че Сирия ще предприеме стъпки към реформи до 10-15 дни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Анкара предаде ясно послание на Дамаск да прекрати жестоките репресии срещу продемократични демонстранти, даде да се разбере Ердоган.

Турският премиер съобщи още, че посланикът на страната му в Сирия е посетил днес обсадения от силите на режима град Хама в централната част на страната и е видял, че танковете и войниците напускат града. Ердоган направи връзка между започналото изтегляне и вчерашното посещение в Дамаск на турския министър на външните работи Ахмет Давутоглу.

Журналист от АФП видял как десетки военни автомобили напускат тази сутрин Хама.

Сирийската армия навлезе в бунтовния град на 31 юли. В операцията за потушаване на размириците в града загинаха близо сто души.

Още по темата

Турският външен министър разговаря вчера повече от шест часа със сирийския президент Башар Асад.

Неразрешени посещения на френския и американския посланик в Хама миналия месец бяха разкритикувани яростно от сирийския режим. Те дадоха повод за демонстрации срещу посолствата на САЩ и Франция в Дамаск, които бяха белязани от насилие, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Пропуснал съм ти бисерите, дето сигурно си ги изръсил пак и както винаги *** ги е задигнал отново! И този *** много стана вече - лишава ме от удоволствието да ти чета фантасмагорично фантастичните ти копи-пейстове.
147
2
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 158 - Леле, как ли ще пердаши този танк по горите тилилейски през Балкана! С един резервоар дали може да стигне до Дунава бате Роза, какво мислиш? Ястреб на танк - каква гледка ще е ама! Леле - туй ще го снимам и на тубата ще то сложа!
146
0
 
4
 
! Отговори
Гюл до 157 преди 12 години
Прощавай Врабчо Иванов Делиорманов, добро турско дете беше, сега пак стана българско. Човек не може да избяга от съдбата си.
145
2
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 156 - Ехехе - де да стане това, бате Ердогане! Какво ще кажеш, тест изпитанията на новия турски танк да ги направим по Балканите?
144
0
 
4
 
! Отговори
Ердоган до 155 преди 12 години
Разбрах, че скоро ще те преименуват на Врабчо Иванов Делиорманов. Прощавай чоджуум ....... !
143
2
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Шшшштт.... кротувайте! Да няма пак посинели дупенца!
142
1
 
5
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
НА ЗЕМЯТА НЯМА МЯСТО ЗА ТУРСКИ ВАРВАРИ И ТУРСКИ *** !!!
141
1
 
5
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
По принцип "турчин" е синоним на *** дума, защото всички по света знаят, че турците са една дивашка нация, подкрепяна от една армия, но никога от мозъка си. Справка - напъните и за ЕС, които продължават и сега, проблемите и с всички свои съседи, международни класации на държави според качеството на живот и много други. Срамно е да си турчин, синоним на ДИВАЩИНА. Още много поколения ще носите проклятието на народите като към ДИВАШКА *** !!!
140
3
 
3
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 151 - Булгаромангалино, пиши на кирилица! Не си ти да решаваш кой какво ще обува и кой къде ще живее - много си нищожен за това. Ако не ти харесва, нарамвай си дисагите и хващай пътя за луната, щото за такива *** като теб няма място на земята. Турция няма да си развали отношенията за някакви си ***, но ще мачка яко за няколко си турци. Кажи им поздрави на твоята приятелка "туркиня" и на "важната клечка" баща и ог големия кол Ястреб. Казах!
139
1
 
5
 
! Отговори
do 147 преди 12 години
A koi sa tvoite sunarodnici v Bulgaria??? Turcite li?? Ami haide obuvaite poturite,slagaite chalmite,na ramo bohchite i dim da vi niama ..napravo v Anadola!Koi plashish?? Imam priatelka turkinia.bashta i e mnOgO ama mnOgoo vajna klechka v TR.Znaesh li kakvo kaza:" Tezi v Bg koito kazvat che sa turci ne sa takiva.Te sa izmetta ostanala ot nashite dva naroda.Nito nie nito vie gi haresvame.Nikoga Turcia niama da sa razvali otnosheniata s BG i EU zaradi edna grupa ciganiori.PREKALENO SA MALOVAJNI"
138
0
 
3
 
! Отговори
до 147 преди 12 години
ПО - ДОБРЕ ДА МЪЛЧИШ И ВСИЧКИ ДА ТЕ МИСЛЯТ ЗА ПЪЛЕН ***, ОТКОЛКОТО ДА ПОСТНЕШ И ДА РАЗСЕЕШ ВСЯКАКВИ СЪМНЕНИЯ.
137
1
 
2
 
! Отговори
до AgATA преди 12 години
ква-ква, кът-кът, ъгатъ.
136
1
 
4
 
! Отговори
до 147 преди 12 години
Докато се вреш по български форуми и си позволяваш по най-елементарен начин да приказваш глупости и да сипеш "яко газене" без да обръщаш внимание на реалните факти, ВИНАГИ ще получаваш отговор!!!А това "Почнеш да се зъбиш много, къртим зъби" си го заври отзад !!!ВИНАГИ ТУРЧИНА Е БИЛ ЛИЦЕМЕРЕН !!! Доказа го.Директорът на музея Топкапъ сарай в Истанбул проф. Илбер Ортайлъ изтъкна, че намира за опасно разискването на въпроса за турската идентичност, защото идентичностите в Турция не са узрели достатъчно, няма достатъчно знание и образованост за тяхното вярно възприемане.
135
3
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 145 - Виж, дотегна вече! Не ми е през *** кой какво мисли за Турция или кой какво е написал! Седи си мирничко на дупенцето и страшно няма. Почнеш да се зъбиш много, къртим зъби, чоджуум! Дали ще ти хареса или не - да си му мислил преди да почнеш да джафкаш! Кратко и ясно - нещо случили се на моите сънародници в България, ще има яко газене! Казах!
134
2
 
4
 
! Отговори
AgATA преди 12 години
толкова *** сте се събрали на едно място Язък, човек кът види кво пишете ще разбере ква културна държава е България.
133
2
 
2
 
! Отговори
до 144 преди 12 години
Пак не си доразбрал. По-интересното е защо турците не са си написали историята си, а са чакали други да им я напишат. Чак сега се сещат да правят изследвания. Дали защото са били заети с окупиране на нови земи и грабежи или са знаели, че това, което вършат са си дивотии и не са искали да остане за поколенията ??? Но ти си от тези поколения, чийто живот ще мине в поправки в миналото и в отричане на факти. А то да беше само твоя !!! Жалък живот !!!Ето ти още малко факти за размисъл:Директорът на музея Топкапъ сарай в Истанбул проф. Илбер Ортайлъ изтъкна, че намира за опасно разискването на въпроса за турската идентичност, защото идентичностите в Турция не са узрели достатъчно, няма достатъчно знание и образованост за тяхното вярно възприемане.
132
1
 
3
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 143 - Нещо почна да заекваш и да ми даваш козове. Този пасаж от твоето копи-пейст ли е "Според техните традиционни разбирания турците винаги са описвани като жестоки колонизатори и окупатори,които проливат безмилостно кръв. Но проучванията показват, че тези твърдения не отговарят на истината." Това е нещо, дето си го знаем открай време. Историята на Османската империя е написан главно от християни, а на християнин колко може да се вярва, това вече е друг въпрос.
131
0
 
3
 
! Отговори
до 142 преди 12 години
Мноооооого елементарно, чоджууууум, много елементарно. Даже си объркал "ще" с "факт". Досаден си, наистина. И все още не си разбрал, че цял свят, не само през твоя живот и живота на твоите деца, още доста поколения турчета ще бъдат принудени да се правят на утрепани, да се мятат наляво-надясно и да отричат факти. Жалък живот !!!Ето ти още факти:В турския град Биледжик по инициатива на местния университет се състоя международен симпозиум,посветен на историята на Османската империя. Участваха около 70 специалисти османисти от около 30 държави, бе съобщено в емисията на български език на турската национална телевизия и радио ТРТ. Мнозинството от специалистите,участвали в симпозиума, са изразили мнение, че западните историци са пристрастни и изразяват погрешно мнение за османската история в Азия и Африка. За ректора на университета в Биледжик проф. Азми Йозджан една от основните слабости е, че османската история досега е писана все от чужденци."Според техните традиционни разбирания турците винаги са описвани като жестоки колонизатори и окупатори,които проливат безмилостно кръв. Но проучванията показват, че тези твърдения не отговарят на истината. Събирайки учени от редица страни, ние искаме да направим първите крачки за пренаписване на османската история,ако условията позволяват това", казал Йозджан. На семинара е било решено да бъде написана повторно османската история, като бъдат използвани всички новооткрити архиви и други източници.
130
1
 
2
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 141 - Аз не приличам - аз съм си истински турчин. Еквиваленти на твоя манталитет в Турция убиха свещеници и сега драскат чертички на стенички. Е и? Какъв ти е "истинският факт" (мнение) сега? Зорки оченца следят какво се прави на моите сънародници в България и ако им се случи нещо - ще има ако газене! Аха, ей това вече е факт - не заплаха! Казах!
129
0
 
3
 
! Отговори
до 140 преди 12 години
Наистина приличаш на истински турчин, заврял главата си в пясъка и репчещ се, защото не издържа на ИСТИНСКИТЕ ФАКТИ. А и заплахи пак в края ??? МНОГО ГОЛЯМ СМЯХ !!! Например реципрочното е 3-4 ходжи да бъдат убити, както се прави в Турция с християнските свещеници. Я да ти видим реакциите сега. Казах ??????